ostvarenje prava homoseksualaca na bracnu zajednicu

• Začetnik teme Začetnik teme pravnica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sto se malo pravnici i nasa drzava nebi pobrinuli da i recimo invalidi laksi i tezi,slepi,gluvi....)i osobe sa posebnim potrebama imaju neka svoja prava.U Americi je to na zavidnom nivou (Svaka im cast !!!) i ne samo tamo Italija,Spanija,izgleda svuda samo ne kod nas.Obezbedite im prilaze u bioskope,pozorista,na fudbalske terene.I oni imaju prava na drustveni i emotivni zivot.Ili polazite od toga da oni treba kao sto je u jednoj anketi bilo receno (nije bitno koji grad,prepoznace se oni) da zive na drugoj planeti.Kada sam procitala to bilo me je sramota sto sam odavde.Kada to resite,resite i pitanje sklapanja homoseksualnih brakova,jer za razliku od njih ovi nisu imali pravo izbora!!!!

Dobro, ako dobiju pravo na sklapanje braka, a ne dobiju pravo na usvajanje dece - STA CE IM BRAK?????
Ne slazem se sa idejom da usvajaju decu jer bi ta deca, neminovno, naginjala slicnom opredeljenju, a TO NIJE DOBRO za buducnost, narocito nase zemlje. Da smo svi homo ko bi radjao tu decu, koju bi oni da usvoje?
Stvarno nemam nista protiv njih, nisu oni trazili to sto su dobili. Ne smeta mi da rade sta god hoce, njihova stvar, samo ne razumem - sta bi oni, uopste, dobili pravom na brak? Postovanje? :roll: Isto prezime? Sta?
I nemojte lupetati - bla bla to nije bolest... bla bla genetika... Da li pokusavate da kazete da je homoseksualnost isto sto i pisanje levom rukom, plava kosa,.......
Da, jeste genetika, ali i rak je genetika, ogroman broj bolesti je iskljucivo nasledan, dakle - genetika, mentalna zaostalost je genetika, hajde sad da izglasamo retardiranu osobu za predsednika.
Ne zelim nikoga da vredjam, samo govorim realno. Ako se neko ne slaze, slobodno neka mi kaze zasto...[/b]

Ljudi,osnovno je pitanje da li za tim uopšte ima potrebe kod nas.Slažem se da nazapadu ima,jer u jednoj državi prvo nastaje neki društveni odnos,sam od sebe,pa ga tek onda država uredjuje pravnim normama.Stvar je u tome da nas bombarduju zapadni mediji tim pitanjima,pa pošto ih mi smatramo naprednim državama želimo da ličimo na njih.Ako mi neko dokaže da u Srbiji ima dovoljan broj homoseksualaca kao na zapadu ja se slažem da im treba dati pravo na brak ali sa usvojenjem treba biti vrlo oprezan.

pa sta ako je svuda dozvoljeno? ako je svuda ne mora biti i kod nas!!!! nemojte me pogresno shvatiti, nisam nikakav ekstremista, ali ipak za mene je globalizam, i sirenje jednoumlja uzasno. a sa tim ide i taj "svuda prihvaceni trend" e pa nek prihvataju taj trend drugi, ja necu. i hocu EU, hocu tranziciju, hocu promenu trzista, pravnog sistema, ali legalizovanje homoseksualnih brakova je za mene diranje u narodni duh. i sad mi kazite i kako sam "seljak" i kako nisam "urban" ili sta ti ja znam. ne branim ja njima da se vole, ali ne bi smeli da se zene. i tacka.

