Otkazan Beogradski rok festival

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.427
Dom omladine Beograda obaveštava javnost da je, zbog objektivnih okolnosti tehničke prirode koje se nisu mogle predvideti, prinuđen da za ovu godinu otkaže održavanje 1. Beogradskog rok festivala.

1757835621028.png

Festival je bio planiran od 18. do 20. septembra 2025. godine. Kupljene ulaznice publika može vratiti i ostvariti povrat novca.

Ako su ulaznice kupljene na eFinity prodajnom mestu, refundaciju je moguće izvršiti isključivo na istom tom prodajnom mestu.

Potrebno je priložiti ulaznicu i fiskalni račun. Povrat novca za onlajn kupovinu karata preko eFinity platforme će biti izvršen automatski na račun sa kog je izvršena uplata, počevši od 15. septembra.

https://www.b92.net/kultura/muzika/163526/otkazan-beogradski-rok-festival/vest

.....................

Koliko ovakva otkazivanja utiču na poverenje publike i imidž muzičkih festivala u Beogradu?

Koliko ovakva otkazivanja utiču na poverenje publike i imidž muzičkih festivala u Beogradu?
Ниси нам написао који је стварни разлог отказивања Београдског рок фестивала.

Да бисмо писали о теми, морамо јасно да напишемо разлог отказивања.

Dom omladine Beograda obaveštava javnost da je, zbog objektivnih okolnosti tehničke prirode koje se nisu mogle predvideti, prinuđen da za ovu godinu otkaže održavanje 1. Beogradskog rok festivala.

Pogledajte prilog 1784188

Festival je bio planiran od 18. do 20. septembra 2025. godine. Kupljene ulaznice publika može vratiti i ostvariti povrat novca.

Ako su ulaznice kupljene na eFinity prodajnom mestu, refundaciju je moguće izvršiti isključivo na istom tom prodajnom mestu.

Potrebno je priložiti ulaznicu i fiskalni račun. Povrat novca za onlajn kupovinu karata preko eFinity platforme će biti izvršen automatski na račun sa kog je izvršena uplata, počevši od 15. septembra.

https://www.b92.net/kultura/muzika/163526/otkazan-beogradski-rok-festival/vest

.....................

nadrogirani kojot ajsburn otkazao ucesce a moz misliti :roll:

Ниси нам написао који је стварни разлог отказивања Београдског рок фестивала.

Да бисмо писали о теми, морамо јасно да напишемо разлог отказивања.

Zar ne piše gore ?

..........

E sad, nisam im držao sveću pa da znam šta je se tačno desilo. Ja mislim da je nešto drugo po sredi ali .. nisam u BGu pa ne znam

Zar ne piše gore ?

..........

E sad, nisam im držao sveću pa da znam šta je se tačno desilo. Ja mislim da je nešto drugo po sredi ali .. nisam u BGu pa ne znam
1. Не пише горе.

2. У земљи у којој је ове године отказано десетак фестивала, а они који су одржани нису имали публику (Бир фест, Гитаријада...), ти пишеш како не знаш шта је у питању јер ниси у Београду?

1. Не пише горе.

2. У земљи у којој је ове године отказано десетак фестивала, а они који су одржани нису имали публику (Бир фест, Гитаријада...), ти пишеш како не знаш шта је у питању јер ниси у Београду?
1. Citirao sam ti rečenicu gde piše šta piše kao razlog

2. Nisam od onih koji čitaju medije niti me zanimaju vesti ... svaki cigo svoga konja hvali a mnogo je cigana danas .. nemam ja vremena za te stvari .. imam ja previše obaveza u svom životu da bih se fokusirao na to šta se dešava u zemlji gde se ne zna ko pije a ko plaća a svi bi u kafanu .. ali nije o tome tema nego o tome da li je ovo otkazivanje koncerta samo jedna kapisla više ka nekom rušenju bilo koje vrste skupova

1. Citirao sam ti rečenicu gde piše šta piše kao razlog

2. Nisam od onih koji čitaju medije niti me zanimaju vesti ... svaki cigo svoga konja hvali a mnogo je cigana danas .. nemam ja vremena za te stvari .. imam ja previše obaveza u svom životu da bih se fokusirao na to šta se dešava u zemlji gde se ne zna ko pije a ko plaća a svi bi u kafanu .. ali nije o tome tema nego o tome da li je ovo otkazivanje koncerta samo jedna kapisla više ka nekom rušenju bilo koje vrste skupova
Пошто немаш времена, скратићу ти уз помоћ вештачке интелигенције.

