- Poruka
- 30.216
Pa, dobro, kao i obicno, zastupas odredjeno tvrdokorno stanoviste...Pa dobro, on nije zakucao na vrata, ali veštačka materica je stigla.
Kakvo je tvoje razmišljanje na tu temu?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa, dobro, kao i obicno, zastupas odredjeno tvrdokorno stanoviste...Pa dobro, on nije zakucao na vrata, ali veštačka materica je stigla.
Kakvo je tvoje razmišljanje na tu temu?
Varas se, covek uvek ima kontrolu, kako drugacije?Nije dobro. Onda i ja mogu da kažem da ti zastupaš jedno tvrdokorno
stanovište da je simbioza čoveka i tehnologije nešto što je neminovno
i nad čim čovek ne može da zadrži kontrolu.
Al ja to neću da kažem.
Jel vidiš kako je to paradoksalno? Čovek nema kontrolu nad nečim što
sam stvara. Veoma zanimljivo. Ko onda ima kontrolu?
Vidis to zato sto trazis uporiste u tome.Ne vidim da je čovek još uvek čovek. Vidim da je čovek sve više mašina.
Automat. Al to vidim samo zato što sam objektivna.Bez da se uopšte
trudim.
Cini mi se da petnaesti put ovde pominjem francuskog sociologa Ogista Konta koji je pravi autor ove misli, inspirisan spisima Zan Zak Rusoa.Svaki tehnološki razvoj, bez uporednog razvoja čoveka, ali kompletnog
razvoja, ne samo intelektualnog, dovodi do sve većih problema.
Ponovo problematicna tvrdnja, opet da se covek zapita zbog cega nastojis da generalizujes stvari, sta se nadas da ces postici time?Sada ću da pišem o nečemu što je mnooogo čudno.
U neka davna, pradavna vremena, ljudi su stvarno pravili decu.
Danas ljudi ne prave više decu. Seksaju se, pa ako se dete desi,
desilo se. Ali o njemu ne razmišlja niko. Na odnos se koncentrišu.
Nisam siguran bas da je iz davnina, al da je iz buducnina - to sigurno jeste.To zvuči neverovatno. Bajka neka iz davnina.
Nikada ne tvrdim da sam objektivna. To je bila šala na tvoj komentar.Vidis to zato sto trazis uporiste u tome.Pitanje je samo sta ces time dokazati...
jer za svaki primer koji nadjes postoji i jedan potpuno suprotan tome. Kako onda mozes tvrditi da si objektivna kad ne uzimas sve u obzir.
Cini mi se da petnaesti put ovde pominjem francuskog sociologa Ogista Konta koji je pravi autor ove misli, inspirisan spisima Zan Zak Rusoa.![]()
Nije poceo svet od nas...
Ponovo problematicna tvrdnja, opet da se covek zapita zbog cega nastojis da generalizujes stvari, sta se nadas da ces postici time?
Verujem da si malo zrelija da bi se zadovoljila tek ovakvim pukim moralisanjem...?Nit je tako bilo, nit ce tako biti, a nije ni sada.
A ako Jeste, tako je oduvek bilo, pa i sada....
![]()
Dakle, ovde se binarna logika sasvim potire..
Nisam siguran bas da je iz davnina, al da je iz buducnina - to sigurno jeste.![]()
![]()
![]()
Pa gde ja to znam, ja sam muskarac..Nikada ne tvrdim da sam objektivna. To je bila šala na tvoj komentar.![]()
Pa dobro, to su manje-vise osnovane bojazni, ali na svemu covek naucnik dingospo radi, pa i na tome..Niti šta dokazujem, niti mi je to namera. Razgovaramo. Ti iznosiš svoja
razmišljanja, ja iznosim svoja razmišljanja.
Moja razmišljanja idu u pravcu razvoja čoveka i procene trenutne situacije
u kojoj se čovek nalazi. Ako nema poverenja u svoje sposobnosti i svoj
razvoj, već se oslanja na veštačke kopije nečega što u prirodi već postoji,
onda se neće ni razvijati.
Kontam, al ti nudim novu perspektivu na vec displejirani sentiment..Tvoja razmišljanja idu u pravcu traženja na čije reči moje reči liče. Na
optužbe da generalizujem, morališem, dokazujem, da nemam logiku i
da nisam objektivna.
????
Mojne...O čemu da pričamo dalje?
Misliš?Čovek nije mašina.
znanje može da bude varljivo
Može, naravno. Svašta se danas naziva znanjem.znanje može da bude varljivo
To je po njima biomašina koja se nekim nepoznatim načinom samoosvestila.po nekima, telo je samo vozilo (mašina) u koji je ubačen duh.