Ospice od IE-a ili...

Koji pretraživač koristite?

• Ukupno glasova
    63
  • Anketa je zatvorena .
ja koristim IE zato sto sam tako navikla i zato sto so sad nikad nisam imala problema, iako ti kazes da mrzis IE... Kad god budes dosao kod mene bices suocen sa svojom najvecom nocnom morom, sa INTERNET EXPLOREROM. Kissssssssssitj za moga brata!

vanna fkm:
ja koristim IE zato sto sam tako navikla i zato sto so sad nikad nisam imala problema, iako ti kazes da mrzis IE... Kad god budes dosao kod mene bices suocen sa svojom najvecom nocnom morom, sa INTERNET EXPLOREROM. Kissssssssssitj za moga brata!

Eto vidite,kolike su predrasude prema drugim pretraživačima.Sestru ne mogu da ubedim da su Opera i FF bolji :-(:sad::-(

Ovo je za elitu-još jednom elitu koja koristi IE:

PREDNOSTI (NE)KORIŠĆENJA IE-a

1.BEZBEDNOST
IE ima takozvane bezbednosne "rupe" koje omogućavaju raznim programima(adware,malware,spyware,virusi,trojanci...)da uđu u vaš kompjuter.
Malo podsećanje:
adware(spyware,malware...)su programi koji skupljaju podatke o vašem radu,posećenim sajtovima,pisanim stvarima itd. i koji te podatke šalju
njihovom tvorcu,koji ih za velike pare kasnije prodaje spamerima,hakerima....
spam-neželjna pošta
trojanci-programi uz pomoć kojih njihov tvorac upada u vaš kompjuter,briše i upisuje podatke,upravlja...
virusi-programo koji brišu podatke,ili onemogućuju normalan rad računara
Ovde bi trebalo još da se navedu i phising i farming,ali pošto nemaju direktne veze s browserijma,neću ih ni pominjati.
E sad,ovi programi se uglavnom nalaze na "sehu",crack i sajtvima koji su "sumnjivi"(prodaja čudnih stvari,besplatni smajliji...).
Uzgred,znate one reklame "Free 1000 Smiles",na Krstarici?To su sve spywarovi.A ako se neko pita zašto Krsta drži te reklame,odgovor je jednostavan-
pare.Za svaki klik na baner,u proseku,dobije se oko 0.50 centi do jednog dolara(bar je tako bilo u vreme kad sam se intresovao za ovo).E sad zamislite
koliko plaćaju ti ljudi,ako se uzme da vrednost jedne e-mail adrese,posećene strane,napisanog teksta,košta oko 500-1000 dolara?I još kad se nema zakona
koji reguliše internet kriminal?+ i - :)
Sad će neko da kaže:ja to ne radim,zašto bih koristio druge pretraživače?Zato što gamad ne postoji samo na tim sajtovima.Npr.ako koristite IE,šanse da vam nešto uđe
na npr.sajtu B92 jesu 60%.A ako koristite neki drugi ta cifra se smanjuje na 20%.Opet + i - :)
Naravno treba imati uz dobar pretraživač i dobar firewal,anti virus,anti-spy...(ZoneAlarm,NOD 32 i Ad-Aware).
2.SURFOVANJE TABOVIMA
Surfovanje tabovima omogućava otvaranje više sajtova u istom prozoru,samo u drugom tabu.Najbolje pogledajte sliku

Udobnost ovakvog surfovanja je veoma velika,verujte mi.
3.BRZINA
Posredstvom svega onog opisanog pod tačkom 1.,IE je i do 50% sporiji od drugih browswera.A uz to da imate dial-up...Treći put + i - :) .

Ako i posle čitanja ovog teksta ostanete pri IE-u,a uđe vam nešto,više ne možete kriviti taj program,pa ni sam Microsoft.Krivi ćete biti vi.Krivi što ste tvrdoglavi.
Ovo što sam napisao nije u mom intresu već u vašem.Verujte mi.

Pozdrav svima.

P.S.
E da,još nešto.Nakon završetka glasanje,da li bi mogla tema da ostane otvorena,za diskusiju o boljem pretraživaču.Naravno bez vređanja i svađe,već samo kao jednu konstruktivnu diskusiju.Father,Lilu,Rajkec?Čekam odgovor. :)

Poz

Back