WithdrawnWater
Poznat
- Poruka
- 7.141
P.s. 'psihosomatichki nalaz' ne postoji, uzgred budi receno...sta god da ti je struka.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izvini, zivo me zanima jesi li resila da sve svoje frustracije istreses ovde na nama?
Jer nista drugo ne izbija iz tvojih postova nego ...frustracija!
Zao mi je sto imas probleme ali na ovom forumu nisi iznela nijedan o sebi vazan podatak, bilo sta o sebi sto bi nam pomoglo da ti damo neki savet, mozda ipak nisi uradila sve sto je vezano za dijagnostiku, mozda nisi dobila najsavremeniju terapiju, mozda nisi dovoljno dugo uzimala terapiju...mi to ne znamo.
Znamo samo da ti necemo dozvoliti,ni tebi ni drugima da razmenjujete izmedju sebe savete o lekovima jer za to niste kompetentni.
snoshaj efendija, da vas pitam, sta preporucujete umesto ranisana, (ranitidina).
..... evo, ja sam kompetentan za lekove, i otvorite podforum o farmaceutskoj zdravstvenoj zastiti i imate coveka.
pozz
Dajte predlog Administraciji da Vam otvore poseban podforum sa ovim naslovom - ja nemam nista protiv. Uzgred ne postoji 'farmaceutska' zdravstvena zastita. O farmakoterapijskoj zastiti bi se moglo pricati....
Mozemo li sad da vratimo temu na alergije, a ako imate potrebu da dalje prodiskutujete gastrotrakt, pretrazivacem cete pronaci adekvatne teme gde to mozete uciniti.
U principu, ne mogu nista da preporucim, jer nisam lekar. Ali mogu da kazem ovako:
Termin pepticka ulkusna bolest je objedinjeni termin za grupu ulcerativnih bolesti gornjeg digestivnog trakta. Moze biti posledica stresa, udruzen sa stresom ili ili je posledica uzimanja nekih lekova. Pepticki ulkus je krajnja manifestacija tj.defekt sluzokoze gornjih delova organa za varenje koji nastaje korozivnim delovanjem agresivnih faktora zeludacnog soka a to su Helicobacter pylori, HCl i pepsin.
Cilj lecenja ulkusa je oslobadjanje bola i zalecenje ulkusa
Lekovi:
1.Antagonisti H2 receptora-sprecavaju lucenje HCl-a i samim tim smanjuju bol i ubrzavaju zarastanje ulkusa. Tipicni predstavnici su:
-Ranitidin, deluje brze ali delovanje traje krace
-Famotidin, deluje sporije ali je najjaci inhibitor lucenja HCl.Delovanje traje duze od ranitidina
-Nizatidin-ima najbrzi pocetak delovanja i raspolozivost (mogu da objasnim ovaj pojam) mu je najbolja.
Ni jedan od navedenih lekova se ne preporucuje u trudnoci a ranitidin ima znacajno manje delovanje kod pusaca.
Drugu grupu antiulkusnih lekova cine inhibitori protonske pumpe pa ako vas zanima mogu da vam kazem i o njima...
pozz
Naravno da mozemo...
Ja sam samo dao informacije o lekovima koji su u klasi ranitidina.A terapijom treba da se bave lekari, naravno ne on-line i ne priuceni. Ja se uvek drzim svog domena posla i ne zadirem u tudju profesiju a kamoli da se bavim necim za sta nisam strucan kao neki ovde.
dakle...
alergija usana..
treci put.
akcija...
P.S
a tvoj komentar da je terapija ulkusa antihistaminicima H2, iz doba dinosaurusa necu ni da komentarisem. Tipicno za moderatore ovog foruma-zajedljivi i maliciozni i prema zdravim i prema bolesnim.
To nema veze sa zajedljivoscu nego sa evidence based medicine.
Objektivno ste obe jako bezobrazne prema ljudima koji dolaze po savet i znate biti veoma drske. pogotovu kada covek u soku zbog nekih tegoba postavi neku temu a vi gla plasirate na lepljivu ili tako nesto.
Osim toga, smatram da neki od vas moderatora nisu kompetentni da daju bilo kakve savete u vezi medicine vec treba samo da banuju i brisu postove koji su off-topic
Trece, covek koji je pitao za ranitidin, znaci da ga pije po LEKARSKOM receptu I moje nije da se mesam u terapiju lekara vec da ga informisem o leku koji pije i slicnim lekovima te grupe. Samim tim sto si tu terapij nazvala dinosauruskom, oblatila si svog kolegu koji je tu terapiju prepisao diskutantu na ovoj temi, i time obezvredila njegovu strucnost. Pokusaj ti je bio da mene spustis pred auditorijumom ali je rezultat takav da ovo vise govori o tebi, tvom profesionalizmu i strucnosti nego o meni.
pozdrav.