Otecen mozak sa modricom i krvarenjem

• Začetnik teme Začetnik teme Din@
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Din@

Ističe se
Poruka
2.345
Pre 20-ak dana onesvestila sam se na wc solji rano ujutro zbog bolne menstruacije i glavom udarila u rub tus kabine. Pri osvescivanju osetila sam bolove u predelu glave sa strane koju sam udarila. Kao i povremen vrtoglavice. Na lestvici od 1 do 10 to su bolovi jacine broj 2. I nakon 20 dana su bolovi iste jacine. Po nalogu lekara pocela sam piti tablete za bolove i protiv vrtoglavice. Uradjen mi je CT scanning glave koji je pokazao blago natecen mozak sa modricom i laganim krvarenjem. U nedelju cu ici na magnetnu rezonancu zbog detaljnijeg pregleda vezanog za krvarenje.
Doktor je naredio mirovanje i odmaranje narednih mesec dana.
Prolazim kroz razne faze straha i zelela bih da znam, postoji li mogucnost da dobijem aneurizmu od udarca, koliko mi zracenja skeniranjem stete (stete mozgu) i sta ako se stvori hematom u glavi?

drzi se.nabavi vitamin b17 i jos dosta toga

Uz duzno postovanje, sta znaci jos dosta toga?

Jedan CT sam po sebi nece mnogo da ti skodi, nemoj da brines zbog toga. Magnetna rezonanca ne zraci, tako da sto si ozracena, ozracena si.

To sto se videlo na snimku je normalna reakcija na povredu i ako nema pogorsanja, povuci ce se spontano.

Hm, da, imacu jos jedan CT nakon 4 sedmice da vidi doktor kako napreduje sve... Nisam znala da MR ne zraci.... Hvala na odgovoru.

Back