Otrovan i ubijen pas

Corbas

Početnik
Poruka
26
Pre 4 dana, mi je otrovan pas. Ona je bila vise od psa, bila je clan porodice. Nasao sam je u jako teskoj zivotnoj fazi i pruzila mi je toliko ljubavi i odanosti kao i ja njoj. Zadnjih godinuipo dana zivim na selu, a nikada nisam. Beogradski asfalt sam zamenio pasivnim seoskim zivotom. Ubija me osecaj tuge, bola, da sam je izneverio i nju u sebe. Da sam podbacio. Osecaj besa.Sumnjam na prvog komsiju, pritom rodjaka. Simtomi su bili. Ubrzano disanje, isplezen jezik, gubitak koordinacije. U jednom momentu je bila potpuno mokra, nike povracala, nije imala penu na ustima. Imala je mokru njuskicu.pokusao sam da joj pomognem, dam joj mleko, sodu bikarbonu, vodu, hranu, sve je odbijala. Tek kada je sve proslo video sam na netu da sam mogao da je tusiram hladnom vodom, taj clanak tu noc nisam nasao. Nadao sam se da ce izdrzati do jutra, da ide kod veterinara. Nije Azra izdrzala. Pocivaj verni moj druze u miru. Imam toliko pitanja, sta se dogodilo? zasto? Kako dalje?

Pre 4 dana, mi je otrovan pas. Ona je bila vise od psa, bila je clan porodice. Nasao sam je u jako teskoj zivotnoj fazi i pruzila mi je toliko ljubavi i odanosti kao i ja njoj. Zadnjih godinuipo dana zivim na selu, a nikada nisam. Beogradski asfalt sam zamenio pasivnim seoskim zivotom. Ubija me osecaj tuge, bola, da sam je izneverio i nju u sebe. Da sam podbacio. Osecaj besa.Sumnjam na prvog komsiju, pritom rodjaka. Simtomi su bili. Ubrzano disanje, isplezen jezik, gubitak koordinacije. U jednom momentu je bila potpuno mokra, nike povracala, nije imala penu na ustima. Imala je mokru njuskicu.pokusao sam da joj pomognem, dam joj mleko, sodu bikarbonu, vodu, hranu, sve je odbijala. Tek kada je sve proslo video sam na netu da sam mogao da je tusiram hladnom vodom, taj clanak tu noc nisam nasao. Nadao sam se da ce izdrzati do jutra, da ide kod veterinara. Nije Azra izdrzala. Pocivaj verni moj druze u miru. Imam toliko pitanja, sta se dogodilo? zasto? Kako dalje?
u kom okrugu ti se nalazi selo ako nije tajna.

Neću te savetovati na neku represiju kad ne znaš sigurno ko je to uradio.
Ne krivi sebe, nisi ti ništa kriv.
Nabavi novog psa, uzmi iz nekog azila za napuštene pse, spasi ga a ono će izlečiti tvoju tugu.

A da li je kuce bilo zatvoreno ili je islo po ulici? Ja sam imao manju dzukelicu koja je samovoljno dosla kod nas, nije htela niposto da ode i mi je na kraju prihvatili.Nije izlazila, bas je znala sta sme sta ne, ali valjda je imala toliki nagon za teranjem da je jednog dana pobegla.Verovatno bi se vratila.Bila je mozda manja od metar, veca od pikinezera i jazavicara, ali manje kuce.Isli smo da je trazimo po okolini jer je nije bilo i nasli smo je u jednom sokaku u komsiluku mrtvu s metkom u glavi...Kome je mogla da zasmeta bezopasna dzukelica, koja je na njenu nesrecu prvi i zadnji put pobegla od kuce, dok one opasne ratoborne koje ujedaju gradjane lutaju i niko im nista nije uradio

Back