evo sta pesovani stalno isticu: neko je utvrdio da je ono sto oni rade varijatet seksualnog ponasanja, a ne bolest. pazite, ravnopravni VARIJATET!
ako ih pustimo, uskoro ce da utvrde da je njihov varijatet superioran u odnosu na nas varijatet. jasno je svima koliko je danas jak njihov budjavi lobi.
za mene, njihov "varijatet" je prokleto odvratna bolest.
da im se dopusti osnivanje brakova i usvajanje dece?
kakav idiotluk, kakav bezobrazluk!
kao sto je ovde vec nekoliko ljudi reklo, ako se dozvoli tim odvratnim frikovima da se "vencaju" i usvajaju decu, onda bi komotno to isto trebalo dozvoliti i sodomistima, pedofilima, nekrofilima...
zamislite situaciju gde klincu na roditeljski sastanak u skoli dolazi "tata" pas, ili konj. :)
pa, bolje i to nego *****. :lol:
salu na stranu, zamislite kako dete (musko) uci u skoli kako je normalno da se zaljubi u druga iz klupe, a kad malo poraste, da je normalno da se trpa u .... :shock: . ko se zalaze da se "prava" pedera ispostuju, neka zapita sebe da li bi bio spreman da rodi (napravi) dete i da ga na usvajanje homicima!
inace, ako genetika nastavi da se razvija istom brzinom (a zasto i nebi, kada za istrazivanja u ovoj naucnoj disciplini idu ogromne pare? iz kojih sve razloga?), u doglednoj buducnosti ce biti komercijalno ostvarljivo praviti kombinacije genetickog materijala dve osobe istog pola (recimo, dva muskarca, koristeci jajnu celiju iz koje je odstranjen jedarni genetski materijal zene), tako da nece biti potrebno da "usvajaju", moci ce da ih "prave" sami...
po ubedjenju, koje sam dobio, pre svega, obrazovanjem, ja sam ateista, u najcesce pominjanom smislu te reci. tacnije, verujem u nastanak zivota po pravilima bliskim onim koje je opisao darvin, ali ako nastavimo da dopustamo stvari kao sto je ova o kojoj pricamo ovde, izgleda da nam ipak ne gine strasni sud... u ovom ili onom obliku...

a, da, da ne zaboravim, ja nemam nista protiv homoseksualaca! :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Ako je pravo na bracnu zajednicu, licno pravo svakog pojedinca, onda treba dozvoliti ovakve brakove. Da je homoseksualnost bolest ili posledice bolesti, slazem se, ali to je vrsta bolesti koja ne ometa funkcionisanje pojedinca kao samostalnog clana drustvene zajednice /npr.nekrofili,zoofili, mazohisti,pedofili... alkoholicari, narkomani,... nasilne prirode,.../ te mu i daje "pravo" na sklapanje bracne zajednice. Pogledajte koliko samo i kakvih ljudi se nalazi u bracnim zajednicama, ako hocemo da ocuvamo porodicu, ne mozemo da pricamo samo o zabranama. Nismo u poziciji da zabranjujemo, osudjujemo i presudjujemo; svetski tokovi funkcionisu nezavisno od nase volje.
Sto se zabrane suvajanja tice, opet sam intimno protiv, ali kada bih bila osoba koja stavlja svoj potpis na zabranu, ne bih se odlucila na taj korak. Lako je pricati; treba razmisliti o tome, ko smo mi i ko nam daje za pravo da odlucujemo o necijem uredjenju zivota. Obicajne, moralne, a stoga i pravne norme se menjaju sa "razvojem" /promenom drustva. Prihvatanje razlicitosti je nesumnjivo jedini put dalje. Osvrnite se na proteklih 14-15 godina.

