osvetoljubivost .

osvetoljubljiviji su ...

• muskarci .

• zene .

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
predrasuda je da zene pamte zlo ko slonovi mada ima i osvetoljubivih muskaraca . evo vam mala anketa ali ja pretpostavljam da ce biti zene .

Pamtim, ono što je lepo. Što želim da pamtim. Ko je u životu ispao džukac, prema meni, ko se nije ponašao na način dostojan čoveka, gde nije postojala ljudskost, taj više ne postoji za mene. Precrtam ga i teram dalje kroz život. U svom umu stvorim takvu sliku, da ne poznajem ga, da više ne postoji. Kakva crna osveta, kakvi bakrači? Da prljam ove moje lepe ručice...Ni slučajno.

:hvala:

ok vratimo se na osvetoljubivost . je li tracanje vid osvetoljubivosti ?

Osvetoljubivost je, za mene, stanje u kojem se nadjem nakon sto me neko povredi, pa dobijem zelju da vratim bol za bol. Nikad jednako, vec moj udarac mora biti jaci bar dva puta, a pozeljno je i vise. I ako sam svesna da je osvetoljubivost pokazatelj slabosti i moje nemogucnosti da sa odredjenom situacijom izadjem na kraj ponekad mi je vrlo tesko da o tome ne razmisljam. Ono sto me spasava je to sto sam strpljiva i cekam svojih 5 minuta, ali do tih 5 minuta nikada ni ne dodje iz razloga sto me sve te teske emocije vremenom prodju. :)

Osvetoljubiv bih, u praksi, bio jedino kada bi neko ugrozavao moju majku. Tada verovatno ne bih licio na sebe. Inace, ne, zaobilazim takve situacije gde bi taj osecaj prevagnuo.

Sto ne znaci da nikada nisam to osetio i pozeleo u nekom trenutku.

Ne kapiram tu poentu osvetoljubivosti. Ok, predjes me, otpisem te iz zivota, i ne verujem ti, dovidjena lepo, dzaba da trosim vreme na takve ljude, sada da se svetim i smisljam zavere...mnogo je poljuljan ego nekome kada mora to da radi.

Back