OSTACEMO BEZ IMENA;PRASKA SUNKA !

Danas u novinama procitah,jednu veoma tuznu vest.Nasi prijatelji Cesi,zabranjuju nam,da ubuduce proizvodimo

kuvanu sunku-specijalitet njihov,koji se proizvodi pod cuvenim imenom,brendom,"Praska sunka".Naravno,Cesi

su potpuno u pravu.Mi,i ne samo mi,nemamo pravo,da proizvodimo sunku,pod zasticenim imenom "Praska sunka".

TO je ceski brend,,i niko nema pravo,da koristi tudji patentirani proizvod.Ali,eto ipak su nam Cesi prijateljski

naklonjeni,pa su nam dali tri godine "fore",da proizvodimo pod tim imenom,dok se ne "snadjemo",i izmislimo neko

svoje.Slicna stvar nam se nedavno desila,sa grckim "Feta" sirom.To je grcki brend,a mi smo proizvodili kod nas,

pod istim imenom,i istim pakovanjem.Pa kada su nas grci tuzili,morali smo da prestanemo to da radimo,odnosno

da sir koji se kod nas proizvede,nazvan je drugacije.Ali,opet smo pokusali da "varamo".Ambalaza je ostala

potpuno ista,kao grcka.To su mali trgovacki "trikovi",ali se sve te prevare,na kraju,olupaju o nase glave.

• [SIZE=+2]SVRAKA U PAUNOVOM PERJU[/SIZE] [SIZE=+2].[/SIZE][SIZE=+2]Poslije smrti jednog pauna svraka pokupi njegovo prekrasno perje.[/SIZE] [SIZE=+2]Stavljaju
    chgif7.gif
    i na sebe jedno paunovo pero za drugim, pomisli:[/SIZE]
    • [SIZE=+2]- Ah, kako sam sve ljepša i ljepša![/SIZE]
    [SIZE=+2]Kad se tako nakitila, odlu
    chgif6.gif
    i:[/SIZE]
    • [SIZE=+2]- Ne
      chgif7.gif
      u više
      zhgif.gif
      ivjeti medu svrakama. Moje je mjesto me
      dg10.gif
      u paunima.[/SIZE]
    [SIZE=+2]I tako svraka po
    chgif6.gif
    e šetati uz paune vjeruju
    chgif7.gif
    i da je najljepša ptica.[/SIZE]

[SIZE=+2]Ali pauni su prepoznali svraku i otkrili njezinu varku.[/SIZE] [SIZE=+2]Rugaju
    chgif7.gif
    i se, po
    chgif6.gif
    eše joj skidati pero po pero. Tako su nehotice o
    chgif6.gif
    upali i njezino perje. I svraka ostade raš
    chgif6.gif
    upana, ru
    zhgif.gif
    na i osramo
    chgif7.gif
    ena.[/SIZE]

[SIZE=+2]Takva se htjede vratiti svome jatu. No svrake joj rekoše:[/SIZE] [SIZE=+2]- Ne dolazi k nama! Tu
    dg10.gif
    im si se perjem kitila pa sada nisi ni paun ni svraka.[/SIZE]

Osnovna poenta mog napisa,upravo je to,na cemu i "mizaca"insistira. Zasto se mi stalno krijemo,iza tudjih imena,tudjih brendova.Lansirajmo
vec jednom,Srpsku salamu,srpske rostilj i suve kobasice.Srpske sireve....cemu ta nelagodnost,kada su u pitanju proizvodi,koje mi vrlo kvalitetno
proizvodimo.Madjari imaju svoju cuvenu zimsku salamu,koju su potpuno prirodno,nazvali "Madjarska salama". Oni se njom dice.Sto smo mi to
nesposobniji od njih,da napravimo "Srpsku zimsku salamu".Da je izvezemo na svetsko trziste,pa da vidimo,"cija majka,crnu vunu prede",kako
to lepo kaze,nasa narodna poslovica.!

Back