otok zuba u trudnoci

garimljanin

Početnik
Poruka
2
trudnica sam 5mesec, imam gangrenu tako da ne mogu nista da radim po pitanju zuba, kad me zaboli pijem brufen,(na preporuku zubara) medjutim danas u apoteci mi kazu da ne smem nikako brufen, a i sama vidim na uputstvu od leka da se ne preporucuje.... a od sinoc mi je i vilica natekla pa nemam pojma sta da radim i koje lekove da pijem..... u apoteci mi kazu da pijem sinacilin antibiotik....
dragana23

Meni je vađen zub pod gangrenom, što je najcrnje, to je onaj sa tri korena i širokom bazom, desno dole. Nije me strah bola i krvi, ali bolovi su bili neopisivi. Alternativa vađenju je bila još gora. Moraš da se posavetuješ sa lekarom oko mogućnosti odstranjivanja tog zuba, mislim da to radi oralni hirurg

Dragana trudnoća nije nikakva prepreka za stomatolosku intervenciju i to je glupost koju su pojedini vajni strucnjaci prosuli ovom narodu. Sama gangrena sadrži mnoge bakterije, a infekcija prostora lica je jako opasna. Stanje u kom ste ne samo sto ugrozava vas zub nego može da dođe i do diseminacije tj. sirenja bakterija po organizmu i da Vas dodatno ugrozi a i fetus. Zbog otoka tj. prosirene infekcije pod hitno morate da se javite stomatologu koji će da vas primi , i uradi stomatološku intervenciju. Antibiotici će da privremeno smire stvar.

Jako je veliki problem kod nas, ljudima je ubačeno u glavu od strane samozvanih stručnjaka, kako eto stomatološka intervencija može da izazove pobačaj i slično, i onda masa stomatologa gleda da eskivira trudnice jer se dešavalo da kolege imaju problem, da ih jure besni muževi, da ih tuže posle i slično a zapravo samo se potrefila situacija.

Vi ste isto pacijent kao i bilo koji drugi sem po pitanju par stvari sto ne ograničava to kako treba da Vam se pomogne. Pronađite stomatologa koji ce da vam pomogne kako treba a ne da vam da lekove protiv bolova, antibiotike i da vas otkaci. Antibiotike ce vam prepisati stomatolog nakon drenaze i ostalih terapijskih postupaka.

Back