ОСНОВАН НАЦИОНАЛНИ САВЕТ НЕМАЦА У ВОЈВОДИНИ!

Procenjuje se da je nakon Drugog svetskog rata iz Vojvodine proterano više od 400.000 Nemaca. Njima su oduzeti imovina, državljanstvo i sva građanska prava "zbog kolaboracije s nacističkim okupatorom u Drugom svetskom ratu".

I ako im sada vrati imovinu Srbija ce pljunuti na svoje zrtve.....koje pobise nemci, hrvati sa svojim muslimanskimi cevecem...,kao i arbanas...koje iznose milion i nesto....
Ako su pametni..i ono sto se vratilo u autobus i za Berlin...

Додао биох да је велики број Немаца асимилован,углавном у мађарску нацију.Из страха за своје животе су се изјашњавали као Мађари.Отуд и велики број немачких(као у осталом и словачких,русинских и српских) презимена међу Мађарима у Војводини.

Потпуно нетачно.
Немачка имена код Мађара су процес германизације а никако помађаривања.

Не подносим немце.

mito....prijaqtelje,eto vajde i od tvojih postova,a i pice si od mene zaradio.....znam za postojanje donau-a,ali je njihovo asediste negde u nemackoj,nisam mogao biti clan,jer zivim ovde,a nemogu da izadjem iz zemlje tako lako,dopisujem se sa njima,ali eto,vise vole da sam ovde :):):) valjda vele,dosta nam je bilo takvih od 39-45 :):) salim se
ovo je dobra vest,i ja cu vec koliko ovih dana,da se odsedlam do novog sada,pronadjem doticnog gospodina i budem 3902 svaba u srbiji....hvala mito na obavestenju,eto,kad imas pice od mene...jer mozda i bude neke vajde od mog uclanjenja,pa mi na kraju drzava i isplati neku odstetu za oduzetu nam imovinu.....

Prema njegovim rečima, pred Nacionalnim savetom Nemaca su i teški zadaci poput rehabilitacije nevinih koji su izgubili život u posleratnim jugoslovenskim logorima, kao i pitanje povratka imovine Nemcima.

jel to znaci da ce se "borci" iz OSME OFANZIVE morat povuc na "prethodne" polozaje......citaj: Krajinu, Kordun, Liku, Baniju...................?

organizacije protjeranih iz bivseg istocnog bloka u Njemackoj su prilicno mocne i pol. relevantne...pitanje je samo dana kad ce i zemljama bivse nam stici zahtjevi za povratak nasilno i nepravedno oduzete imovine..

Неће до тога доћи због споразума Тито-Брант. Не знам детаље тих договора, али Немачка је ослобођена отплате ратне штете управо на име те насилно и неправедно одузете имовине, прогона домаћих Немаца и повољних пословних уговора склапаних касније између СР Немачке и СФРЈ.

Нисам стручан по овом питању и не знам све појединости, али сећам се да сам слушао један осврт на ту тему где је наглашено да не постоји правна основа за повраћај те имовине. Право на повраћај имовине би имплицирало и право Србије на исплату ратне одштете, што би била страховита сума. Подсетимо, српски градови су били разорени при бомбардовању 1941, територија Србије раскомадана а њен остатак под директном немачком окупацијом у којој су нормална пракса били стрељање на стотине и хиљаде цивила, и мужа и оно мало привреде зарад немачких ратних потреба. Такође, тадашња немачка ратна и окупациона политика је била посредно одговорна за геноцид и прогоне над српским становништвом од стране хрватског, мађарског и шиптарског окупатора, којима су предате територије настањене Србима.

Вредност кућа и непокретне имовине по опустелим банатским и бачким селима ништавна је наспрам те одштете коју би Немачка морала да исплати Србији. Нарочито када се узме у обзир колики се реални новац може добити за те куће у Србији, и колика је употребна вредност тог новца у Немачкој. Куће по селима у Војводини се продају по цени од пар хиљада евра, колика је можда нечија једна месечна плата у Немачкој, док вредност (са каматом) уништене Народне библиотеке у Београду није могуће ни замислити. Друго, остаје питање колико би сами Немци уопште желели да се из богате Немачке селе за Србију, и још да живе окружени српском већином. Највероватније би већина Немаца своју повраћену имовину једноставно продали, али ту остаје питање оне имовине коју су добили од стране Немачке, на име изгубљене имовине у СФРЈ - да ли то значи да они сада треба ту имовину да врате Немачкој, итд.

Углавном, људи не виде да од тих варијанти и потезања немачке ратне одштете може да профитира само Србија, а да ће противници таквог раскусуравања бити једино Немачка и Хрватска, јер би једино оне биле на губитку. Хрватска због тога што би морала Немцима вратити имовину, али нема право на ратну одштету, јер током Другог светског рата није била окупирана, већ је била немачки савезник.

Prema njegovim rečima, pred Nacionalnim savetom Nemaca su i teški zadaci poput rehabilitacije nevinih koji su izgubili život u posleratnim jugoslovenskim logorima, kao i pitanje povratka imovine Nemcima.

jel to znaci da ce se "borci" iz OSME OFANZIVE morat povuc na "prethodne" polozaje......citaj: Krajinu, Kordun, Liku, Baniju...................?

Jok nego ovi iz poslednje americke operacije bljeska i oluje..
tank.gif

Prema poslednjem popisu stanovništva iz 2002. godine, u Srbiji živi 3.901 Nemac.
[/SIZE]
Још једино да се оснује НАЦИОНАЛНИ САВЕТ ВАНЗЕМАЉАЦА !

Све те ревизионистичке идеје су бесмислене и опасне.
Други светски рат је одавно завршен, опште је познато ко је победник, а ко поражен и сада ово накнадно
писање историје је којешта.
Из овог скупа Немаца, само треба извући логичан закључак, а то је не играјте се прекрајња историје,
јер то може да буде контрапродуктивно и лоше по нас! Дакле, заборавите већ једном на приче о четницима
и партизанима, јер су и једни и други антифашисти!

Овај скуп сам по себи не значи ништа нарочито, али у склопу свих тих "Црних кућа", НВО и "буђења"
разних националних мањина, није на одмет бити опрезан.

pa ne znaci ,mada bi to bilo bas lepo iz higijenskih razloga ,a i povecao bi se opet etnicki sastav Srba u zadadnim srpskim zemljama ,a i vratili bi se u rodna brda i doline o kojima nostalgicno pevaju i guslaju na raznoraznim prelima ,poselima i ostalim egzoticnim skupovima .
:mrgreen:

pa ne znaci ,mada bi to bilo bas lepo iz higijenskih razloga ,a i povecao bi se opet etnicki sastav Srba u zadadnim srpskim zemljama ,a i vratili bi se u rodna brda i doline o kojima nostalgicno pevaju i guslaju na raznoraznim prelima ,poselima i ostalim egzoticnim skupovima .
:mrgreen:

i onda bi srbi iz tih regija bili u apsolutnoj vecini pa im onda autonomija ne gine.........po internacionalnom pravu iz UN.Napravili bi tamo "drugu" Vojvodinu.

Back