ОТВАРАЈТЕ ОЧИ, КРАДУ ГДЕ СТИГНУ........

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
26/01/2014 - 14:05
OTVARAJTE OČI, KRADU GDE STIGNU: Novinarka sprečila pljačku u centru Beograda!
Na pešačkom prelazu na Trgu Republike reporterka Telegrafa sprečila je osmogodišnjeg Roma, koji redovno "operiše" na tom mestu, da joj ukrade mobilni telefon. Policija pokušala da zataška ceo slučaj

romi-pesacki-kradja-2-670x447.jpg
Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Usred dana na pešačkom
prelazu na Trgu Republike komešanje.

Umesto običnog prelaska s jedne na drugu stranu ulice – žučna rasprava između novinarke Telegrafa i osmogodišnjeg Roma koji joj je u trenutku kao od šale na “zelenom” svetlu izvukao mobilni telefon iz džepa.
Refleksno ga uhvativši za kapuljaču, otela mu je telefon koji je pokušao da doturi drugu s kojim “operiše”, privodeći ga obližnjim policajcima.
- Izvinite, sad sam ga uhvatila u pokušaju da mi ukrade telefon. Ovaj telefon me je koštao “boga oca”… Još uvek ga otplaćujem – uzbuđeno je objašnjavala dvojici patrolnih policajaca.
133.jpg
Foto: Milena Đorđević

- U redu je, gospođice pustite ga! – prokomentarisao je jedan od njih, pokušavajući da dođe do reči od kuknjave malog Roma, koji se iako više nego evidentno kriv, trudio da ubedi prisutne kako mu je krađu namestio drug koji se izgubio u nepoznatom pravcu.
- Nisam gospođo, majke mi! Igram igrice tamo preko puta svaki dan. Znaš me, bre – viče osmogodišnjak ne dajući nikome drugome da dođe do reči.
- Šta da vam kažem. Ne možemo mu ništa – trudi se prilično bezuspešno da ga nadglasa policajac.
- Štiti ga zkon. Pritom je i maloletnik. I da ga tužite, ne verujem da bi išta uradili. Ostali bismo ovde još četiri sata, samo da uzmem osnovne podatke, a kamoli šta drugo. Bolje vidite, dok smo ovde da vam nije još nešto uzeo.
dete-prodaje-na-vasaru-u-KG.jpg
Foto: Telegraf

- Mali, čime ti se bave roditelji? – pita policajac delinkventa.
- Kopaju, gospodine, po kantama – odgovara spremno osmogodišnjak sve vreme vrebajući trenutak kad će ga pustiti da nesmetano nastavi da se bavi onim što prema svedočanstvu dežurnih svaki dan zajedno s još nekolicinom radi na Trgu Republike.
Dnevno, saznajemo, bude i po pet-šest pljački.
- Je l’ to sve što možete da mi preporučite? – zgranuto je upitala novinarka policajca okrećući se potom delinkventu.
- Ako ovako nastaviš, završićeš u zatvoru! Gledaj me u oči dok govorim! Uzmi se u pamet na vreme. Radi nešto, uči i imaćeš para više nego svi mi zajedno.
Uz konstataciju novinarke da neće krivično goniti kradljivca, mališan se gubi u nepoznatom pravcu.
Policajci nastavljaju svoje patroliranje, a novinarka Telegrafa ostaje zatečena razmišljajući o tome ima li u ovoj državi mehanizma za prevenciju maloletničke delinkvencije. I zašto se niko ne bavi vraćanjem maloletnih prestupnika na pravi put dok još nije kasno?

(Katarina Vuković)

z:((z:((z:(( Ево овако изгледа Београд у само центру на 20 метара од канцеларија ПреЦедника Томе Николића и на 20 метара од Парламента ---------- с р а м о т а а нарочито за ВицЕпремијера Друга Првог и Министра деМбелог полиције.........ЗНАЧИ, ЦИГАНИ МОГУ ДА РАДЕ ШТА ГОД ХОЋЕ И ШТА ГОД ИМ ПАДНЕ НА ПАМЕТ........

pa dobro...ja sam video u po bela dana kod skc-a trojica operišu tipa,vade mu stvari iz torbe...
lik izvali da ga rade,i zastane...ovi mu uredno vracaju telefon sa prichom izvini durzhe treniram...
da je meni to uradio,i ja bi trenirao na njemu i njegovim pajtosima otvaranje lobanje na ulici sa pomstrachima...
al dobro...nisu svi ko ja...
a bash bih voleo da neko krene da me radi...samo nikako da se za mene uhvate...
neshto me zaobilaze,ne znam zashto! :mrgreen:

ОТВАРАЈТЕ ОЧИ, ГРАДУ ГДЕ СТИГНУ........
...ди бре да отварам , да имам 10 окета , па сва отворена , не знаш на шта да пазиш :...дал' на џеп , торбу ил' на
рачуне у поштанском сандучету или оним на каси у продавници , дали да купим ону златарску за доп кад га
пазарим од " поштеног " жандара или нарко - инспектора , или........???

pa dobro...ja sam video u po bela dana kod skc-a trojica operišu tipa,vade mu stvari iz torbe...
lik izvali da ga rade,i zastane...ovi mu uredno vracaju telefon sa prichom izvini durzhe treniram...
da je meni to uradio,i ja bi trenirao na njemu i njegovim pajtosima otvaranje lobanje na ulici sa pomstrachima...
al dobro...nisu svi ko ja...
a bash bih voleo da neko krene da me radi...samo nikako da se za mene uhvate...
neshto me zaobilaze,ne znam zashto! :mrgreen:

Mnogo si, brate, nezgrapan !:zddm5:
K'o Miki Runi....

