Osnov Srpskog drustva

Pise ovako
Pravo je osnovni i najjaci stub drustva, na jednoj zgradi u USA...

Srbi mnogo ne haju za zakone i pravo , a sta je onda osnovni stub Srpskog osecaja zivota i drustva uopste?

Ми смо после Црвеног терора изгубили Културни рат у наредној (боомерској) генерацији.

Српско друштво не постоји у том смислу којег ти очекујеш.

Србијом не владају Срби од 1944.г.

Ми смо после Црвеног терора изгубили Културни рат у наредној (боомерској) генерацији.

...1844, a možda i 1744...od kako je Pećka Patrijaršija ukinuta...Srbijom i Srbima vladaju ne-srbi.

Да, једино што ваља су генерације рођене после Комунизма, а пре Демократа.

Pise ovako
Pravo je osnovni i najjaci stub drustva, na jednoj zgradi u USA...

Srbi mnogo ne haju za zakone i pravo , a sta je onda osnovni stub Srpskog osecaja zivota i drustva uopste?
друштво и држава нису исти појмови, јер и праисторијске племенске заједнице биле су некаква друштва, али нису биле државе. држава почиње са правом, зато је право темељ сваке државе. одатле и она изрека- правда (тј. правична примена права) држи земљу и градове.

Потурице, евројањичари, дахије...ништа није исто, али ово је баш темељно културолошко испирање целе нације.

Ово је културцид

...usavršavaju se 3000-5000 godina u uništavanju naroda, sada imaju i pomoć mas medija, i mi smo samo u poslednjih 200 godina opasno izmenili svoju strukturu, a da ne pričamo unazad....mi smo ko neki nemački ovčar koji je ukrštan sa pudlama...nakaza i ne liči više ni na pudlu ni na ovčara...

Да, једино што ваља су генерације рођене после Комунизма, а пре Демократа.

Како си дошао до тога?

Све је то Културни рат самлео и онеспособио у једну масу чекајући годоа.

Народ данас 2020. и онај из 90-тих, спреман да се побуни грађански, није ни близу, као да нису потомци једни других - замисли 1804.г. и 2025. када стигну на наплату највеће обавезе.

Poslednja izmena:
друштво и држава нису исти појмови, јер и праисторијске племенске заједнице биле су некаква друштва, али нису биле државе. држава почиње са правом, зато је право темељ сваке државе. одатле и она изрека- правда (тј. правична примена права) држи земљу и градове.

Чим имаш мало Друшва, имаш и мало Државе.

Право је у тим почецима био обичај.

Само је Човек онтолошка константа.

Данас имаш човека (палог Човека), зато данашњи човек не може успоставити друштво, ако се сруши. Требаће му ВИ

Чим имаш мало Друшва, имаш и мало Државе.

Право је у тим почецима био обичај.

Само је Човек онтолошка константа.
право и обичаји нису исто. обичаји снагу своје обавезности црпе из дуготрајног понављања, из кога се рађа савет заједнице о нужности њихове примене. право има законодавца, обичаји га немају. право се мења према потребама, обичаји не.

право и обичаји нису исто. обичаји снагу своје обавезности црпе из дуготрајног понављања, из кога се рађа савет заједнице о нужности њихове примене. право има законодавца, обичаји га немају. право се мења према потребама, обичаји не.

A običajno pravo?

Srbi nisu na vlasti u Srbiji vec generaciju dve.

Okupljamo se samo po pitanju Kosova, odrzavamo plamen lazareve kletve.
Istorijski znamo ko smo, potomci cara Lazara, Milosa Obilica, Nikole Tesle.

U sportovima svi znaju ko smo. Dali smo im najboljeg kosarkasa i tenisera, sta cemo sa vaterpolom, kosarkom... karate, streljastvo.

Bili smo prvi u rovovima protiv islamskog fundamentalizma, terorista, vehabija, isisovaca. Kao sto su i svetski ratovi pokazali, overili smo sultana jedne otomanske imperije, franca ferdinanda, poslali smo ih direktno u udzbenike.

Nikad nije bilo lako sa nama,
svima pravimo problem.

Srbi nisu na vlasti u Srbiji vec generaciju dve.

Okupljamo se samo po pitanju Kosova, odrzavamo plamen lazareve kletve.
Istorijski znamo ko smo, potomci cara Lazara, Milosa Obilica, Nikole Tesle.

U sportovima svi znaju ko smo. Dali smo im najboljeg kosarkasa i tenisera, sta cemo sa vaterpolom, kosarkom... karate, streljastvo.

Bili smo prvi u rovovima protiv islamskog fundamentalizma, terorista, vehabija, isisovaca. Kao sto su i svetski ratovi pokazali, overili smo sultana jedne otomanske imperije, franca ferdinanda, poslali smo ih direktno u udzbenike.

Nikad nije bilo lako sa nama,
svima pravimo problem.
Nisi rekao za Tekvondo. :D
Nisi pomenuo Milutina Milankovića. :D

U idiosinkratskom smislu.

Ako je Čovek konstanta вредности (квалитативно својство) , а није шаблон са количином (квантитавност), не може бити чудни или ексцентрични ипостас, јер је онда само (пали) човек, безличан, неоригиналан, неонтологичан !

Мало ти то боље простудирај.

Moze li covek pogoditi koliko ce dana imati mesec na racunu za struju?
Moze kad su prelazni meseci.....Znaci oktobar , novembar...
Ako si blizu granice zone, bice mesec kraci , ne bi li sisnuo u drugu zonu, plavu.
Do novembra ga naguraju da je na minimumu i onda krece opet kretanje ka sredini.

I to je neki osnov....sitne cake...
I ja ih koristim, kazem onoj u fotokopirnici , kopiraj mi beo list 10 puta da predjem broj kopija....ona kopira...
Probao da mi samo da listove , nece, mora da bude tacan broj kopija na masini.
Probao da mi samo racuna i da ne daje listove, nece....mora da predje granicu broj kopija i nema tu tumacenja.

Право није основ ниједног друштва.Право служи да се заштити одређени поредак, а не постоји само за себе.

У основи данашњег српског друштва је приватна својина над средствима за производњу, а право само служи да заштити такав поредак.

У основи данашњег српског друштва је приватна својина над средствима за производњу, а право само служи да заштити такав поредак.

Privatna svojina se stiti fizicki, fizickom silom.
Pravo je skup normi ili standarda odlucivanja parnica na razuman nacin, i tematika prava je mnogo sira od samo predmeta licne svojine.

U osnovi svakog drustva je pojedinac, osoba, jedno ljudsko bice.
A u osnovi banditskog demokratskog drustva je recimo Hrvat, ili pravoslavac, ili Bosnjak, ili moj kum itd. Budalastine. Kriminal. Eto to je u osnovi banditskih demokratskih republika.

Back