Fruska gora i ima sigurno jos ali mi ne pada nista na pamet! Vidi , da ti dam jedan primer zbog cega mi je jos krivo . Recimo , dodje srbijanac sa sljivama , pun kamion ladno prodaje ovde u vojvodini . Ok je , nema frke , ko oce kupi ko ne ne mora , ali , kada vojvodjanin namerava da predje pancevacki most ,i namerava da proda nesto u srbiji tamo dole , on biva zaustavljen na pancevackom i poslat je nazad sa svim zitom i kukuruzom . To je tacno , to nije izmisljotina
Slusaj , , Svo zito koje se trosi u juznoj, istocnoj , i zapadnoj srbiji je iz Vojvodine . To sto pricas je sigurno produkt propagande . Moze biti da je taj covek zbog necega vracen, ali sigurno nije zbog prodaje zita . Da je tako cela Toplica nikad leba ne bi jela( npr ). A jede i to sve iz Vojvodine , gdfe ga kupuju . Svaki vlasnik mlina u juznoj Srbiji , jide u Vojvodinu da kupi zito ., ili mu neko iz Vojvodine zito donosi . Ovo znam iz prve ruke .
Od 100 % sredstava iz fonda za razvoj 70 % odlazi na Vojvodinu , jer Vojvodjani najbrze prave biznis planove . to je fond za razvoj , a Vojvodina je najrazvijeniji deo Srbije .
Na drugom mestu si pomenuo placanje interneta . Pa vidis , cenu interneta formira provajder, bez da pita Vladu .
I trece , Pre tri dana je u dnevniku rts bilo objavljenio iz govora nekog od ovih tamo, strvinara, kako ce u buduce EU, finansirati u Srbiju , i to gotovo iskljucivo u Vojvodinu .
To se zove populizam , i to nije bez razloga .
Prema tome , ako je problem sto vam se cini da neko otima vasu lovu, sto nije istina , nego je samo deo vesto ( nevesto ) napravljene propagande , onda bi najbolje resenje bilo da se napravi potpuna decentralizacija ,na nivou gradova , ili opstina , ili nekih okruga . Nikako ne neka pokrainska . Zato sto bi to bilo krajnje opasno , i pre svega zato sto su pokraine u Srbiji krajnje vestacka stvar , koju su organizovali komunisti , to jest ustase sa zvezdom .