Добар дан.

ChatGPT said:​

Добар дан! 😊 Како могу да вам помогнем данас?

You said:​

Који су све фестивали и културни догађаји отказани у Србији 2025. године?

Ево неких фестивала и културних догађаја у Србији који су у 2025. години отказани или су престали да се одржавају, споредно на доступним новинским изворима:

Отказани или одложени​

1. ”Rokenrol ustanak” у Смедеревској Паланци
    Издат је поводом радова на сцени летњег биоскопа, па фестивал који је требало да буде одржан 1. и 2. маја — одказан. Novosti
  2. Filmski susreti u Nišu и Bašta Fest
    Због политичке и друштвене кризе / протеста — оба су отказана или одложена. Vreme
  3. SEE Mobility 2025 (Međunarodni sajam / сајам железничке индустрије) у Београду
    Сајам је отказан јер су неке компаније и удружења из ЕУ одустали од учешћа наводећи безбедносне ризике. N1 Info RS+1
  4. Dani Hermitage-a у Србији (“Hermitage Days”)
    Пројекат је одложен до даљњег. Vreme
  5. Годишња конференција Европске асоцијације археолога (EEA annual conference) у Београду
    Планирана за септембар 2025, отказана због политичке ситуације, протеста и проблема који утичу на универзитетску аутономију. Vreme
  6. Subotički festival zanatskog piva
    Планиран за 4. и 5. јул, отказан због административних и техничких разлога. Subotičke vesti
  7. Неколико позоришних и културних програма у Београду, Новом Саду и Сомбору
    Отказани су спектакли, изложбе и фестивали (нпр. „Postninovska čarolija“) као израз солидарности са студентима након покушаја убиства студенткиње. Vreme

Престанак одржавања или велика промена​

• EXIT Festival
    Организатори су најавили да ће 2025. бити последње издање овог фестивала у Србији “под овим условима” — због притисака државе и уклањања финансијске подршке. То значи да ће од 2026. бити организован негде другде или у другачијем формату.

Дакле, нешто ти се дешава у земљи, а то што се у земљи дешава утиче на све сфере друштва, па и на Београдски рок фестивал. У овој ситуацији, потребно је да саберемо два и два и да дођемо до закључка зашто је Београдски рок фестивал отказан, а Бир Фест и Гитаријада нису имали публике.

Како не читаш медије, можеш да читаш, кад нађеш времена, теме на овом форуму које су у тренду, па ћеш знати шта се дешава у нашој земљи и како то утиче на све сфере друштва, па и на рок фестивале.

Даље, колега Де Систи је горе поменуо Београдски АТП турнир. Да видимо шта Четџипити каже за овај турнир.

Да ли је отказан и београдски АТП турнир?

Не, београдски АТП турнир није у потпуности отказан, али је пресељен — неће се одржати у Београду како је првобитно планирано. Wikipedia+3ATP Tour+3Tennisuptodate.com+3

Ево детаља:

Ако желите, могу да проверим да ли постоји могућност да се у budućности врати у Beograd, или који су разлози у детаље који су довели до овог премештања?

који је разлог пресељења у Атину?

