Osveta bivsem decku

Reci ti nama Cicak, kako bi se jedna sarmantna dama osvetila svome muzu?
Zavisi sta je uradio.
Патологија се дели на клиничку и форензичку.
Ја се бавим клиничком. :)

Форензички патолози раде све по налогу судије: све сумњиве смрти, задесе, смртне случајеве у јавности, убиства, самоубиства...
А ми радимо доминантно са живим људима, дијагностику и обдукције клиничке, значи кад неко умре у болници или по приспећу у болницу у року од 24 сата.

Мислим да је то посао који би свако ко заврши медицину могао да ради. Десензибилишемо се до краја студија јер све то видимо пуно пута за 6 година факултета.

Svaka vam cast. Ali ozbiljno.
Meni to sa ove distance izgleda strasno jer si uglavnom okruzen smrcu, tugom, tuznim ljudima koji pitaju i cekaju mrtve ili svoje nalaze...
Verovatno je to vama skroz ok, kako bi drugacije.
Ali opet svaka cast.

Izvini, ali kako se desenzibilisete? Stalnim gledanjem mrtvih ili ?

Meni to sa ove distance izgleda strasno jer si uglavnom okruzen smrcu, tugom, tuznim ljudima koji pitaju i cekaju mrtve ili svoje nalaze...
Ali opet svaka cast.

Од прве године факултета имамо додир с лешевима. Од анатомије, где нам је показују на лешевима из формалина, преко клиничке патологије где имамо обавезно присуство на обдукцијама и на крају судска/форензичка медицина на којој два семестра гледамо обдукције.
Приде, целе студије долазиш у додир са болеснима.

Ето, тако :)

Од прве године факултета имамо додир с лешевима. Од анатомије, где нам је показују на лешевима из формалина, преко клиничке патологије где имамо обавезно присуство на обдукцијама и на крају судска/форензичка медицина на којој два семестра гледамо обдукције.
Приде, целе студије долазиш у додир са болеснима.

Ето, тако :)

Svaka cast. :)

I reci nam, ovako neformalno, koji su tvoji zakljucci oko umiranja?
Utice li alkohol i cigarete, da pocnem da pijem... salim se... a i ne...

Onako generalno... da zivimo kao da nam je svaki dan poslednji ili ne?

udjem da vidim kako to cickava maltretira milanceta kad ima sta vidim, cickava se bacila u duboko razmatranje poente zivota i smrti
ajme cickava zanocicemo :lol:
kud se denuse osvete, i kako ste pobogu od osvete stigli do obdukcije....ustvari odgovor se namce :rotf:

ti si car majke mi

- - - - - - - - - -

Cuti... od ljudi koji rade tako teske poslove, teske za nas, mozes nesto saznati korisno.
Zamisli koliko je ona leseva iseckala... mora imati neke svoje zakljucke...

:rotf:
aman zeno otvoren mi prozor, urlam :rotf: :rotf:
idiupickumaterinu

Чичак, правило је да нема правила.

Нисмо сви зидани од истог материјала. ;)

- - - - - - - - - -

Cuti... od ljudi koji rade tako teske poslove, teske za nas, mozes nesto saznati korisno.
Zamisli koliko je ona leseva iseckala... mora imati neke svoje zakljucke...

:lol:

Zavisi sta je uradio.

Ali opet svaka cast.

Ako tri puta u roku od mesec dana padne u nesvest,
studentu se diskretno kaže da to nije za njega.:kafa:
:malav:

Sofija jesi tj patolog? Tipa radis samo u laboratoriji? ili si forenzicar, kako li se kaze.. oni sto rade obdukciju?

Jedan dan smo se pitali kako ti ljudi mogu to da rade... zamisli svaki dan seces ljude, mrtve
Za osobe bez predrasuda sasvim je svejedno biti mehaničar ili biti patolog.

Religija je dugo zabranjivala seciranje ljudi. Vreme tih zabrana je prošlo ali se ljudska shvatanja (kao i u svemu ostalom!) menjaju znatno sporije.

Prekini svaki kontakt sa njim, blokiraj ga na fejsu i blokiraj mu broj. Najbolje je da ga potpuno izbrises iz svog zivota, bukvalno se pravi da on ne postoji i ubzo ces ga zaboraviti. U medjuvremenu se druzi i izlazi malo vise. Ovo za osvetu je smesno, jedino ako ti se bas toliko usrao u zivot pa da je to stvarno zasluzio. U svakom slucaju moje misljenje je da ti je najbolje da ga se manes i posvetis se sebi i svom zivotu, a ne da svoje vreme trosis na nesto sto je bilo pa proslo i na osobu koja ti vise nije znacajna. To je moje misljenje
Kad kazes usrao u zivotu da li pod tim mislis situaciju kada osoba ti napravi dete, onda te sutne ko kerq na 2000 km, onda za sve okrivi tebe, na kraju kaze da nije otac i da trazi dokaz i fakturu koliko kosta abortus pa cak ni za abortus da ne da, a ima para a dete je svesno pravio, a ja jedva ostala ziva zbog komplikacije od abortusa i traume i tako godinu dana evo ne mogu da se oporavim . I to treba da se zaboravi i pusti? Molim te reci mi kako, imam traumu i kosmare, ne mogu da nastavim dalje, strahovi i blokade i osecam mrznju, ne zbog povredjivanja najmanje nego zbog deteta, idem na terapije

Kad kazes usrao u zivotu da li pod tim mislis situaciju kada osoba ti napravi dete, onda te sutne ko kerq na 2000 km, onda za sve okrivi tebe, na kraju kaze da nije otac i da trazi dokaz i fakturu koliko kosta abortus pa cak ni za abortus da ne da, a ima para a dete je svesno pravio, a ja jedva ostala ziva zbog komplikacije od abortusa i traume i tako godinu dana evo ne mogu da se oporavim . I to treba da se zaboravi i pusti? Molim te reci mi kako, imam traumu i kosmare, ne mogu da nastavim dalje, strahovi i blokade i osecam mrznju, ne zbog povredjivanja najmanje nego zbog deteta, idem na terapije
Kako mozes i taj put da poslusas takvog idiota i abortiras

Back