Pozdrav uz zelje da se jednoga dana ipak probudimo u Srbiji za sve ljude

No Nick:
Pa bolest ili ne, i sama kazes da to niko nece priznati i niko nece ozbiljno shvatiti. Stoga, koga briga, ako hoce da ostvare bracnu zajednicu, samo napred, meni ne smeta. Ali sto se tice da ti parovi usvajaju decu, to treba strogo zabraniti! Ni u ludilu ni u snu ne bih nekom homoseksualnom paru poverila dete! Jadna ta deca koja se nadju pod njihovim nadzorom i starateljstvom :roll: :shock: :roll: :shock:

Žestoko sam protiv skalapanja brakova između homoseksualca a to da usvajaju decu to je..... Nemam dovoljno tešku reč koja bi opisala moj bes i naslaganje. Neprirodno, protiv Boga, izopačeno i tako bih mogla do sutra ali najvažnije je upitati se da li tu decu neko pita i da li oni kao bebe ili deca od 1,2 ,3 ili 5 godina znaju uopšte ko su im roditelji i da li je to u redu ili ne i kakvi će im biti budućnost, psihološka struktura ukoliko deo života provedu gledajući dvojicu tata ili dve mame ili, izvinjavam se jer ne znam kako to ide- valjda je neko od njih malo više žensko ili muško. Ma strašno!

Savest u gostima:
Ako je pravo na bracnu zajednicu, licno pravo svakog pojedinca, onda treba dozvoliti ovakve brakove. Da je homoseksualnost bolest ili posledice bolesti, slazem se, ali to je vrsta bolesti koja ne ometa funkcionisanje pojedinca kao samostalnog clana drustvene zajednice /npr.nekrofili,zoofili, mazohisti,pedofili... alkoholicari, narkomani,... nasilne prirode,.../ te mu i daje "pravo" na sklapanje bracne zajednice. Pogledajte koliko samo i kakvih ljudi se nalazi u bracnim zajednicama, ako hocemo da ocuvamo porodicu, ne mozemo da pricamo samo o zabranama. Nismo u poziciji da zabranjujemo, osudjujemo i presudjujemo; svetski tokovi funkcionisu nezavisno od nase volje.
Sto se zabrane suvajanja tice, opet sam intimno protiv, ali kada bih bila osoba koja stavlja svoj potpis na zabranu, ne bih se odlucila na taj korak. Lako je pricati; treba razmisliti o tome, ko smo mi i ko nam daje za pravo da odlucujemo o necijem uredjenju zivota. Obicajne, moralne, a stoga i pravne norme se menjaju sa "razvojem" /promenom drustva. Prihvatanje razlicitosti je nesumnjivo jedini put dalje. Osvrnite se na proteklih 14-15 godina.

A sto to nekrofil remeti javni red i mir???
Ili babojebci?????
Ili oni sa zivotinjama?
----------------------------------------------------------------------
Ocuvati porodicu ovakvim liberalnim porodicama?
--------------------------------------------------------------------------
Svetski tokovi stvarno teku za sad bez naseg dejstva, sto ce reci , ocekujte ovde gey zakone,i ostalo sto vidjate po americi.Hteli to vi ili ne , ove chepulje od ministara ce se vec pohvaliti da su time u trendu.
------------------------------------------------------------------------------
Inace sloboda je sloboda dok ne ugrozava drugoga , onda vec prelazi u bahanalije.

Retko ko je u srbiji bas za to da se uzmu motke i pobiju lezbosi i ******, ali dok su po svojim kucama i dok im se ne da validnost "normalnog" sve je to tolerancija.
U slucaju da im se da legalitet "normalnog" tj. regularnog braka ,automatski sledi normalnost usvajanja dece, rad u vrticima, nudizam, ili sto oni zahtevaju i parade, koje spadaju u ekstra privilegije jer heteroseksualci ne idu u koznim kompletima i eksponiranim seksualnim ponasanjem ulicom.

