Osudjujem...

Ne osuđujem. Trudim se da razumem. I da pomognem ako mogu. Ako ništa ne mogu da učinim, a ono barem da ne stajem na muku.

Zato što znam, šta znači biti u koži, gde te svi drugačije percepiraju, jer ne znaju sve. Kako, zašto, zbog čega a najglasniji su u tome, da pametuju. Maltretiraju. Ubljuvaju. Ili daju sebi oduška u nekim stvarima. I mogu ti reći, da je užasan osećaj, da ne možeš da se iskobeljaš iz toga, znaš. I onda shvatiš, da ljudi koji nemaju ni volje ni želje, a ni strpljenja, da saznaju iili znaju sve, bi isto tako islili da im prezetuješ ili ne. A ko ima drugačiji pristup, bi valjda kao ljudsko biće, želeo da zna prirodu i promenu takvog i tolikog ponašanja, ne ? Barem sam ja tako mislila.

Ja tada u tom momentu, nisam imala možda nikoga da stane i kaže sve. Opovrgne. Ili zapuši usta. I ostala sam baš ugovnjena. I osramoćena. I neka.

Kada vidim da neko slično radi, ne mogu da stanem mirno i da gledam neke stvari, jer znam kako je meni bilo. Na druge ne dam. To da.

Što se mene tiče, tu puštam i tu sam pustila..Jer poodavno mi je jasno sve. Puštam da priča se šta god, lapda, na sva usta baljezga...Nebitno mi je. Moja porodica zna istinu. I to mi jedino važno i bitno. Oni znaju sve.

Ljudima je sve smešno, bedno i jadno, dok se ne nađu u istoj kožici. Onda teraju drugu priču. Onda im naprasno više i nije tako smešno. I ne zove se nebitnim. Nevažnim.

:bye:

A vi što ne osuđujete... msm nikom posebno nije upućeno pitanje nego ovako, uopšteno..... da li zaista ne osuđujete ili želite da budete osoba koja ne osuđuje? Sa najiskrenijom namerom msm, ali niste li sebe ipak uhvatili u situaciji da nekoga osuđujete za nešto što vas se uopšte ne tiče?

:think:

Zašto ljubomoru uvek povezuješ sa svojom pišom. Ljubomoran si jer si izrasto u pubertetu pa ti u busu glava viri i udara u prljavu šipku a tamo si se prepozno jer sam spomenula da previsoki žele da budu niži i razvijeniji pa misliš da se odnosi na tebe msm ne vrti se svet oko tebe dereru :aha: poznajem ja još previsokih ljudi.

Normalno da ti ne mozesh da skapirash jer ti je percepcija tipichno zenski cureca.
Ja NISAM ljubomoran jer sam kao fol "visok"...visok sam TEBI jer si ti patuljaq.Ja sam prosechne visine.Stalno po gradu vidjam zene mutante za glavu vishe + u chizmama s visokom potpeticom....sick.
Mushkarci ne funkcionishu po tom plitkom principu zenske pameti da uvek zele ono shto nisu.

A vi što ne osuđujete... msm nikom posebno nije upućeno pitanje nego ovako, uopšteno..... da li zaista ne osuđujete ili želite da budete osoba koja ne osuđuje? Sa najiskrenijom namerom msm, ali niste li sebe ipak uhvatili u situaciji da nekoga osuđujete za nešto što vas se uopšte ne tiče?

:think:

Nema šta da razmišljaš. To se svakome dešava. I meni.
Problem je što posle može da nema povratka.

Normalno da ti ne mozesh da skapirash jer ti je percepcija tipichno zenski cureca.
Ja NISAM ljubomoran jer sam kao fol "visok"...visok sam TEBI jer si ti patuljaq.Ja sam prosechne visine.Stalno po gradu vidjam zene mutante za glavu vishe + u chizmama s visokom potpeticom....sick.
Mushkarci ne funkcionishu po tom plitkom principu zenske pameti da uvek zele ono shto nisu.

Kako je moguće da si toliko fokusiran samo na ženski rod, a da o sopstvenom nemaš pojma? Čovek bi pomislio svašta... :think:

Aha znači ti bi želeo da je određena stvar "ženski poremećaj" pa ćeš muškarce koji pate od istog nazvati ženskastim jer te je blam od sopstvenog roda i njegovih falinki?
Interesantno.

Da li ljude osudjujete na osnovu onoga sto jesu ili imate razumevanja za stvari koje rade i ako se kose sa vasim uverenjima?

Nemam problem s ljudima koji imaju razlicito misljenje ili pogled na svet. Porazgovaramo, debatiramo i cao. Ne volim da se svadjam kada je to u pitanju. Dakle - razumevanje.
Osudjujem postupke (fizicke, verbalne kako god) za koje ja mislim da su neprimereni.

Nemam problem s ljudima koji imaju razlicito misljenje ili pogled na svet. Porazgovaramo, debatiramo i cao. Ne volim da se svadjam kada je to u pitanju. Dakle - razumevanje.
Osudjujem postupke (fizicke, verbalne kako god) za koje ja mislim da su neprimereni.

da
koliko ima osude u obicnoj debati ili neslaganju misljenja
tipa u ogovaranje neke osobe
jer svi ogovaramo i komentarisemo, nekad i radi samog razgovora

Osudjujem. Nekad se zaustavim, pokusam da razumem neciji postupak i ponasanje, ali mi ni to ne polazi svaki put za rukom, nekad kazem sebi da mi je pametnije da gledam svoja posla ili se setim da nista bolja nisam.
A nekad ni ne pokusavam, ne volim bahatost, bezobzirnost, manipulisanje, aroganciju, sadizam, samozivost... Da, osudjujem redovno i lik i delo. :neutral:

Back