Osvetljavanje svoje senke

Ne znam ni jednu pametnu zenu koja je svoj izbor zasnovala na racionalnim saznanjima. Ali znam mnoge koje su svoje greske napravile zasnovano na velikom poznavanju ljudi tacnije muskaraca. Svesna predubedjenja ubijaju senzitivnost ma sta procitala o hormonima oni su proizvod culnih i vanculnih impulsa, a prirodni su najbolji put.
Pazi ovako, na tebe vec deluje uticaj civilizacije i marketinga, pa imas predubedjenje sta ti se svidja, ako to ne mozes da ostvaris onda ces generisati svog idealnog od nekog niblizu lika.
Poenta je da iskuljucis znanja i uticaj okoline koja ima svoje favorite i da to sto zoves senka ne bude tvoj vodic vec da te senke nema sto se postize iskljucivanjem tih poluznanja kako bi postala jedno sa sobom i prirodom.
A ti radi kako hoces...:)
Da li si probala ili probao,ne znam pol,da zatvoris oci i izazoves svesno osecanja?Ja jesam.Postavih tada sebi pitanje,od cega zavisi sta cu ja osetiti?Pa,,,od poznatih i naucenih fokusa na koja sam navikla.Prvi brak sam promasila.Odabrala sam na osnovu racija.Razocarana u ljubav,mislila sam da imam posla sa postenim,smirenim covekom,kojeg cu zavoleti vremenom,jer eto,za ljubav treba vreme...i zajebala se ko zuti.Posle patnje i razvoda,pocela sam posmatrati sebe,kakve muskarce biram.I otkrila,da biram one,kojima nisam dovoljno dobra...jednostavno,tip ljudi koji je emotivno nedostupan.Zasto?Otac mi je bio emotivno nedostupan.I pocela razmisljati,kako da promenim nauceno.Kako da svoj fokus promenim na uop[steno ljude koji ce me voleti i prihvatati,a to treba da su ljudi koji umeju da vole i koji pre svega,na pravi nacin vole sebe.Ko ne voli sebe,ne ume ni voleti...Dakle,te price o osecanjima,emocijama,razumu...okaci macku o rep.Da bi covek bio srecan,treba da nauci biti srecan,u skladu sa sobom i tim sto jeste.Ne sa onim sto su ga ocili,dok se odricao sebe.Nego sa onim sto on stvarno i jeste.To jeste proces.Padnes pa ustanes,,,Isplaces se pa izgubis volju,kao,sve je to glupost...dok ne uvidis,da sam imas alat u rukama da stvoris sebi srecu.Da ucinis sebe boljom i stvarnom.A ti kako hoces.

E da ne dodje on
drag.gif

a zaista volim saznavati i uciti i razgovarati na teme koje me zanimaju..i otvorena sam za razgovore...al eto,nisu svi..ocito je pogresno pitati i ocito je pogresno biti iskren i otvoren i ocito je pogresno trositi vreme ovde jer neki nesto hahahaha...sta da kazem,hah

Back