OSNIVANJE KAMPOVA ZA EDUKACIJU PENZIONERA !

Mislim,da svako ko malo posmata nase penzionere,primecuje,koliko su oni nezainteresovani za aktuelna dogadjanja
u "nasoj lepoj" Srbiji.Penzioneri uglavnom sede po beogradskim parkovima,i stalno nesto kritikuju,nista im ne valja.
Ta pojava,nije dobra,kako za okolinu,tako i za mentalno zdravlje,samih penzionera.
a
Mislim,da bi trebalo osnovati letnje kampove,u kojima bi penzioneri ostajali po mesec dana.Za smestaj sa ishranom,
ne bi trebalo da im se uzima,v ise od jedne polovine penzije.Za vreme boravljenja u kampu,trebalo bi im organizovati
predavanja,koja bi obuhvatala,upoznavanje sa politickom i ekonomskom situacijum,kako u nasoj zemlji,tako i opcenito.Penzionere ocigledno,treba mentalno "razdrmati".Tim ljudima u poznim godinama,takodje treba objasniti,
da kasnije zivotne godine,ne znace PRESTANAK seksualne aktivnosti.Ne.Pozne godine,samo nagone te osobe,
da promene nacin seksualnog delovanja.U jednom broju medicinskog casopisa "Viva",koji sada izlazi,kao deo
nedeljnog casopisa "Ilustrovana Politika",od pre otprilike mesec dana,dato je o toj temi,detaljno objasnjenje.
Muskarci sa godinama starosti,gube hormon testoteron.Zene takodje sa godinama starosti,gube hormon,koji im
obezbedjuje vlaznost genitalnog organa.Usled tih fizioloskih promena,i muskarci i zene.pocinju da izbegavaju
"seksualne igre".Strucnjak ginekolog im tim povodom savetuje,da ta starija populacija,koja ima razumljive
teskoce u obavljanju koitusa,treba da predje,na praktikovanje oralnog seksa,koji ne zahteva nikakav napor,
a nije potrebno ni prisustvo seksualnih hormona,ni kod muskaraca,ni kod zena.Sve to,penzioneri bi dobili
edukacijom u letnjim kampovima.Osim pomenutog,moglo bi da im se odrzi more predavanja,iz svih oblasti
za koje bi oni,pokazali interesovanje.Na takav nacin,skrenule bi im se misli od "malih penzija",kao i od stalnog
razmisljanja o smrti i raznim bolestinama,kojima je njihova svest,stalno preokupirana.:heart::heart::heart:

Pezioneri su emotivno i psihicki unisteni.te male penzije,od kojih se i do sada nije moglo ziveti ko covek,bestidno i protiv zakonito su jos
umanjene 1O%. Mislim da penioneri,da ne bi mislili na svoj skori kraj,na kraj na koji ce skoncati kao ulicni psi lutalice,treba da se okrenu
necem,sto ce ih malo trgnuti od bede u koju su uvuceni.To nesto,a sto nista ne kosta,to je jedino seks,prilagodjen njihovim godinama,i
njihovim fizickim mogucnostima.A to je kao sto rekoh,samo oralni seks.Mozda ovo zvuci malo neozbiljno,ali stvar sa penzionerima je toliko
ozbiljna,da treba u njihov zivot,pod hitno,uneti notu neozbiljnosti,da im skrenu crne misli,na nesto svetlije,na nesto,sto unosi radost u duse
tih jadnih izrabljenih mucenika.

Majkumu, koliko je duboka duševna briga za penzionere....čak do ispod pojasa seže, kao rešenje svih problema :lol:

Šta sa Alchajmerom? Mnogo ljudi zrelog doba boluje od njega, a ne zna da boluje niti njihovi ukućani, ako ih ima, znaju. Vi kao stručna osoba znate da prepoznate simptome kada nekog sretnete na ulici ili razgovarate sa njim. Ja takođe znam, i mogu vam reći da je izuzetno uznemirujuć broj ljudi koje vidim na ulici sa tim siptomima.

Back