Osuđeni na 10 godina zatvora zbog trovanja pasa

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.763
Ne, ovo nije vest iz Srbije ... nažalost.

Sud u Ankari osudio je na 10 godina zatvora trojicu državljana Turske zbog incidenta koji se dogodio u aprilu 2019. godine u Ankari kada su otrovani ulični psi, javlja Daily Sabah.
Incident se dogodio u naselju Batikent. Otrovano je 13 uličnih pasa, kao i tri vlasnička. Istraga je pokazala da su psi pojeli pileće meso napunjeno pesticidima. Reč je o jednoj od najvećih kazni za ovakve zločine u Turskoj.
Sud ih je osudio za "uništenje vlasništva" i namerno zagađenje životne sredine, jer kažnjavanje osoba zbog zlostavljanja životinja tek treba da uđe u turske krivične zakone. Takođe, sva trojica moraju da plate skoro 2.300 evra kazne.
Turski mediji pišu da je ishod suđenja velika pobeda aktivista za prava životinja koji su se okupili pred zgradom suda skandirajući parole u znak podrške presudi nakon završnog ročišta.
Advokat Ezgi Koç, koja je bila uključena u slučaj, rekla je kako se aktivisti raduju novom nacrtu krivičnog zakona koji će tretirati slučajeve okrutnosti prema životinjama.
https://www.021.rs/story/Info/Regio...-na-10-godina-zatvora-zbog-trovanja-pasa.html

I posle još neki pričaju kako su Turci zaostali. Da li je neko ovde kažnjen zbog ovakvih stvari? Da li je neko otišao u zatvor? Koliko znam nije, a trebao bi. Svako malo čujem kako je neki pas otrovan.

I posle još neki pričaju kako su Turci zaostali. Da li je neko ovde kažnjen zbog ovakvih stvari? Da li je neko otišao u zatvor? Koliko znam nije, a trebao bi. Svako malo čujem kako je neki pas otrovan.
Po istom principu i sve vas koji ubijate piliće,jagnjad,ribe i svinje da bi ste ih jeli.

Ne, ovo nije vest iz Srbije ... nažalost.

https://www.021.rs/story/Info/Regio...-na-10-godina-zatvora-zbog-trovanja-pasa.html

Postavlja se pitanje šta će ti psi na ulici? Ima ih kod nas, ko to prati i zašto vlasnici nisu kažnjeni što su njihovi psi pušteni? Posledica toga je razmnožavanje i povećan broj lutalica.
Ni jedan pas ne može biti kriv zato što je na ulici.
Trovanje ne podržavam i kazna je ok. Pitanje je, zašto je dozvoljeno da ti psi budu na ulici, pa i ti vlasnički.

Moja pokojna baba vlajina je susjedi otrovala psa.
Pas se stalno zalijetao na kapiju i lajao, dok bi se prolazila.
Nabavila ona otrova, dobro posula komad dzigerice, bacila psu i rekla - ajde milo moje, pojedi jetricu....

Ево и мене данас препадоше нека псета иза капије, арлаукање и залетање...Ужас. Зло.

Држимо се теме!Тровање паса је намера, али када оставе отров тровачи угрожавају сав живи свет на првом месту децу мањег узраста, јер су она по тежини слична тежини паса и склона трпању у уста свега што дохвате.То јесте угрожавање безбедност и треба да буде најстрожоје санкционисано

Postavlja se pitanje šta će ti psi na ulici? Ima ih kod nas, ko to prati i zašto vlasnici nisu kažnjeni što su njihovi psi pušteni? Posledica toga je razmnožavanje i povećan broj lutalica.
Ni jedan pas ne može biti kriv zato što je na ulici.
Trovanje ne podržavam i kazna je ok. Pitanje je, zašto je dozvoljeno da ti psi budu na ulici, pa i ti vlasnički.
Za lutalice znamo, ali ovi drugi su obično izbačeni na ulicu od strane neodgovornih vlasnika jer su stari, bolesni i tako dalje.

Back