Ostavili bicikle u dvorištu da namame lopove pa ih tukli palicama i postavljali video snimke na YouTube

Nisam na strani lopova, ali otkriti da ti je bicikl ukraden u situaciji kad ti je to jedino prevozno sredstvo na koje računaš... ne znam... Grozan je osećaj!
Ne bih koristila baseball palicu, jer od toga može "dasumre", ali bih volela da svi koji kradu bicikle okolo budu lako locirani i kažnjeni-ne zanima me kako, i da bicikl, kako je ukraden, tako bude i vraćen svom vlasniku!
Da znam bacati kletve, među prvima bi mi na meti bili kradljivci bicik(a)la!

Ja bih pucao iz pištolja ako bi mi neko obijao kola
Pa, ne, dragi @Sensei! Ne treba pucati na čoveka jer tim slučajem nije dobio priliku da išta nauči.
Krađa ne bi trebalo da se rešava metkom.
Retko šta u životu bi trebalo da se rešava metkom, jer samo u filmovima, naučili smo na teži način, ljudi sa mecima preživljavaju svoje rane i imaju nove neke šanse.

Nije moj bicikl ili auto važniji od jednog ljudskog života, taman peške išla zauvek.
Važno je da se iz lošeg postupka uz pravovremenu akciju i pažnju čoveku ostvari šansa da ispravno živi nadalje, da li za mesec, da li za pola godine...:(
Ako bih mogao da uhvatim lopova i da mu lepo objasnim na ovaj ili onaj način da je to loše što radi, pre bih to izabrao. Ali, lopovi beže. Neće da stanu da ih kritikujem i savetujem.

Ako bih mogao da uhvatim lopova i da mu lepo objasnim na ovaj ili onaj način da je to loše što radi, pre bih to izabrao. Ali, lopovi beže. Neće da stanu da ih kritikujem i savetujem.
Mislila sam na idealne uslove u kojima kradljivac biva uhvaćen, a sa tehnologijom kojom kanda raspolažemo, to ne bi trebalo da bude neki veliki problem.
Ne treba ti i ja da objašnjavamo ljudima koji su nas pokrali neke stvari. Treba napraviti sistem u kom nema neke tamo psihijatrice kod koje je najjeftiniji tretman muzikom preko 100 000,00din, nego pravih stručnjaka i profesionalaca koji bi radili sa-kradljivcima bicikala i auta, npr. za opšte dobro, da kad izdrže kaznu budu spremni da započnu neki nov život u kom neće krasti, ne bicikle i kola, nego ni žvaku iz prodavnice;

Mislila sam na idealne uslove u kojima kradljivac biva uhvaćen, a sa tehnologijom kojom kanda raspolažemo, to ne bi trebalo da bude neki veliki problem.
Ne treba ti i ja da objašnjavamo ljudima koji su nas pokrali neke stvari. Treba napraviti sistem u kom nema neke tamo psihijatrice kod koje je najjeftiniji tretman muzikom preko 100 000,00din, nego pravih stručnjaka i profesionalaca koji bi radili sa-kradljivcima bicikala i auta, npr. za opšte dobro, da kad izdrže kaznu budu spremni da započnu neki nov život u kom neće krasti, ne bicikle i kola, nego ni žvaku iz prodavnice;
Ja sam staromodan. Ako mi neko nešto ukrade, ja bih u najmanju ruku hteo ruke da mu izlomim.

pohvalio bih ga
E, pa... za to treba dati ljudskom biću prostora da se promeni, popravi, da bude pohvaljeno za promenu na bolje.
Verujem da tom imaginarnom kradljivcu znači pohvala, jedan pristup tome što je uradio, što je doneo dobru odluku, pun odobravanja. Zaboravljamo da je ukrao. Sad je to nova osoba.
To verujem da može i treba da se priušti svim prestupnicima među nama.

E, pa... za to treba dati ljudskom biću prostora da se promeni, popravi, da bude pohvaljeno za promenu na bolje.
Verujem da tom imaginarnom kradljivcu znači pohvala, jedan pristup tome što je uradio, što je doneo dobru odluku, pun odobravanja. Zaboravljamo da je ukrao. Sad je to nova osoba.
To verujem da može i treba da se priušti svim prestupnicima među nama.
Ne. Neću da se mislim da li će da se predomisli i nešto nauči. Nek se uči "na prazno".

Ne. Neću da se mislim da li će da se predomisli i nešto nauči. Nek se uči "na prazno".
Od ljudskog bića želim da budem u poziciji da očekujem samo bolje. Ne želim mu smrt.
Sad... zvuči kao da sebe ne doživljavam kao ljudsko biće, ali... ima nas srećnih i uz sve poteškoće koji smo imali prostora da učimo o svemu, a ima i onih kojima ni primarna porodica nije bila prijatelj, da ne idemo dalje.
Sam počinilac bilo kog kriminallnog dela je trebalo dosta ranije da bude voljeno, da se oseća lepo i dobro, da uživa čari pripadnosti;
Ljudi koji se okrenu kriminalu... za njih je nešto izostalo.
Stvari su se prepustile slučaju.
Razumem i tebe, ali razumem i sebe jer tvrdoglavo držim da niko ne zaslužuje metak u čelo, šta god da je uradio.

Back