Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Баш се љепо осећам када чујем "сљедећи".
Ja osjecam genocid u zraku, kada cujem "ljepo".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Баш се љепо осећам када чујем "сљедећи".
Meni se to dešava - na stranu što izdavač može da bude preporuka, ja sam naletela na zabavne knjige koje su me privukle baš naslovom (a posle postale, ili se ispostavilo da su, bestseleri). Recimo Taqwacores, naslov je zvučao super, a knjiga je bila beskrajno zabavna - o tada skoro nepostojećoj islamskoj pank sceni : ) Posle su po knjizi snimljana dva ili tri filma (i pisana je baš kao da je za film), a odjednom se tu pojavila i gomila nekih bendova... Ni ja baš nemam vremena za eksperimente, ali imam dovoljno čitalačkog staža da izabreme nešto zanimljivo i bez preporuke...OK, to je dobar i normalan način da se otkrije neko novo ime. Ja samo nikad ne bih mogao ono što neki ljudi rade - da ih knjiga privuče naslovom ili koricama, tako nečim, a da ništa ne znaju ni o njoj, ni o piscu. Po meni, to je neracionalno čitanje i rasipanje vremena kog nikad nema dovoljno ni za dobre knjige.
Michael Muhammad Knight...
In winter 2002 he wrote The Taqwacores, which told the story of a fictitious group of Muslim punk-rockers living in Buffalo, New York. Characters included a Straight edge Sunni Muslim, drunken mohawk-wearing Sufi punk, burqa-wearing riot grrl and Shi'a skinhead.
Meni se to dešava - na stranu što izdavač može da bude preporuka, ja sam naletela na zabavne knjige koje su me privukle baš naslovom (a posle postale, ili se ispostavilo da su, bestseleri). Recimo Taqwacores, naslov je zvučao super, a knjiga je bila beskrajno zabavna - o tada skoro nepostojećoj islamskoj pank sceni : ) Posle su po knjizi snimljana dva ili tri filma (i pisana je baš kao da je za film), a odjednom se tu pojavila i gomila nekih bendova... Ni ja baš nemam vremena za eksperimente, ali imam dovoljno čitalačkog staža da izabreme nešto zanimljivo i bez preporuke...
Citala sam knjigu. Veoma je glupa, jer je zasnovana na nemogucem dogadjaju. ja ne volim nerealnu fikciju, tipa naucna fantastika, a upravo je ta knjiga to. Taj tip je pokusao da predstavi muslimane kao normalne ljude, ali to nema veze sa stvarnoscu.
Mislim da je tvoj komentar uvredljiv i protiv pravila Krstarice - vređanje po verskoj osnovi.
Meni se knjiga dopala, i razmišljala sam da je preporučim nekom našem izdavaču, a onda sam odustala kada sam shvatila da čovek nije rođen u toj veri, nego je postao musliman. Čini mi sa da takvu knjigu 'ima pravo' da napiše samo neko ko se u tome rodio, ne neko ko je došao u goste.
OK, to je dobar i normalan način da se otkrije neko novo ime.
Ja samo nikad ne bih mogao ono što neki ljudi rade - da ih knjiga privuče naslovom ili koricama, tako nečim, a da ništa ne znaju ni o njoj, ni o piscu. Po meni, to je neracionalno čitanje i rasipanje vremena kog nikad nema dovoljno ni za dobre knjige.
Citala sam knjigu. Veoma je glupa, jer je zasnovana na nemogucem dogadjaju. ja ne volim nerealnu fikciju, tipa naucna fantastika, a upravo je ta knjiga to. Taj tip je pokusao da predstavi muslimane kao normalne ljude, ali to nema veze sa stvarnoscu.
Zasto ponovo sebe dovodis u situaciju da budes banovana?
I na ovom forumu, i na ovom PDF-u kao i u tvom i u mom okruzenju, zive ljudi koji su muslimani, koji su nama nekada mnogo drazi od nekakvih
hriscana.
Meni je drago sto ti se dopala knjiga. Ja nisam htela tebe da povredim, ako si ti muslimanka, ali to je tvoja stvar. Ja nisam htela da to podizem na nivo religije, vec sam samo rekla svoj utisak o knjizi.
koja se bavi muslimanskim andergraundom, koji ne postoji
Nisi me ni povredila ni uvredila, nego nije lepo.
Pa baš je zato knjiga super![]()
Moja zamerka bi pre bila da je iskalkulisana, ali ni to mi nije smetalo dok sam čitala, bilo je previše dobrih slika.
Prepoznala sas seJa volim tako da uzmem svasta, ne bas zbog korica ali nekad zbog naslova (na primer, Any four women can rob the Bank of Italy) ili zbog opisa na koricama, ili prelistam pa mi deluje interesantno (tako sam uzela ovu Svarc, bile su neke zanimljive price), cesto se prijatno iznenadim.