Ево шта се зна о разлозима за пресељење београдског ATP турнира у Атену:

✔️ Шта је потврђено​

• Организатори су навели да нису могли да обезбеде потребне услове за одржавање турнира у Београду у предвиђеним датумима и формату. Tennisuptodate.com+3AS USA+3ATP Tour+3
  • Турнир је лиценциран од стране породице Новака Ђоковића, која већ организује овај ATP 250 догађај од 2021. ATP Tour+3Tennisuptodate.com+3eKathimerini+3
  • Нови турнир ће се звати Hellenic Championship и биће одржан од 2. до 8. новембра 2025. у Атини, у спортској дворани OAKA, на затвореном тврдом терену. ATP Tour+2eKathimerini+2

⚠️ Нејасноће и медијске спекулације​

• Медији у Србији и Грчкој спекулишу да је један од разлога тензија политичке природе, нарочито због јавне подршке која је Новак Ђоковић дао студентским протестима против корупције у Србији. eKathimerini+3BGNES+3Tennisuptodate.com+3
  • Наводи се да је породица Ђоковић разматрала могућност пресељења већ у јуну, током Ђоковићеве посете Грчкој, када је разговарано с премијером Грчке. Mundo Deportivo+2The Greek Herald+2

🔍 Закључак​

Дакле, званично је пресељење објашњено недостатком могћности да се обезбеде "услови за реализацију турнира у планираном термину и формату" у Београду. Остали разлози који се помињу у јавности — као што су политички притисци или тензије између Ђоковића и власти — нису потпуно потврђени од стране организатора и остају на нивоу медијских нагађања.

Пошто немаш времена, скратићу ти уз помоћ вештачке интелигенције.

Добар дан.

Добар дан! 😊 Како могу да вам помогнем данас?

Који су све фестивали и културни догађаји отказани у Србији 2025. године?

Ево неких фестивала и културних догађаја у Србији који су у 2025. години отказани или су престали да се одржавају, споредно на доступним новинским изворима:

Отказани или одложени​

1. ”Rokenrol ustanak” у Смедеревској Паланци
    Издат је поводом радова на сцени летњег биоскопа, па фестивал који је требало да буде одржан 1. и 2. маја — одказан. Novosti
  2. Filmski susreti u Nišu и Bašta Fest
    Због политичке и друштвене кризе / протеста — оба су отказана или одложена. Vreme
  3. SEE Mobility 2025 (Međunarodni sajam / сајам железничке индустрије) у Београду
    Сајам је отказан јер су неке компаније и удружења из ЕУ одустали од учешћа наводећи безбедносне ризике. N1 Info RS+1
  4. Dani Hermitage-a у Србији (“Hermitage Days”)
    Пројекат је одложен до даљњег. Vreme
  5. Годишња конференција Европске асоцијације археолога (EEA annual conference) у Београду
    Планирана за септембар 2025, отказана због политичке ситуације, протеста и проблема који утичу на универзитетску аутономију. Vreme
  6. Subotički festival zanatskog piva
    Планиран за 4. и 5. јул, отказан због административних и техничких разлога. Subotičke vesti
  7. Неколико позоришних и културних програма у Београду, Новом Саду и Сомбору
    Отказани су спектакли, изложбе и фестивали (нпр. „Postninovska čarolija“) као израз солидарности са студентима након покушаја убиства студенткиње. Vreme

Престанак одржавања или велика промена​

• EXIT Festival
    Организатори су најавили да ће 2025. бити последње издање овог фестивала у Србији “под овим условима” — због притисака државе и уклањања финансијске подршке. То значи да ће од 2026. бити организован негде другде или у другачијем формату.

Дакле, нешто ти се дешава у земљи, а то што се у земљи дешава утиче на све сфере друштва, па и на Београдски рок фестивал. У овој ситуацији, потребно је да саберемо два и два и да дођемо до закључка зашто је Београдски рок фестивал отказан, а Бир Фест и Гитаријада нису имали публике.

Како не читаш медије, можеш да читаш, кад нађеш времена, теме на овом форуму које су у тренду, па ћеш знати шта се дешава у нашој земљи и како то утиче на све сфере друштва, па и на рок фестивале.

Dakle, chatgpt kaže da je glavni razlog otkazivanja koncerata i festivala trenutna situacija u Srbiji?

Ok .. ajde onda da sačekamo sledeću godinu da vidimo šta će biti ...

Back