Nikad ne postoji samo jedan put dalje.
Inace je to tiranija

P.S. Homofob nije ono sto cini moje strahove u vezi sa degeneracijom drustva. Zar vrednosti prirodnog,pametnijeg nad glupostima,buducnosti nad izivljavanjem, zdravog nad bolesnim, treba da pokleknu pred "tolerantnim" ugrozavanjem minornog nad dominantim (manjine nad vecinom)

Tuzni_patak:
Savest u gostima:

A sto to nekrofil remeti javni red i mir???
Ili babojebci?????
Ili oni sa zivotinjama?
----------------------------------------------------------------------
Ocuvati porodicu ovakvim liberalnim porodicama?
--------------------------------------------------------------------------
Svetski tokovi stvarno teku za sad bez naseg dejstva, sto ce reci , ocekujte ovde gey zakone,i ostalo sto vidjate po americi.Hteli to vi ili ne , ove chepulje od ministara ce se vec pohvaliti da su time u trendu.
------------------------------------------------------------------------------
Inace sloboda je sloboda dok ne ugrozava drugoga , onda vec prelazi u bahanalije.

Retko ko je u srbiji bas za to da se uzmu motke i pobiju lezbosi i ******, ali dok su po svojim kucama i dok im se ne da validnost "normalnog" sve je to tolerancija.
U slucaju da im se da legalitet "normalnog" tj. regularnog braka ,automatski sledi normalnost usvajanja dece, rad u vrticima, nudizam, ili sto oni zahtevaju i parade, koje spadaju u ekstra privilegije jer heteroseksualci ne idu u koznim kompletima i eksponiranim seksualnim ponasanjem ulicom.

Nikad ne postoji samo jedan put dalje.
Inace je to tiranija

P.S. Homofob nije ono sto cini moje strahove u vezi sa degeneracijom drustva. Zar vrednosti prirodnog,pametnijeg nad glupostima,buducnosti nad izivljavanjem, zdravog nad bolesnim, treba da pokleknu pred "tolerantnim" ugrozavanjem minornog nad dominantim (manjine nad vecinom)

Ti što pišeš crvenim slovima da ne sotaneš ne pročitan interesuje me odakle se izvukao taj pametni citat.

ovde ima toliko mržnje prema različitom da se lomim da li nekima od vas da predložim terapije kod psihijatra.ko je ovde bolestan?
smatram da im se brak treba omogućiti,naročito zbog mnogih administrativnih problema(ako neko završi u bolnici,njegov partner nema prava pri donošenju važnih odluka,niti ostvaruje neka prava povodom smrti partnera).
toliko govorite o homoseksualcima kao da su oni odvojeni od nas 'ostalih',a šta recimo da je u pitanju vaša sestra ili brat...vi,ljudi koji za sebe tvrdite da ste tako puni razumevanja i ljubavi,da li bi svoje najrodjenije bacali u provalije.Uostalom,smatram da se takva trećerazredna ljudska bića kakvi ste vi predlagači javnog linča svega što je različito i ne pitaju mnogo u ovoj stvari.da se vi pitate,još bismo živeli u srednjem veku...

pravnica:
Od kako sam nedavo cula za slucaj da je u drzavi Massachusetts izvesni sudija (oprostite ne secam se imena) dozvolio osnivanje bracne zajednice homoseksualnom paru (opet se ne secam imena a ni detalja), tema mi se ucinila jako zanimljivom. Naime, u pitanju je americki pravni sistem i precedentno pravo, u ovom slucaju drzava Massachusetts, sto svakako nije obavezujuce za ostale clanice SAD-a. No ostavimo njih, mene zanima sta vi generalno mislite o ostvarenju prava homoseksualnih parova na brak. ?!?!?
Temu mozemo prosiriti i time sto bismo mogli diskutovati i o pravu istih na usvojenje dece...
Pozdrav

Jedna mala ispravka koleginice:

Slucaj iz Massachusetts-a mi nije poznat medjutim, poznato mi je da pravo na "brak homoseksualaca" nigde ne postoji. Naime, pravno regulisana zajednica zivota izmedju osoba istog pola prvi put se javlja 1989 godine (ako se ne varam u Danskoj). Naziv te zajednice je "Registrated partnership" i na nju se ne primenjuju pravila bracnog prava po analogiji vec su izgradjena nova pravna pravila. Dakle rec je o jednom novom pravnom institutu.

P.S. Ovo je komentar vise formalne a ne sustinske prirode

Back