Ostrvo orgija, strasti i ubistva

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.757
OSTRVO ORGIJA, STRASTI I UBISTVA: Vila sagrađena na MANASTIRU bila je raj za divljanje razuzdanih bogataša

Ostrvo Zanone ima sve što možete očekivati od jednog italijanskog ostrva - smaragdno-zelene vode, plavo nebo i impresivan pejsaž, . Pored lepota prirode, ovo ostrvo je zloglasno po divljim orgijama jednog italijanskog plemića.

More, ostrvo

Najveća atrakcija ostrva je njegova mračna, seksi prošlost, koja se uglavnom vezuje za markiza Kasati Stampa i njegovu suprugu Anu Falarino, glumicu.

Izolovan položaj ostrva učinila ga je savršenim mestom za održavanje maskiranih zabava koje bi kulminirale razuzdanim scenama koje podsećaju na one iz filma "Širom zatvorenih očiju" Stenlija Kjubrika.

Gosti i domaćini su obilno pili i jeli u markizovoj čuvenoj vili. Prema glasinama, u njoj se nalazila i "skrivena soba sa ogledalom" za špijuniranje ljubavnih sesija.

Markiz je bio razvratan čovek, voajer koji je voleo da fotografiše svoju ženu u seksu sa drugim mlađim momcima. Među muškarcima koji su bili pomoćni partneri Ane bio je i Masimo Minorenti, mladi Italijan povezan sa desničarskim krugovima. On je, nakon kratkog pojavljivanja u filmovima za odrasle radio i kao pratnja starijim bogatašicama.

Poslednja izmena od moderatora:
Ana Falarino je krenula da se sastaje sa Minorentijem bez znanja markiza. Kada je čuo za ovu aferu, 30. avgusta 1970. godine upao je van sebe u njihov dom i naredio slugama da ga ne uznemiravaju.

Ušao je u dnevnu sobu u kojoj su ga čekali Ana i Minorenti i ispalio je rafal metaka u ljubavnike. Odmah potom je pucao sebi u glavu. Stanovnici koji žive na obližnjem ostrvu Ponza, odakle polaze ture sa vodičem, još uvek se sećaju skandaloznog para.

"Svi smo znali šta se tamo događa", kaže turistički vodič Rikardo Peci za CNN, i nastavlja: "Nazvano je ostrvom seksualnih zabava, ali niko nikada o tome nije progovorio ni reči".

Danas na Zanoneu nema ničega, čak ni kafića. Tu su samo svetionik i bivša markizova vila sa pogledom ka moru, koja je pretrpela velika oštećenja. Sagrađena je 30-ih godina 20. veka i nasleđivali su je tamošnje aristokrate iz generacije u generaciju.

Italijanski plemići su oduvek koristili ostrvo kao privatni lovni rezervat, naseljavajući ga stotinama divljih ovaca. Ovce, jedini trenutni stanovnici Zanonea, sada su zaštićena vrsta.

Markizova vila smeštena je na tlu srušenog srednjovekovnog samostana (katoličkog manastira) – pa je bila čudna mešavina svetog i bogohulnog. Sada je u državnom vlasništvu.

Turisti samo mogu da sa broda doplivaju do privatne plaže na kojoj je markizova supruga nekada uživala. Nije moguće prenoćiti na ostrvu, tek se ponekada dozvoli kampovanje naučnicima koji proučavaju morski život i ptice.

Kada sunce zađe, turisti se vraćaju na Ponzu svojim čamcima, a Zanone ostaje zabranjeno ostrvo, ljubomorno čuvajući svoje mnoge tajne.

Bivša glumica i starleta, Ana Falarino, sa suprugom je delila ljubav prema egzibicionizmu često plivajući gola oko ostrva ili pozirajući suprugu u provokativnim pozama. Tako je i nalazila muškarce za zabavu. Pokupila bi ih na plaži i odvela u vilu. Markiz je toliko uživao o tome da je vodio dnevnik.

"Ana me danas izludela od zadovoljstva. Vodila je ljubav sa nekim vojničićem tako efikasno da sam nakon dugo vremena i sam uživao kao i ona", samo je jedan od zapisa u dnevniku.

Vikendima bi evropska aristokratija, čuveni gosti i milioneri dolazili na ostrvo svojim luksuznim jahtama, odavali se alkoholu, drogama, zabavama pod maskama i seksu. Postojala su nagađanja i o "tajnoj" sobi sa ogledalima. "Svi smo znali šta se tamo događa. Prozvali smo ga ostrvo orgija, a niko o tome nije se usudio da priča naglas", ispričao je za CNN turistički vodič i "stari morski vuk" Rikardo Peci koji živi na obližnjem ostrvu Ponca. Ali, stvari su izmakle kontroli. Ana se zaljubila u jednog od svojih mladih ljubavnika.

(srbijadanas.com)

Upravo tako. Kapiram da postoje ludaci koji tripuju da vole, a kada saznaju da žena nije "njegova" više i da je neko drugi overava, onda on poludi i ubije ih. Ali zašto sebe ubiti nakon toga?
ja ne opravdam ubistvo iz bilo kog razloga...jedino iz samoodbrane...tuzno je to cuti da neko ubije nekoga zato sto ga vise ne voli... :( a zasto sebe? pa bolesni su u glavu svakako...ne mogu bez nje da zivim...ako nije moja nece biti nicija...a neki znaju da se nece izvuci i da ce celi zivot provesti u zatvoru i slicno...

ja ne opravdam ubistvo iz bilo kog razloga...jedino iz samoodbrane...tuzno je to cuti da neko ubije nekoga zato sto ga vise ne voli... :( a zasto sebe? pa bolesni su u glavu svakako...ne mogu bez nje da zivim...ako nije moja nece biti nicija...a neki znaju da se nece izvuci i da ce celi zivot provesti u zatvoru i slicno...
Slažem se. Opasno je kad uletiš u vezu sa nekim ko te vidi kao robu.

Slažem se. Opasno je kad uletiš u vezu sa nekim ko te vidi kao robu.
a ne znam da li je to vidjenje kao roba...ima ljudi koji gledaju zene kao robu pa zavrse sa njima za nekih 15 min do 1h :mrgreen: i nikome nista...
ovo je bolesna posesivnost...
a neki prosto ne mogu da kontrolisu svoju bes...a mozda je samo ego...nema to veze sa ljubavi...

meni ovaj deo...:mrgreen:

Bivša glumica i starleta, Ana Falarino, sa suprugom je delila ljubav prema egzibicionizmu često plivajući gola oko ostrva ili pozirajući suprugu u provokativnim pozama. Tako je i nalazila muškarce za zabavu. Pokupila bi ih na plaži i odvela u vilu. Markiz je toliko uživao o tome da je vodio dnevnik.

"Ana me danas izludela od zadovoljstva. Vodila je ljubav sa nekim vojničićem tako efikasno da sam nakon dugo vremena i sam uživao kao i ona", samo je jedan od zapisa u dnevniku.

Back