OSTAVIMO SE POLITIKE ! ODAJMO SE UZIVANJU -HEDONIZMU !

U ovoj ludoj zemlji Srbiji,neprestano su se vodili ratovi,veceg ili manjeg obima A razgovori o politici...vise se
vole i vode,nego sro se hleb nasusni voli.I sto je naj interesantnije,te razgovore o plitici,uvek su "razglabali" svi.
Svi.Pocevsi od najsiromasnijeg zemljoradnikaa,radnika kojiprave drumove,grade gradjevine,fabrickih radnika,penzionera (koji kupuju cigarete na komad).Svi.Ama bas svi.I to tako ide do u beskraj.Takve "politicke"
razgovore,vodili su i nasi pra,pra,pra dedovi.Nasi ocevi,stricevi,babe i strine.E.pa cini mi se,da je tog defektnog
ponasanja,vec dosta.Ostavimo da svako radi svoj posao.Neka kovac kuje.Neka pekar pravi hleb i peciva.
Neka mesari,prave dobre ljute kobasice,sunke,neka tope cvarke.Neka penzioneri,idu u setnje.Neka cuvaju unuke
ako ih imaju.Ili ako nemaju svoju zenu,neka "tetose" tudju.Jer ne zaboravimo.Sve sto je tudje...sladje je...

.Eto,ja smatram da mi kao nacija (mala,doduse) da prestanemo,da se bavimo tudjim poslom.Ostavimo tim ljudima,
kojima je politika,osnovno zanimanje,da svoj posao obavljaju mirno i radno,bez naseg mesanja,i "guranja nosa"
u njihov delokrug rada.Ja se recimo uopste ne interesujem za tekucu politiku,i resenja,eventualnih problema,
ukoliko ona uopste postoje.Ja sma miran i spokojan.Izabrali smo Vladu.To su sve strucni ljudi,ljudi koji su upuceni
u taj posao - politiku.Hajde da mi svi,prionemo da obavljamo radne zadatke,za koje smo se skolovali i za koje
smo prakticno obuceni.Bilo bi bolje,i za nas,i za Zemlju,i u krajnjoj liniji,ne bi svojim nestrucnim "zvocanjem"
ometali politicare,da rade svoj posao,koji oni,najbolje znaju da rade.

...ako sam stvar razumeo , poštovani Lorde , ti zagovaraš baš onako , iz petnih žila , onaj bukvalni helensko atinski , po definiciji - IDIOTIZAM !....odmah da ti kažem , da svaki stav koji se javno iznese , kao ovaj tvoj , zapravo je politčki stav , koji može biti cela politčka platforma za preuređenje društva i čoveka u njemu......
.....e sad , malo više o čoveku idiotu.......on je uzet kao idealan slučaj stanovnika lojalan svakoj dogmi i ideologiji.....čista suprotnost mislećem čoveku....a to znači , da takav čovek treba da se pravi - fabrikuje , sadi i rasađuje......seti se šinko nemačkog fašizma....on je pravio novog čoveka lojalnog vladajućoj ideologiji i njenoj dogmi.......treba reći da ovaj tvoj stav nije civilizacijska nepoznanica......čak je taj stav imao i svoj stalež , koji ga je sprovodio međ ljudima....čuo si za fanariote....njih je i osmanlijsko carstvo preko pravoslavnih crkava koristilo da prave , sade i rasđuju ljude idiote.....
.....danas je ta stvar sakrivena kroz takozvani svet stručnjaka.....kovači kuju , kuvari kuvaju , vladari vladaju.....ljudi mašine - precizni , tačni u svojoj delatnosti nepogrešivi !.......

....hvala Lorde.....izvinjavamo se.....bolje je biti misleća budala , nego stručnjak idiot !

