Otkrivena poslednja želja legendarnog glumca Bate Stojkovića

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.100
aaea07cbe4a23a59bcb6d65a1c0d8716d740d03a.jpg

Bata Stojković je preminuo u 68. godini posle teške bolesti. Glumio je u gotovo svim najpoznatijim jugoslovenskim filmovima,
a jedna od predstava kojima se proslavio je "Profesionalac" Dušana Kovačevića, koju je godinama igrao u beogradskom Zvezdara teatru.

Bata je bolovao od raka pluća, a koliki je šeret bio govori i anegdota o tome kako je podnsio bolest. Naime, njegov tada mladi kolega Branimir Brstina
pozvao ga je jednom da pita kako je i šta radi, a Bata mu je odgovorio:"Mićo, dobro sam. Evo, učim raka da puši!"

"Varljivo leto", "Maratonci trče počasni krug" i "Ko to tamo peva" samo su neki od filmova po kojima pamtimo neverovatnog glumca.
Stojković je odrastao u beogradskom naselju Čubura i važio je za jednog od poslednjih gradskih boema.

Supruga Bate Stojkovića, Olga Stojković, preminula je prošle godine, a u jednom od svojih intervjua,
otkrila je da mu je pozorište bilo na prvom, kafana na drugom, a kuća na trećem mestu.

Bata je pred smrt imao samo jednu želju, koju je zatražio od supruge Olge.

- Rekao mi je: "Ni slučajno nemoj da ti se dogodi da me staviš tamo", Mislio je na Aleju zaslužnih građana.
To je bila njegova odluka. valjda nije želeo da ima ništa sa vlastima - rekla je za Nedeljnik Olga Stojković.

Uspomenu da velikog glumca i danas čuva Zvezdara teatar. U holu pozorišta nalaze se Batine fotografije,
a Velika scena nosi ime Scena Danilo Bata Stojković od 2011. godine.

https://www.magazin.novosti.rs/sr/t...dnja-zelja-legendarnog-glumca-bate-stojkovica

Back