Osvetoljubivost kod Srba

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.908
U jednom filmu kaze ovako....
Hodas kao da posedujes ovo mesto......
Ti si osvetoljubiv

I posto znam da je jako cesto kod Srba da ih nervira kad neko hoda kao da poseduje neko mesto , a nista ne radi lose, jednostavno nema one poglede sa trazenjem dupeta gde ce da se uvuce, postavlja se pitanje jel stvarno vazi zakljucak da su Srbi mnogo osvetoljubivi..

Na prvi pogled , nevezano za ovu psihologicku teoriju, nego ovako iz zivota , jesu , vrlo osvetoljubivi...

A posebno napisite sta mislite o ovoj teoriji iz filma da osoba kojoj cesto smeta i zapada za oko kad neko drugi hoda kao da poseduje mesto ustvari je osvetoljubiva...pa je cela percepcija i njeno uocavanje pomereno da zakljucuje da neko drugi poseduje to mesto..

To ti je kao danas na TV hepiju, skoro svi ucesnici i voditeljka pricaju o drakonskim smrtnim kaznama za osudjenike , bez ikakvih prava i misljenja psihologa ili psihijatara.
U istoj emisiji se cak propagira nasilje i silovanje osudjenika. Emisija , voditelj i urednik je za svaku osudu.
Srecom pa su sudije normalni ljudi.

Nije to osvetoljubivost nego zavist, ljubomora, pakost.
Da , ali ova teorija iz filma kaze da su te dve stvari duboko povezane kod vecine ljudi....zato sam ostavio a da ja ne mozgam o tome, nego bas ono populisticki sam napisao , dzepna psihologija koja mozda ima neku dublju poruku...

Da navedem samo za tebe jedan primer.....zenske koje vole starije muskarce vole blagi mazohizam......preko medjustanice submisivnost....
To je cista prakticna teorija kod onih koji konzumiraju takve zene....i ja sam bez provere to prihvatio i na kraju to ispada tacno , cak i psiholoski...
Tako sam i ovo samo preneo pa da vidimo kasnije sta tu ima i koliko je tacno i dobro..
Tako da sasvim je ok tvoje zapazanje, a idemo i dalje u istom tempu...

Back