Ostariti zajedno

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
1657527223277.png

Gledam pre neki dan jedan stariji bračni par iz moje ulice .
Rekla bih da imaju oko 70 ..Tu negde
.Zajedno su 50 godina i iz tog braka imaju četvoro dece ..
I kada šetaju ,uvek se drže za ruke.
I uvek su zajedno ..Gde god da idu .
Među njima se oseća ta povezanost i ljubav , po gestovima i po samom ponašanju ..
Ima tu i navike i prijateljstva , kako i ne posle toliko godina , oni jednostavno žive u simbiozi..

Šta pomislite kada vidite starije ljude kako se drže za ruke ?
Verujem da strast više ne postoji , ali da li je moguće da ljubav kao spona preživi toliko dugo?
Da li biste vi voleli da doživite tako nešto?

Meni je slatko .
I prelepo.
Posle lepih i ružnih trenutaka ,svega onog što život nosi
ostati uz dragu voljenu osobu ..
Ostariti zajedno.

Bilo bi lijepo tako ostariti s nekim, ali zadovoljit cu se s time sta me jos do sada nije neko roknuo, a bilo je prilika.

Meni se osobno jako svida drzanje za ruku.
U toku mog dugogodisnjeg rada na hitnom znao sam vidjeti dosta puta kako starcic drzi nonici ruku ili obrnuto dok ona lezi na krewvetu i ceka na pregled. Meni vrlo emotivno jer iako ih ne poznam meni se izvrti neki zamisljeni film kako su godinama zivjeli, brinuli se jedan za drugog.

Pogledajte prilog 1185465

Među njima se oseća ta povezanost i ljubav , po gestovima i po samom ponašanju ..
Ima tu i navike i prijateljstva , kako i ne posle toliko godina , oni jednostavno žive u simbiozi..

Verujem da strast više ne postoji , ali da li je moguće da ljubav kao spona preživi toliko dugo?

Meni je slatko .
I prelepo.
Ostariti zajedno.
to ima samo na filmu il u biografijama nasih prababa. Da bi u praksi dosli do ovog nivoa, par treba da se postuje i voli. A pogledaj danas, parovi se vencavaju po ugovoru gde se prvo odredi sta ko dobija prilikom razvoda, (pazi, istovremeno potpisuju pristup braku a odmah predvidjaju i razvod), a posebna je prica koji su kriterijumi uticali na izbor partnera.

to ima samo na filmu il u biografijama nasih prababa. Da bi u praksi dosli do ovog nivoa, par treba da se postuje i voli. A pogledaj danas, parovi se vencavaju po ugovoru gde se prvo odredi sta ko dobija prilikom razvoda, (pazi, istovremeno potpisuju pristup braku a odmah predvidjaju i razvod), a posebna je prica koji su kriterijumi uticali na izbor partnera.
Ne spamuj.

U Francuskoj se puno parova drži za ruku.. i starijih i mlađih, to mi je baš bilo zapalo za oko
pa lepo je, kako ne..
da, francuzi se drze za ruke, bez obzira na godine i razlike u godinama. Samo, treba reci da to uopste nisu trajniji partneri, cak i u 70-toj francuzi otpocinju novu vezu (koja , kao i svaka veza na pocetku, podrazumeva i drzanje za ruku). Drugo sto treba navesti da su francuzi ekstremno odrodjeni od emocija kad su u pitanju partnerstva, i da se njihovi kontakti i veze svode skoro iskljucivo na provod, neobavezno druzenje, i da kao takvi, brzo dosade jedno drugom pa vataju onda ruke drugih partnera.

da, francuzi se drze za ruke, bez obzira na godine i razlike u godinama. Samo, treba reci da to uopste nisu trajniji partneri, cak i u 70-toj francuzi otpocinju novu vezu (koja , kao i svaka veza na pocetku, podrazumeva i drzanje za ruku). Drugo sto treba navesti da su francuzi ekstremno odrodjeni od emocija kad su u pitanju partnerstva, i da se njihovi kontakti i veze svode skoro iskljucivo na provod, neobavezno druzenje, i da kao takvi, brzo dosade jedno drugom pa vataju onda ruke drugih partnera.
:roll:

Meni je slatko .
I prelepo.
Ostariti zajedno.
И мени је прелепо.
После деце, то ми је најлепша слика коју могу видети.
И верујем у такве, чврсте односе.
Било ми је неизмерно слатко једном приликом у бусу, на станици. Бака сва задихана дотрчала и замолила возача да причека. А дека иде ногу пред ногу, не може брже. Онда му је помогла и да седне, села крај њега и спустила своју руку у његово крило.
Милина да обузме човека :heart:

Meni je slatko .
I prelepo.
Ostariti zajedno.
I umreće zajedno...
Izabrali su partnera.

Bih. Ali sumnjam da ću imati zlatnu svadbu...

Inače , ja takođe mislim da je retkost .
Ali baš zato i jeste lepo i neprocenjivo.
Upravo tako

Ako ćemo realno, u današnje vreme je suludo nadati se tome..
I te starije generacije koje sad viđamo pod ruku neke su bile lepe priče to je ono što su divne retkosti a neke su opet bile ona ostajanja u lošem zbog dece zbog šta će reći ljudi i slična starinska razmišljanja e to su muke i protraćeni životi.. Ljudi su se danas opametili, realnije sagledavaju stvari teže se vezuju sve manje ih se odlučuje na koban potez potpisivanja onog glupog papira pa je i razvod najnormalnija pojava i tako i treba da bude
Prosto nisu svi za dugoročno vezivanje, ja prva nisam.. Doduše samo sam s jednim poželela ono 'dok nas smrt ne rastavi' međutim rastavila nas je njegova pa me je to bilo vratilo na onu moju staru ravnodušnost s tim što sad apsolutno ništa više ne može me 'probudi' i ok sam s tim zapravo u tim vodama i najbolje plivam..
Ipak sve mi to ne umanjuje lepotu prizora starijeg para koji se drži za ruku, uvek volim da vidim i pomislim u sebi svaka im čast :zaljubljena:

Back