OTISLI SU COVEK I NJEGOV PAS

Bese cudan, star covek...Ziveo je sam u velikoj kuci, retko ko mu je dolazio...
Voleo je da iritira ljude, kosi0 kad se ljudi odmaraju, ujutru kad otvara garazu padale su slike sa zida, auto kad pali- ocekivale se sirene...
Pas je izludjivao komsiluk, pse volim, volela sam i njega, ali, mnogo mi je nedostajao san...Dosao je pre desetak godina, zaratio sa svima...

Ali...

Voleo je decu (mozda su mu nedostala rodjena unucad), voleo je pse...Svog je negovao, hranio, setao...Deci kupovao slatkise, pricao s njima, smejao se...Mrzeo je ljude.

Onda je nestao...Dugo se u dvoristu nista nije culo osim psa..Hranile su ga komsije, dobacivali vodu crevom, da dosegne...Nije jeo, samo je pio vodu, zavijao...

Dosli su neki ljudi. Pokupili stvari iz kuce, dva puta se kamion vracao...Drugi dan su odvezli auto...Rekose -sin, prvi put smo ga videli...Znali smo da je stari covek otisao zauvek...

Pas, gde je pas?!

Zasto nisam bila tu, uzela bih ga, hoce li ga negde ostaviti,sutnuti, sta je sa psom?

Nedostaje stari covek, deca se kace o zakljucanu kapiju, manja ga zovu...

Posmatram svoje dete, nabrala neko cvece, prebacuje preko ograde u dvoriste..

Mir, tisina, a ja ne mogu da spavam. Otvorim prozor i dugo gledam u garazu, osluskujem....Nista...Noc, crna (zasto mu svetlo pred vratima nisu ostavili), teska, mucna....Samo jednom jos da lupi vratima garaze, samo jednom jos da zalaje pas..Nista...

Boli...
Boli tisina...
Boli nesanica:(

LJILJA MMM;bt256506:
:zag:
navići ćeš se na tišinu i san će doći....ali, ispred sna, dogalopiraće ti tren u kome očekuješ da čuješ vrata garaže i poznati lavež.....a onda ćeš utonuti u san...doći će san, samo treba dočekati :heart:
Znam da hoce, mora, ali da ovoliko boli, nedostaje, ni u snu se nisam nadala...
Jos uvek imam naviku da pred odlazak u krevet, otvorim prozor i posmatram, osluskujem...Nista..
Neka je covek pronasao svoj vecni mir u ociglednom nemiru dok je bio ziv, nek pociva mirno, da moze da vidi i cuje, znao bi koliki je trag ostavio. i pored svega. Narocito kod onih koji ne umeju da se pretvaraju---

Hvala na podrsci, Srno nasa lepa:heart:
:zag:

Kinski;bt256551:
Svesna sam ja toga...Prihvatanje neminovnosti ima nekoliko faza, šok usled zaprepascenja, faza neverice-da bi se stiglo do prihvatanja te neminovnosti...
Volela bih da znam sta je sa psom, nemam koga da pitam, nadam se da su ga ipak sacuvali makar zbog toga sto su znali kolko je znacio svom gazdi i ovaj njemu...
Pozdrav

Dok sam juce kosila travu u svom dvoristu, bacim pogled na njegovo. Secne me..
Trava povisoka, polegla...Da je on tu, odavno bi to bio zeleni tepih bez "cvorova!
I, pade mi na pamet: KO moze da pokosi dvoriste? Sin daleko i niko s njim nikad nije ni komunicirao niti ga vidjao?

Problem ce nastati letos kad ugreje, kad se iz nepokosene travuljine svasta moze izvuci. Da li ce dotle neko doci? Nadam se, ali nisam sigurna...

Mene i njega je delila samo ograda. Imam elektricnu kosilicu, uzela bih produzni kabal, preskocila i pokosila...Komsija iza njegove kuce rece da to ne cinim ni u ludilu niti ce on, a mozemo imati isti problem. I ne samo on i ja...

Stvarno je nestvarno, tuzno...Isceznuti tek tako:(

Poslednja izmena:
Nemaš mi se šta zahvaljivati, drago mi je da postoje osećajne i plemenite osobe poput tebe :) Što se trave tiče, kosi i ne premišljaj se, on bi to sigurno hteo, trava bi htela, a ti si plemenita i hoćeš :) sa druge strane potrebno je to uraditi, a ja sam od onih koji u tom slučaju uvek biraju akciju ispred gledanja sa strane i mudrovanja :) ako te tuže zbog toga slobodno im kaži nek tuže i menejer sam te na to podstrekavao :)

bracaco;bt257650:
Nemaš mi se šta zahvaljivati, drago mi je da postoje osećajne i plemenite osobe poput tebe :) Što se trave tiče, kosi i ne premišljaj se, on bi to sigurno hteo, trava bi htela, a ti si plemenita i hoćeš :) sa druge strane potrebno je to uraditi, a ja sam od onih koji u tom slučaju uvek biraju akciju ispred gledanja sa strane i mudrovanja :) ako te tuže zbog toga slobodno im kaži nek tuže i menejer sam te na to podstrekavao :)
Kud ne pogledah ranije:dash::dash:
Kako sad da ne kazem hvala i da te ne :cmok2:, kako?
Trebalo mi je samo malo podstreka...
Pokositi kosom, onda kosilicom ! Prvo, tuga je gledati, drugo,letos ce biti veoma opasno ne kositi travu, a onda poceti na vreme i zbog privikavanja dusebriznika kojih ce biti, ako me optuze, da si spreman da zajedno sa mnom stojis pred sudijom, troskove sudjenja su snositi ja:cool:
Mislim, ipak da ce razum prevladati i da do toga nece doci, ali ja se obezbedjujem za svaki slucaj:hvala:

Poslednja izmena:

Back