osobe koje ne znaju da uzivaju

Novac trosim iskljucivo na sebe a zenama ne kupujem nista.Obozavam da napalim ribu koju izvedem da porucuje ekskluzivna pica i kad treba da se plati ja platim samo svoj ceh a nju ostavim u konfuziji da se presabira i bedachi kako ce da plati ono sto je popila.

znas kako kazu ovde, ko trci za zenskama sve pare potrosi i jos ostane suva k-ca, ko trci za parama postane bogat i yebe sta hoce

Ima tu istine i to je bas tako.Lovu ne treba davati na zene ama ni malo.Treba im staviti do znanja da imas novca i dati im povod da mastaju o tome da ces ga na njih potrositi ali to ne treba uciniti nikada.Volim da vozim dobar auitomobil imam sredjen stan lepo se oblacim ali bilo kojoj zeni nisam nikad kupio nista .I gle cuda redovno me salecu i laskaju mi nude se da ih povezem sa posla iako znaju da ukoliko neka sedne u moj auto (pod uslovom da je primim na voznju) bice trpana i guzena.

ne razumijem sto bi meni bilo krivo sto on ne trosi sa straane? a ne dijeli ni sa svojom djevojkom...

Одлично! Онда је изабрао девојку која није, како се у тим случајевима тврди, са њим због новца.
А откуд ти знаш како јој он посвећује време, тек је друг твог друга.
Пошла си од конкретног лица у причи, тако да сам рекао да може да се тумачи да је у окружењу које му завиди. Са друге стране, он можда сматра да ви водите испразне животе.
Да си уопштено рекла, кренула од тога да постоје људи који су превише предани послу, не троше на забаву, не живе у складу са материјалним околностима који им омогућавају, по неким општим мерилима, квалитетнији и садржајни живот, таквих људи има много. Постоји и оно што се зове одложено задовољство, а затим и немају сви људи, већина у ствари ни нема много интересовања или су, по природи, стипсе, све има неку своју причу.

Одлично! Онда је изабрао девојку која није, како се у тим случајевима тврди, са њим због новца.
А откуд ти знаш како јој он посвећује време, тек је друг твог друга.
Пошла си од конкретног лица у причи, тако да сам рекао да може да се тумачи да је у окружењу које му завиди. Са друге стране, он можда сматра да ви водите испразне животе.
Да си уопштено рекла, кренула од тога да постоје људи који су превише предани послу, не троше на забаву, не живе у складу са материјалним околностима који им омогућавају, по неким општим мерилима, квалитетнији и садржајни живот, таквих људи има много. Постоји и оно што се зове одложено задовољство, а затим и немају сви људи, већина у ствари ни нема много интересовања или су, по природи, стипсе, све има неку своју причу.

Sve je meni jasno, 100 ljudi 100 cudi, samo u svom okruzenju ne poznajem osobu koja zivi tim zivotom, svi uglavnom trose novac na neko zadovoljstvo, on ne trosi ni na sta. A recimo da znam kako provode vrijeme, jer ona dolazi kod njega vikendom i kad god se cuje sa mojim deckom, uvijek su kod njega u stanu ili odvede i nju na njegov posao da mu pomaze.Ok je sto ona njemu pomaze, al ima i ona svoj posao radnim danima se dovoljno umori, valjda je zasluzila taj dan, dva sto dodje, da provedu na neki lijep nacin, a da ne bude u stanu ili na poslu. On npr voli da igra igrice na kompu. to voli, a komp mu jedva radi, i prica vec sto godina kako ce novi kupiti al ne, valjda mu zao da se odovoji od para.

razmišljaj o sledećim činjenicama:
-mnogi od svetskih ultrabogataša su osobe opsesivno usmerene na taj svoj posao kojim zarađuju, nisu partyanimals, nisu ženskaroši, mnogi su i asocijalni, a kada se obogate postanu (što zbog para , što zbog iskustva) i paranoični. pare koje nagomilaju su im psihološki potrebne na gomili, kao safety-net, "za svaki slučaj".
-kada se baviš svojim poslom (privatni preduzetnik) , to nije 5x8 nego 24x7 i to bez godišnjeg odmora, bez bolovanja, sa što manje spavanja. nije naivno. tvoje preduzeće je tvoje novorođenče, beba. ne zbog neke opsesivnosti, nego tako praktično mora. svaka para ti je draža na gomili, kao gorepomenuti safety-net, nego kao nešto što želiš da utrošiš u zadovoljstvo.

pa n e uzivam meni je to problkem, ponekad, ali mozda uzivam bash u tome da ne uzivam
mada nije sve u parama, koliko puta potrosis pare pa nista
mozda je dosta vezzan za internet, to nije skupo a dosta ti pokrije i filmove i zabavljanje sve zivo
a to sa starim kompom, mene recimo mrzi sve to novi komp i svo to namestanje. dok radi radi. mada sta znam moze i drugacije, mogu da bas volim novo.

Da imam mogućnosti i ja bih tako živeo. Zadnje pare bih davao na podizanje kuće i obezbeđivanje porodice i dece. Ovo krpljenje od prvog do prvog je najgore, a svi misle najgore i o meni i o supruzi, jer kupujemo u "seknd hendu", na popustima, ili sam krpim kola i ako treba u sred zime se selimo u jeftiniji stan čim je povoljniji i komforniji (kao što smo Bogu hvala pre mesec i po uradili). Letujemo za 300evra, a ove godine najverovatnije nećemo imati ni za toliko, pa ću klinčevo zdravlje morati da čuvam na neki drugi način. Cepam i ja koliko mogu dva posla, a i učim ne bih li sa dodatnim studijama imao priliku za veću platu.

Verovatno i mene i ženu, koji oboje učimo, gledaju kao slučajeve, klince, kao neke koji ne znamo da uživamo, ne znamo da živimo, a mi smo samo odlučili da pogledamo sudbini u oči i stupili u brak i krenuli zajedno sticati i porodicu osnivati. Pre neki dan smo počeli postiti - opet smo ispali magarci. Ne smemo ni reći javno da kopamo za posao za preko, jer bi nam se rugali i ne bismo ni imali prilike da se sa nekim normalno družimo, jer bi trošili razgovore na ubijanje u pojam da ne trebamo da se zamlaćujemo glupostima.

Sve te ideje i namere potiču od mene. Bogu hvala, pa je moja žena verni pratilac i podrška svemu. Zna i ona sama da od kukanja nema hleba.

Sam si sebe upregao i nabacio sedlo.Zivot zivi zarad sebe i bori se da ti bude iz dana u dan bolje i lepse a ukoliko resis da se zenis treba da ti bude bolje nego sto ti je pre toga.Ko se uvuce u muku i natezanje od prvog do prvog treba da stavi prst na celo i dobro razmisli sta mu je to trebalo.

Sam si sebe upregao i nabacio sedlo.Zivot zivi zarad sebe i bori se da ti bude iz dana u dan bolje i lepse a ukoliko resis da se zenis treba da ti bude bolje nego sto ti je pre toga.Ko se uvuce u muku i natezanje od prvog do prvog treba da stavi prst na celo i dobro razmisli sta mu je to trebalo.

Tačno. Nisam želeo da budem sebičan i sam. Takođe i znam zašto mi je sve to trebalo. Sada je tek moj život dobio smisao i mnogo mi je lakše nego pre toga. Moje sede i moje bore su sada sa smislom.

Back