"OTPOR" teroristicka organizacija hrvatske emigracije

А Амери су баш познати да лако одустају од оних којима пружају подршку. Ето, једино су у случају Срба то урадили. Немојте бити смијешни! Хрвати су 1971.године организовали екскурзију по планинама БиХ и то су урадили самостално, без ичијег мига и подршке!? Ма, скоро да повјерујем у то.
Био сам дијете средином 80-их година прошлог вијека али се добро сјећам када је у дневнику објављена мапа ЦИА која је прогнозирала распад СФРЈ и то тако да Велика Србија (чини ми се да је тако писало) граничи са Хрватском негдје у Славонији, изнад Славонског Брода. Код мене у кући се то коментарисало, а мени се то учинило немогућим. Нисам ја тада ништа знао ни о Великој Србији ни о ЦИА али ми се то урезало у сјећање.
Причати да велике силе раде напамет и да подршка искључиво зависи од развоја догађаја (не кажем да се и то понекад не дешава) је неозбиљно. Све опције се испланирају, и са позитивним и са негативним исходом, али прије и послије тога, циљ је увијек исти и иде се увијек према опцији која њима одговара.

А Амери су баш познати да лако одустају од оних којима пружају подршку. Ето, једино су у случају Срба то урадили. Немојте бити смијешни! Хрвати су 1971.године организовали екскурзију по планинама БиХ и то су урадили самостално, без ичијег мига и подршке!? Ма, скоро да повјерујем у то.Био сам дијете средином 80-их година прошлог вијека али се добро сјећам када је у дневнику објављена мапа ЦИА која је прогнозирала распад СФРЈ и то тако да Велика Србија (чини ми се да је тако писало) граничи са Хрватском негдје у Славонији, изнад Славонског Брода. Код мене у кући се то коментарисало, а мени се то учинило немогућим. Нисам ја тада ништа знао ни о Великој Србији ни о ЦИА али ми се то урезало у сјећање.
Причати да велике силе раде напамет и да подршка искључиво зависи од развоја догађаја (не кажем да се и то понекад не дешава) је неозбиљно. Све опције се испланирају, и са позитивним и са негативним исходом, али прије и послије тога, циљ је увијек исти и иде се увијек према опцији која њима одговара.

UDB-a je znala sve o planu te skupine prije nego što su ušli u Jugu.
Imali su svoje agente ubačene još u Australiji. Zašto su ih pustili da nesmetano ušetaju to je druga priča......

Back