-"Ostaneš li sad, ostani zauvek"..rekao je.
Zatim se okrenuo ka vratima, zapalio cigaretu i zagledao se u neku tačku...
Soba u Petrovačkoj ulici 12. Sa prozora na kom je mraz oslikao svoje ledeno delo,
pogledala je niz ulicu kojom su žurno, žene sa punim cegerima,
gegajući se hitale kud koja.
Na belini još vlažnog snega koji je jedva prekrio stazu, ličile su na buba švabe.
Jedan kišobran, samo jedan, jedan u moru crnila bio je crvene boje.
-"Dodaj mi pepeljaru"..zavapio je promuklo, visoko dižući cigaretu koja je dogorela skoro do filtera.
Kućne papuče, koje je kupila prošle godine i koje je ostavila
u njegovom stanu za svaki slučaj, ako jednom ipak zauvek ostane u njemu, neobično su lupkale po patosu.
Zaobišla je krevet i izvadila iz vitrine malu pepeljaru. Lepa, mala crna pepeljara na čijoj je ivici ostala crvena tačkica
od laka za nokte koji je upotrebila prošlog utorka.
-"Hvala. Idem da se istuširam, ponesi mi peškir"...prozborio je i hitro iskočio iz kreveta.
U staroj komodi čija su vratanca škripala prilikom otvaranja,
dok je uzimala peškir, na trenutak se zagledala u crnu košulju zgužvanu medju ostalim stvarima.
Na kragni trag crvenog karmina. Nasmešila se.
-"Idem, kasno je"...rekla je dodajući mu peškir.
-"Ponesi papuče"...uzvratio je.
Na ulici, ispred Petrovačke 12, nije bilo nikog. Pogledala je levo. Sa te strane pretili su tamni, skoro crni oblaci.
Pogledala je desno. Dečak u crvenoj jakni, vukao je sanke.
Zatim se okrenuo ka vratima, zapalio cigaretu i zagledao se u neku tačku...
Soba u Petrovačkoj ulici 12. Sa prozora na kom je mraz oslikao svoje ledeno delo,
pogledala je niz ulicu kojom su žurno, žene sa punim cegerima,
gegajući se hitale kud koja.
Na belini još vlažnog snega koji je jedva prekrio stazu, ličile su na buba švabe.
Jedan kišobran, samo jedan, jedan u moru crnila bio je crvene boje.
-"Dodaj mi pepeljaru"..zavapio je promuklo, visoko dižući cigaretu koja je dogorela skoro do filtera.
Kućne papuče, koje je kupila prošle godine i koje je ostavila
u njegovom stanu za svaki slučaj, ako jednom ipak zauvek ostane u njemu, neobično su lupkale po patosu.
Zaobišla je krevet i izvadila iz vitrine malu pepeljaru. Lepa, mala crna pepeljara na čijoj je ivici ostala crvena tačkica
od laka za nokte koji je upotrebila prošlog utorka.
-"Hvala. Idem da se istuširam, ponesi mi peškir"...prozborio je i hitro iskočio iz kreveta.
U staroj komodi čija su vratanca škripala prilikom otvaranja,
dok je uzimala peškir, na trenutak se zagledala u crnu košulju zgužvanu medju ostalim stvarima.
Na kragni trag crvenog karmina. Nasmešila se.
-"Idem, kasno je"...rekla je dodajući mu peškir.
-"Ponesi papuče"...uzvratio je.
Na ulici, ispred Petrovačke 12, nije bilo nikog. Pogledala je levo. Sa te strane pretili su tamni, skoro crni oblaci.
Pogledala je desno. Dečak u crvenoj jakni, vukao je sanke.