Mnogopostovani Loncar.Notorna cinjenica je,da na moju veliku zalost,nisi bio u mislecem "naboju",u trenutku,kada si citao moje savete,koji
su upuceni puku,tj narodu,koji naseda politikantima,koji zele celokupni narod,da uvuku u svoje marifetluke.Jos od antickih vremena,Cezari,dakle
oni koji su vladali zivotima i smrtima svojih podanika,zeleli su,da sva svoja nedela,koja su kao diltatori cinili,podele sa nekim vecim brojem ljudi.
Na taj nacin,delili su svoje nerazumne odluke,sa nekim telom,koje je toboze,bilo izabrano od strane rulje=naroda.Taj Senat u antickom Rimu,
sada se u savremenim drzavama,zove,Parlament.Dakle dragi moj Loncar.Pametni ljudi se bave onim poslom,za koji su obuceni.A samo ti,kako
ih ti nazivas IDIOTI,koji nisu osposobljeni za posao kojim se bave,pokusavaju da izigravaju strucnjake za politiku,jer oni zapravo,nisu nisu,kako
to nas narod lepo kaze,nisu ni za "Krivi Stojko".To ti je isto,kao kada neka budaletina kod nas,"zna" i kako se sastavlja fudbalska reprezentacija.
i kako teniska,odbojkaska itd,itd, a za posao koji radi i za koji prima platu,obican je duduk.Ni ti Loncar.ni ja,ni bilo ko,nece resiti recimo,problem
Kosova i Metohije.Resice ga nasa Vlada,kojoj je to duznost,i za sta su ljudi u toj Vladi,kvalifikovani eksperti.Zao mi je postovani,ali moram da
ti dam nizu ocenu,iz predmeta Logika,iako sam i dalje uveren,da zasluzujes vecu ocenu,ali se nedovoljno trudis,da savladas gradivo.

...poštovani Lorde , ti kao čovek od struke , posvećen samo njoj , verovatno boluješ od strukovnog slepila , kad mi upućuješ ovakav odgovor.....naime , podvukao sam helenskog idota , preciznije - atinskog....a taj dasa , po helensko atinskoj definiciji Idiota(idiot), grč., je čovek neupućen u javne poslove; pa je u tom smislu neznalica (za razliku od državnog službenika , koji je stručno potkovan za svoje poslove) (zapravo izvorno (ίδιος), onaj koji se ne bavi politikom i drugim javnim poslovima........
.....htedoh da ti kažem , indirektno da nije svojstvo slobodna čoveka da se ne bavi javnim poslovima i uređuje zajednicu u kojoj živi - oće reći , slobodan čovek mora se baviti svim pojavnim oblicima politike ( od državne , kulturne , radne , pa sve do životne ), a to znači mora se baviti i samoobrazovnom politikom i sprovoditi je u svom životu.......struka zaslepljuje ( ako nema pekara , atinjani biće samo gladni , ako nema šustera , atinjani biće samo bosi , ako nema škola neće biti ni atinjana )......

....a što se tiče kosovske ujdurme , pa vlast je kosovski problem iznedrila da bi opravdala svoju svrhu postojanja.....ko ima pamćenje , setiće se da su današnji kosovski mirotvorci , zajedno sa evropskim , izrodili kosovski problem , pa ga zajedno sad i rešavaju.....i biće stručno rešen na sveti nikad....tvrd ti stojim , kad bi ove političke balkanske stručnjake izbrisao čarobnom gumicom i smestio u čabar prdekanu , nestao bi kosovski problem i još čuma nacional fašističkih problema !

Dragi i mnogopostovani Loncar. Ti si covek,ocigledno,vrlo sirokih vidika,i vrlo dobar erudita.Ali,mislim da si u svojim razmisljanjima,omasio za
jedan ceo vek.Danas u svetu,a taj svet predvode nesumnjivo SAD-e,u trendu su samo ljudi koji su usko specijalizovani,za jednu tehnicku
operaciju.Meni je pricao jedan nas profesionalni vozac,koji se zaposlio u nemackoj,u firmi Mercedes.prvi dan,kada je dosao na posao,pita njega
Menadzer,sta on zna da radi.Covek mu kaze,da osim sto ima dozvole za sve kategorije,zna limariju,lakiranje,i sve kompletno,sto se tice,bas
specijalno Mercedes kola,jer njih vozi,dvadeset godina iskljucivo.Menadzer mu na to rece: da se kod njih,u Nemackoj,ceni samo specijalnost,i
da ce on tamo raditi,samo jednu radnu operaciju.Dakle,svastari se na Zapadu ne cene.Onaj ko kaze,da zna sve - u stvari ne zna nista,moj
Loncare.Misleci ljudi su u Akademiji Nauka,a ne u fabrikama i garazama.

.....svak vidi sebe kao mislećeg čoveka , a sav ostali ljudski rod kao ljude radnike , specijaliste za jednu operaciju na fordovskoj fabričkoj traci......ovo sakrito mišljenje , koje je utolkovano čak i u umove ljudi radnika , veliki je , ili bolje rečeno , jedan je od največih kamena visokoprofitnog , eksploatatorskog kapitalizma --- mamac za budale i takozvane misleće parazite......kad tako nešto krene sa vrha vlasti i postane umna svojina populisa ( red , rad , mir - svi na svoje radne zadatke ) , onda je već kasno !

