NatasaNatasa
Elita
- Poruka
- 15.620
Хехе..не јааа!
Него, покренула ме тема ''Куда после основне'', али, реко, да не отварам тамо нову причу...
Питање је следеће:
- Дође вам ваше дете и каже:''Решио(ла) сам да оставим школу (средњу, или 7-8. основне) и да се посветим свом рок бенду (или манекенству, глуми, фудбалу, пливању или неком другом спорту, или раду у фирми богатог тече...)''
Ви на то:
Nemam dete, ali ne bih baš tako lako pristala da ostavi školu ... borila bih se i rukama i nogama da to ne uradi .... Škola ne može da mu škodi čime god da se bavi .... a to što neko reče ''bolje da bude srećan bez škole, nego nesrećan sa školom'' mislim da je jako nepromišljeno rečeno.
Setimo se nas samih u periodu od 13-18te godine .... ne može niko da me ubedi da smo bili najpametniji i da su nam odluke bile mudre i promišljene. U tim godinama se luta i traži ... prave se mnoge greške, stiču se iskustva na koja se kasnije možda i ne ponosimo .... to su godine ispitivanja ..... opipavanja .... godine u kojima ono što uradimo jedino mladost može da opravda ...
Ne .. nikako ne bih to prihvatila kao rešenje .... moje dete bi moglo da se bavi tim nekim dodatnim poslom, ali bi moralo da uči pa makar ja sedela sa njim i učila zajedno ..... Lepo je čuti da su neke poznate ličnosti uspele, bez obzira što su nekad davno ostavile školu .... uvek ima izuzetaka .... ali ne bih baš volela da moje dete bude oskudnog znanja i obrazovanja.