Otkriven DNK Isusa Hrista...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
divlja:
E, o ovome ja pricam. Kad ateista postane ono protiv cega se sam bori, i krene da izvaljuje gluposti, a da toga nije ni svestan. Mnogi delovi Biblije spadaju u vrh svetske knjizevnosti. Obrazujte se ili bar razmisljajte sta pisete.
A šta je sa onim drugim delovima koji ne spadaju u sam vrh svetske književnosti? Izgleda da o njima sve vreme pričamo.

divlja, pusti jominija nek brise postove , nek zakljucava, nek uziva, nek leci malo frustracije na ovaj nacin. Tako ce se valjda malo smiriti i to ce smanjiti kolicinu njegove frustracije a samim tim i povecati kolicinu Dobrog u svetu. Neka ga malo, vidis da je sav konfuzan.

jomini:
Vidi snajka, ako tebi tvoje obrazovanje dopušta da prihvatiš da su nekog čikicu ubili, pa on oživeo, nemamo šta da pričamo. Razumeš? Ne, naravno.
I pričica da su sve životinjske vrste bile u jednom brodu, pa se lavovi i antilope npr. družili lepo... Da ne pričamo o slatkovodnim i slanovodnim ribama...

Ćuti i pričaj o nekim dečijim pričama. Sa decom.

Ajmo ispocetka. :lol:
Kako tumaciti Bibliju kao bukva by Jomini.

Mitologija, hriscanska ili bilo koja druga, nisu pricice za malu decu. Ko je imao prilike da se upusti malo u teorije kulture i civilizacije moze samo da zakljuci, a i zakljuceno je od strane velikih teoreticara i mislilaca, da su nasi preci, na stupnju razvoja na kome su bili, prikazali svoje iskustvo i poimanje spoljasnjeg sveta onako kako su nabolje umeli. U mitologiji se skriva iskustvo detinjstva ljudske civilizacije, kroz nju nasi preci salju poruke, koje se naucnim metodama mogu desifrovati. Zaobici hriscansku mitologiju i knjizevnost u svom obrazovanju kako nam Jomini savetuje, je ravno pristanku na slepilo. Mrak poput srednjovekovnog. Kako mozes razumeti danasnju civilizaciju, ako ne proucis onu iz koje si nastao?

kako_hocu:
divlja, pusti jominija nek brise postove , nek zakljucava, nek uziva, nek leci malo frustracije na ovaj nacin. Tako ce se valjda malo smiriti i to ce smanjiti kolicinu njegove frustracije a samim tim i povecati kolicinu Dobrog u svetu. Neka ga malo, vidis da je sav konfuzan.

Potvrdi mi samo, jel stajao moj post na ovoj strani ispod tvog ili nije? :)

divlja:
Ajmo ispocetka. :lol:
Kako tumaciti Bibliju kao bukva by Jomini.

Mitologija, hriscanska ili bilo koja druga, nisu pricice za malu decu. Ko je imao prilike da se upusti malo u teorije kulture i civilizacije moze samo da zakljuci, a i zakljuceno je od strane velikih teoreticara i mislilaca, da su nasi preci, na stupnju razvoja na kome su bili, prikazali svoje iskustvo i poimanje spoljasnjeg sveta onako kako su nabolje umeli. U mitologiji se skriva iskustvo detinjstva ljudske civilizacije, kroz nju nasi preci salju poruke, koje se naucnim metodama mogu desifrovati. Zaobici hriscansku mitologiju i knjizevnost u svom obrazovanju kako nam Jomini savetuje, je ravno pristanku na slepilo. Mrak poput srednjovekovnog. Kako mozes razumeti danasnju civilizaciju, ako ne proucis onu iz koje si nastao?
Snajka, nepristojna si. Da sam poput tebe, rekao bih da je bukva onaj ko te je napravio, ali pregledom mojih komentara se može utvrditi da nisam nepristojan.
Kontroliši ponašanje i ponašaj se prema drugom na način na koji se taj neko ponaša prema tebi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back