....što se tiče amerikanizovanja , na balkanski način , to nije vredno priče - naročito kad mi počnemo da se amerikanizujemo , evropizujemo ili pak rusofilujemo......cela naša država nije ni mesna zajednica u njihovim velikim gradovima , a mi smo iznad njihovih država , jeli , u svemu - naročito u pameti.....mi smo piš država !....kažu da pekinški javni WC , amerikanizovani , ima dnevno više posetilaca nego mi stanovnika sa albancima - pa sad ako ovo nikom ništa ne znači , onda sam džaba krečio !

.....za pametne dosta je i ovaj klip :

....FORDIZAM ili NA ŽIVOTNOJ TRACI , KORISNI IDIOTI........ no za svakog ponaosob u idiotskoj državi , lepše zvuči STRUČNJAK......pa stručnjak za ovo . pa stručnjak za ono , tako se dođe do državnog vrha u idiotskoj državu , kad tamo sedi , na samom vrhu KORISNI VLADAJUĆI IDIOT.....
.....malo ljudi konta da se vode imperijalni ratovi , kako bi se u banana državama uspostavili idiotski korisni društveni poredak , te na njihovim čelima KORISNI VLADAJUĆI IDIOTI.......naravno sve po demokratskom populističkom principu : ono što idiotska rulja želi , to joj se i daje !

....sličnosti sa nama i našom državom nisu namerne , već slučajne !

Poslednja izmena:
Dragi Prijatelju Loncar.Prijatno si me iznenadio,svojim duboko promisljenim iznosenjem notornih zivotnih istina.Kroz jednu kracu,ali veoma
konstruktivnu diskusiju,mi smo ustvari dosli,do zajednickih zakljucaka. Narod je uvek,pa i sada,bio moneta za potkusurivanje,onih koji su
na vlasti.Nazalost,svaka vlast,koja je mozda imala i postene namere,da nesto dobro ucini za svoj narod,tokom "cinjena" vlasti. Nazalost,tokom
"vrsenja" te vlasti,ona se odrodi od svog naroda,i vise nije u stanju,ni da shvati njegove probleme.a ni da ga vise uopste prepozna.
Vlast je kao droga,kao alkohol.Sve sto se duze konzumira,potrebe postaju sve vece,a "narod" sve sitniji,do same neprepoznatljivosti.

Taj slucaj,u medicini se naziva,"Primarno slepilo vlastodrzaca".

Lord Gledston;bt299800:
Dragi Prijatelju Loncar.Prijatno si me iznenadio,svojim duboko promisljenim iznosenjem notornih zivotnih istina.Kroz jednu kracu,ali veoma
konstruktivnu diskusiju,mi smo ustvari dosli,do zajednickih zakljucaka. Narod je uvek,pa i sada,bio moneta za potkusurivanje,onih koji su
na vlasti.Nazalost,svaka vlast,koja je mozda imala i postene namere,da nesto dobro ucini za svoj narod,tokom "cinjena" vlasti. Nazalost,tokom
"vrsenja" te vlasti,ona se odrodi od svog naroda,i vise nije u stanju,ni da shvati njegove probleme.a ni da ga vise uopste prepozna.
Vlast je kao droga,kao alkohol.Sve sto se duze konzumira,potrebe postaju sve vece,a "narod" sve sitniji,do same neprepoznatljivosti.

Taj slucaj,u medicini se naziva,"Primarno slepilo vlastodrzaca".

Scout cavalery, dobro skida "fog of war"

bbScoutcav.jpg

Poslednja izmena:
....najgora stvar u svoj u toj IDIOKRATJI je , što ljudi ne žele da vide , da razmišljaju , da stvar uzmu u svoje ruke i suprotstave se korisnim idiotima na vlasti - koji ceo jedan vek rade protivu svog stanovništva a za korist imperija , naravno zašta su debelo nagrađeni oni i njihove familije .....
....slučaj poslednjih korisnih idiota na vlasti to jasno pokazuje ; oni koji su počeli kao "radikalni nacionalisti" i uveli nas bukvalno u rat sa celim svetom - okrenuli se odjednom za 180° i sad kao silni evropejci sisaju krv stanovništvu preko šešeljevskih taksi , uvođenjem obaveznih paper gaća radnicima , legalističkim otimanjem od plata , penzija i zarada - zastrašivanjem sa uniformisanim fikusima , legalizacijom sodomije i dovođenjem na vlasti sodomista , lažnih diplomaca i velikih biznismena iz pečenjara-----sve ovo slavi kao ultra patriotizam , a stanovništvo klimoglavo se veseli tome i pozdravlja.....

Back