U socijalizmu je bilo metode za ovo.
Policajac dodje, uhvati roma, povede ga da ga ovaj odvede kuci kod roditelja.Pozove socijalnu sluzbu, oni naprave zapisnik.Ode sa patrolom posle kraja radnog vremena sa detetom koje je u medjuvremenu bilo u pritvoru, do porodice deteta.Ako je u prva tri privodjenja, nece uci nista u karton malog, ali ce biti razgovora sa ocem i majkom.
Znaci nema veze imaju li para nemaju li para.
Ako se ponovi vise od tri puta , znaci verovatno tri pokusaja,uspesna ili ne.Pokrecu postupak, a roditelje kaznjavaju novcano, jer je po zakonu duzan da se brine o detetu.Kaznu roditelj obicno pretvori u zatvorsku kaznu, jer ima hranu i placa mu se dnevno neka para.
Dete se odvaja u dom za nezbrinutu decu, mada mislim da je tih nekoliko slucajeva bilo zato sto je dom za nezbrinutu decu bio blizu, lokalan.
Ako nastavi da pravi probleme, onda ide u maloletnicki zatvor.
Odatle je izreka, ako dete nesto napravi , roditelji mu idu u zatvor, kojom su plasili decu u socijalisticko vreme.

Danasnji zakon dozvoljava da se roditelj kazni kaznom ako ne pruza detetu uslove koje treba.
To bi znacilo i sledece, alo cigan, hoces da pravis decu a nemas leba da jedes, e nece moci, dobijes zatvor, pa ces tamo u bulju da se.....tj nema neodgovornog roditeljstva za cigane, kao sto nema ni za ostale u drustvu.

Kod nas je drugacije, za cigane moze sve, za ostale vec kako kome, a ako jedan od roditelja plati advokata onda tek nastupa prava zastita prava deteta, nazovi prava.
Po mom misljenju, ako cigan ne sme da ubije i da ode samo u drugu opstinu, zato sto postuje cigansko lutanje i nemanje dokumenata, tako isto ne moze da pravi decu a da deca nemaju za jelo.Napravljeno naravno niko nece ubiti, ali ce ciga da robija po zatvoru,ne zamena za drustveno koristan rad, kao oni koji su izazvali tuce i slicno.

To bi ja odmah u vaspšitno obrazovni centar za zapostavljenu decu.

Tamo da se probere po sposobnostima i da se školuje za vojnike, zanatlije, i razne druge profile.

Slobodno da se kreću tek kad postanu punoletni i odgovorni za postupke.

Roditelje ove jadne zapostavljene dece kazniti po važećem zakonu .

Znaci, kao u SSSR-u tridesetih godina proslog veka. Brate, znao sam da si crvendac. :lol:

26/01/2014 - 14:05
OTVARAJTE OČI, KRADU GDE STIGNU: Novinarka sprečila pljačku u centru Beograda!
Na pešačkom prelazu na Trgu Republike reporterka Telegrafa sprečila je osmogodišnjeg Roma, koji redovno "operiše" na tom mestu, da joj ukrade mobilni telefon. Policija pokušala da zataška ceo slučaj

romi-pesacki-kradja-2-670x447.jpg
Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Usred dana na pešačkom
prelazu na Trgu Republike komešanje.

Umesto običnog prelaska s jedne na drugu stranu ulice – žučna rasprava između novinarke Telegrafa i osmogodišnjeg Roma koji joj je u trenutku kao od šale na “zelenom” svetlu izvukao mobilni telefon iz džepa.
Refleksno ga uhvativši za kapuljaču, otela mu je telefon koji je pokušao da doturi drugu s kojim “operiše”, privodeći ga obližnjim policajcima.
- Izvinite, sad sam ga uhvatila u pokušaju da mi ukrade telefon. Ovaj telefon me je koštao “boga oca”… Još uvek ga otplaćujem – uzbuđeno je objašnjavala dvojici patrolnih policajaca.
133.jpg
Foto: Milena Đorđević

