Osvezivaci vazduha

Uh nekad kad udjes u manju prostoriju bas zna da ti se smuci koliko je jak miris..znak kako ako udje neki asmaticar reci ce ti koliko mu smeta..sto znaci da ta hemija moze samo da iritira disajne organe..bolje uzeti jonizator koji stvarno daje cistu svezinu i preciscava vazduh od prasine

Uh nekad kad udjes u manju prostoriju bas zna da ti se smuci koliko je jak miris..znak kako ako udje neki asmaticar reci ce ti koliko mu smeta..sto znaci da ta hemija moze samo da iritira disajne organe..bolje uzeti jonizator koji stvarno daje cistu svezinu i preciscava vazduh od prasine

Ma ne volem ni ja hemikalije, ali smara me da idem svaki dan u cvecaru da kupujem cvece (nije ni malo jefitno), gde ima jonizator da se kupi? I koja mu je cena?
Ni jak miris ne volim, tako da osvezivac palim par puta u toku dana samo po malo.

Ja sam platio 2250 onaj sto se reklamira na kosavi cini mi se..e sad 4-5 mislim da smo uzeli na razne strane a onaj koje se pokvari nema popravke..bio je pod garancijom ali posle toga ne valja nizasta..ima na dorcolu evo linka
Evo i ovde bolji opis

Znaci valja? Nije kao ostala cuda sto reklamiraju na TV-u? Zaista osetis sveziji vazduh kad udjes u prostoriju?

Pa ja samo za taj neotec znam..ima mali i veci za vece prostorije..ovaj mali u sobi od 15kvm daje nevidjen osecaj svezine..ali bas ono bez preterivanja ko da si na planini pored bora..sad mozda zavisi i od cistine sobe i da li se pusi..ali kad odes tamo oni proveravaju da li je ispravan i trazi da ti prislone da osetis svezinu

Čitala sam vaše komentare o osveživačima i raznim stavovima o štetnosti,naravno najbolja je dunja sa ormara ali ja sam pronašla i na našem tržištu Benavir Air fresh,to je Izraelska kompanija koja ima ovde proizvodnju.Na vodenoj bazi je samo što od Air wicka ima barem 5 puta više mirisa.Može na tekstil na posteljinu mebl nameštaj, a pre neki dan na prezentaciji u Shortyiju sam saznala da hoteli barem ovi bolji su prešli na njega.Kupila sam slatku notu sa grožđem i cimetom ,moje cimerke su poludile.Ima raspršivač i u lepoj flaši je od 400 ml.Ima mirisa i belog cveća i pokošene trasve i stvarno su IN.I

Poslednja izmena od moderatora:
Štetno je isto kao i omekšivači rublja. Ta hemijska jedinja, koja su u osnovi tih preparata su na duži rok kancerogena

E ajd ne lupaj kad se ne razumeš!!!!!!!!!!! Naravno da nisu kancerogene supstance u pitanju. Vama neznalicama je sve KANCEROGENO :(
Svi osveživači imaju u sebi koncentrovane TERPENOIDE koji su komponente ETARSKIH ulja, a mislim da svako zna odakle su etarska ulja.
Mogu da iritiraju ljude sa osetljivim disajnim organima jer je u pitanju visoka koncentracija terpenoida koje u prirodi u toj konc. ne možete naći.
Nisu štetni u smislu izazivanja nekih bolesti ali mogu da budu nadražljivi za pojedine osobe.

Back