Na tom snimanju, Gidra je prekršio strogo pravilo...
Dragomir Bojanić Gidra rođen je na današnji dan 1933. godine u Kragujevcu, a tokom života igrao je
brojne uloge po kojima je ostao zapažen.
Ipak, Gidru javnost najviše pamti po liku Žike u "Žikinoj dinastiji"
Jovan Marković (otac našeg čuvenog istoričara Predraga Markovića i naše čuvene, nagrađivane
pesnikinje i profesorke na FDU, Milene Marković) je napisao skoro sva scenarija za filmove u
kojima je Gidra igrao, pa i "Žikinu dinasiju"
"Nisam imao velika očekivanja od tog projekta. I za mene je bilo iznenađenje da je te godine to
bila najgledanije komedija u Jugoslaviji" - rekao je Marković.
I nastavio:
"Mi smo godinama radili zajedno i bili kao porodica. Najviše priča imam o Gidri. On je voleo da
popije, a na snimaju je alkohol bio zabranjen.
On me moli da pred kadar popije samo jednu i konobar mu na moje oči sipa jednu votku, a zatim je
popio času vode. Zamoli me za još jednu i ja kažem da može. Posle pola sata on je bio pijan.
U maloj čaši je bila voda, a u velikoj votka.
Otkrili smo ga još jednom. Izbušio je lubenicu i u nju sipao votku.
Pio je na slamčicu, a mi mislili da voli lubenice!
Inače, Gidra je bio fantastičan glumac."
Gidrine lubenice...
Inače, Gidra je preminuo u 60. godini života od raka jetre...
Dragomir Bojanić Gidra rođen je na današnji dan 1933. godine u Kragujevcu, a tokom života igrao je
brojne uloge po kojima je ostao zapažen.
Ipak, Gidru javnost najviše pamti po liku Žike u "Žikinoj dinastiji"
Jovan Marković (otac našeg čuvenog istoričara Predraga Markovića i naše čuvene, nagrađivane
pesnikinje i profesorke na FDU, Milene Marković) je napisao skoro sva scenarija za filmove u
kojima je Gidra igrao, pa i "Žikinu dinasiju"
"Nisam imao velika očekivanja od tog projekta. I za mene je bilo iznenađenje da je te godine to
bila najgledanije komedija u Jugoslaviji" - rekao je Marković.
I nastavio:
"Mi smo godinama radili zajedno i bili kao porodica. Najviše priča imam o Gidri. On je voleo da
popije, a na snimaju je alkohol bio zabranjen.
On me moli da pred kadar popije samo jednu i konobar mu na moje oči sipa jednu votku, a zatim je
popio času vode. Zamoli me za još jednu i ja kažem da može. Posle pola sata on je bio pijan.
U maloj čaši je bila voda, a u velikoj votka.
Otkrili smo ga još jednom. Izbušio je lubenicu i u nju sipao votku.
Pio je na slamčicu, a mi mislili da voli lubenice!
Inače, Gidra je bio fantastičan glumac."
Gidrine lubenice...
Inače, Gidra je preminuo u 60. godini života od raka jetre...