- U redu je, gospođice pustite ga! – prokomentarisao je jedan od njih, pokušavajući da dođe do reči od kuknjave malog Roma, koji se iako više nego evidentno kriv, trudio da ubedi prisutne kako mu je krađu namestio drug koji se izgubio u nepoznatom pravcu.
- Nisam gospođo, majke mi! Igram igrice tamo preko puta svaki dan. Znaš me, bre – viče osmogodišnjak ne dajući nikome drugome da dođe do reči.
- Šta da vam kažem. Ne možemo mu ništa – trudi se prilično bezuspešno da ga nadglasa policajac.
- Štiti ga zkon. Pritom je i maloletnik. I da ga tužite, ne verujem da bi išta uradili. Ostali bismo ovde još četiri sata, samo da uzmem osnovne podatke, a kamoli šta drugo. Bolje vidite, dok smo ovde da vam nije još nešto uzeo.
dete-prodaje-na-vasaru-u-KG.jpg
Foto: Telegraf

- Mali, čime ti se bave roditelji? – pita policajac delinkventa.
- Kopaju, gospodine, po kantama – odgovara spremno osmogodišnjak sve vreme vrebajući trenutak kad će ga pustiti da nesmetano nastavi da se bavi onim što prema svedočanstvu dežurnih svaki dan zajedno s još nekolicinom radi na Trgu Republike.
Dnevno, saznajemo, bude i po pet-šest pljački.
- Je l’ to sve što možete da mi preporučite? – zgranuto je upitala novinarka policajca okrećući se potom delinkventu.
- Ako ovako nastaviš, završićeš u zatvoru! Gledaj me u oči dok govorim! Uzmi se u pamet na vreme. Radi nešto, uči i imaćeš para više nego svi mi zajedno.
Uz konstataciju novinarke da neće krivično goniti kradljivca, mališan se gubi u nepoznatom pravcu.
Policajci nastavljaju svoje patroliranje, a novinarka Telegrafa ostaje zatečena razmišljajući o tome ima li u ovoj državi mehanizma za prevenciju maloletničke delinkvencije. I zašto se niko ne bavi vraćanjem maloletnih prestupnika na pravi put dok još nije kasno?

(Katarina Vuković)

z:((z:((z:(( Ево овако изгледа Београд у само центру на 20 метара од канцеларија ПреЦедника Томе Николића и на 20 метара од Парламента ---------- с р а м о т а а нарочито за ВицЕпремијера Друга Првог и Министра деМбелог полиције.........ЗНАЧИ, ЦИГАНИ МОГУ ДА РАДЕ ШТА ГОД ХОЋЕ И ШТА ГОД ИМ ПАДНЕ НА ПАМЕТ........
predlažem da se preimenuje u svojke staro ime Cigangrad :ok:

Ne može !
Oni kradu na sitno, a to se kažnjava !

:zcepanje: ал објасни то Мити , а пази , још и срамота јер је у близини
ових који се не кажњавају ...
мени је заиста жао те деце , будући кримоси , а могли би да буду корисни и себи и друштву ,
ако би , задужени за инклузију , заиста радили свој посао, а не само узимали новац ...и за
милог бога , па нису само цигани лопови .

U k.mihajlovoj, "operiše" već godinama jedna ciganka koja (godinama) nosi polugolu bebu - vekna hleba size. Oni rentiraju bebe jedni drugima. Što mlađe - to bolje.Inače, ne radi se o lutki,. Prava beba videla sam više puta kad je bije.
Ona se upliće oko ljudi i gura ruku da joj daju neku paru a iza nje se vrti mala devojčica koja džara po džepovima i torbama.

U k.mihajlovoj, "operiše" već godinama jedna ciganka koja (godinama) nosi polugolu bebu - vekna hleba size. Oni rentiraju bebe jedni drugima. Što mlađe - to bolje.Inače, ne radi se o lutki,. Prava beba videla sam više puta kad je bije.
Ona se upliće oko ljudi i gura ruku da joj daju neku paru a iza nje se vrti mala devojčica koja džara po džepovima i torbama.

Drzava bi morala da reaguje i da zastiti bebu odn. sve u gradu koje zloupotrebljavaju na taj nacin. To je zlocin najgore vrste. Jadna, mala i nezasticena beba (

Šta ti je žao? A da tebe opljačkaju, da li bi ti onda bilo žao?
Najveća tuga je što naša država (preko policije i ostalih nadležnih za ovakvu decu) ništa ne rade. Kakvo je to objašnjenje - ne mogu im ništa?

Па да мене опљачка било ко , по.издила би на себе јер нисам пазила :zimag:
Јесте туга да држава није способна да збрине ту децу , а шта радити са њима , рачунам
да ниси од оних који би их најрадије побили ...
имам увек неку сићу у џепу , кума се већ навикла , истина , има их више , али наши су цигани
ушорени , ваши су вероватно друге сорте те сте тако љути на њих z;)

Što je hrabra novinarka, najveći je zaslužila koliko danas i da vidi i da oseti!
Sad očekujem da ode do skupštine i tamo da navata ove što su gori nego Cigani.
Cigani ne kradu sve, samo malo, koliko da pojedu za danas, eventualno stra.
A Srbi iz skupštine pogotovo ovi što nemaju veze sa maticom...
e tu bih ja da vidim novinarku na delu...

SRBIJU NISU POKRALI ROMI NEGO SRBI

Back