Ovo je za elitu-još jednom elitu koja koristi IE:
PREDNOSTI (NE)KORIŠĆENJA IE-a
1.BEZBEDNOST
IE ima takozvane bezbednosne "rupe" koje omogućavaju raznim programima(adware,malware,spyware,virusi,trojanci...)da uđu u vaš kompjuter.
Malo podsećanje:
adware(spyware,malware...)su programi koji skupljaju podatke o vašem radu,posećenim sajtovima,pisanim stvarima itd. i koji te podatke šalju
njihovom tvorcu,koji ih za velike pare kasnije prodaje spamerima,hakerima....
spam-neželjna pošta
trojanci-programi uz pomoć kojih njihov tvorac upada u vaš kompjuter,briše i upisuje podatke,upravlja...
virusi-programo koji brišu podatke,ili onemogućuju normalan rad računara
Ovde bi trebalo još da se navedu i phising i farming,ali pošto nemaju direktne veze s browserijma,neću ih ni pominjati.
E sad,ovi programi se uglavnom nalaze na "sehu",crack i sajtvima koji su "sumnjivi"(prodaja čudnih stvari,besplatni smajliji...).
Uzgred,znate one reklame "Free 1000 Smiles",na Krstarici?To su sve spywarovi.A ako se neko pita zašto Krsta drži te reklame,odgovor je jednostavan-
pare.Za svaki klik na baner,u proseku,dobije se oko 0.50 centi do jednog dolara(bar je tako bilo u vreme kad sam se intresovao za ovo).E sad zamislite
koliko plaćaju ti ljudi,ako se uzme da vrednost jedne e-mail adrese,posećene strane,napisanog teksta,košta oko 500-1000 dolara?I još kad se nema zakona
koji reguliše internet kriminal?+ i -

Sad će neko da kaže:ja to ne radim,zašto bih koristio druge pretraživače?Zato što gamad ne postoji samo na tim sajtovima.Npr.ako koristite IE,šanse da vam nešto uđe
na npr.sajtu B92 jesu 60%.A ako koristite neki drugi ta cifra se smanjuje na 20%.Opet + i -

Naravno treba imati uz dobar pretraživač i dobar firewal,anti virus,anti-spy...(ZoneAlarm,NOD 32 i Ad-Aware).
2.SURFOVANJE TABOVIMA
Surfovanje tabovima omogućava otvaranje više sajtova u istom prozoru,samo u drugom tabu.Najbolje pogledajte sliku
Udobnost ovakvog surfovanja je veoma velika,verujte mi.
3.BRZINA
Posredstvom svega onog opisanog pod tačkom 1.,IE je i do 50% sporiji od drugih browswera.A uz to da imate dial-up...Treći put + i -

.
Ako i posle čitanja ovog teksta ostanete pri IE-u,a uđe vam nešto,više ne možete kriviti taj program,pa ni sam Microsoft.Krivi ćete biti vi.Krivi što ste tvrdoglavi.
Ovo što sam napisao nije u mom intresu već u vašem.Verujte mi.
Pozdrav svima.
P.S.
E da,još nešto.Nakon završetka glasanje,da li bi mogla tema da ostane otvorena,za diskusiju o boljem pretraživaču.Naravno bez vređanja i svađe,već samo kao jednu konstruktivnu diskusiju.Father,Lilu,Rajkec?Čekam odgovor.
Poz