Mstislav
Legenda
- Poruka
- 73.582
Jeste, priznali ste ih sa odvojenim kazanima i Spahom u skupstini, bice da ih je bilo i pre 45.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
По теби би 90% Балкана било мртво већ 300 година.Bez ikakve perspektive gospodarske
Немој тако директно!Jeste, priznali ste ih sa odvojenim kazanima i Spahom u skupstini, bice da ih je bilo i pre 45.
Niko nije rekao da vas nije bilo i pre 1945.Jeste, priznali ste ih sa odvojenim kazanima i Spahom u skupstini, bice da ih je bilo i pre 45.
Polagao sam hrvatsku povijest, dobio sam cetvorku, ali pojma nemam u vezi te Banovine.
Znam da zivim u SFRJ-Kifli.
I nemam pojma o izmisljenim hrvatskim kraljevima, kao ni o srpskim despotima, znam samo da je Car Dusan bio faca... i Tito.
Meni i u ovim granicama Ustaska moja vise nego dovoljna, samo da se rijesimo idiota, kako hrvatskih, tako i srpskih.
Da jedni kraj drugih poput normalnih susjeda lijepo pozivimo u miru.
Vatikanska freska iz 1611. godine na kojoj je prikazana krunidba Zvonimira za kralja Hrvatske i Dalmacije, što piše u donjem dijelu slike.
![]()
Imaš li neku fotografiju te freske? Ovo je SLIKA tj freske, i ne vidi se širi prostor u kome se nalazi slika.
...
JER, ovu sliku si maznuo ODAVDE
https://about-history.com/the-croatian-kingdom-11th-century-survival/
Neki sajt na nivou Pantelić Nebojše.
....
Vi ste lažovi, prirodno?
...
A inače na tom sajtu tj stranici, SRBIJA SE NAZIVA SIRMIUM?!?!?!
Pročitao sam jednom negdje da je službeni interni novac Banovine Hrvatske trebala biti kuna i da je zamišljeno da ovisi o vrijednosti jugoslavenskog dinara i bude platežno sredstvo isključivo unutar granice Banovine Hrvatske. Zna li netko što više o tome?
Rekao bih da je to izmišljeno kako ne bi ispalo da je moderna Hrvatska baš preuzela valutu od ustaša...ne postoji ništa u uredbama i dokumentima Banovine Hrvatske koje podrazumeva osnivanje zasebne valute za jedan deo zemlje.
Jesi li to provjeravao ili tvrdiš na osnovu svojih pretpostavki?
Valuta je prakticki bila spremna. Samo je sprecio aprilski rat.
Nije pretpostavka, nego ništa nisam čuo. U hrvatskoj literaturi sam, štaviše, pročito i doslovno o negiranju priča da je bilo govora o zasebnoj valuti, jerbo u svim uredbama i sporazumima nema ni traga o tome.
Finansijska samostalnost ne podrazumeva da neko treba da ima i svoju monetu.
Pa to onda jeste u pitanju samo tvoja pretpostavka. Ne znači da nije postojalo ono za što ti nisi čuo.
Pa to onda jeste u pitanju samo tvoja pretpostavka. Ne znači da nije postojalo ono za što ti nisi čuo.
Bilo je prilikom stvaranja drzave SHS,mnogo mutnih radnji.Ali,bolje da sada o tome ne pricamo !Историја ј ежива наука. Наже се неови доказ ... Нови поглед.. нове очи .. Млаће које боље виде у ту мистерију временскога понора.
Данас ... Уствари пре тру године у Задру .. у Свеучилишту акка Униврезитету .. баш свашта научи .. 'један мулац ' штоно би река' Мештар
Не само да је научио .. него и сада можда ући .. тај постдипломац .
Шта нам молви Црвнобрадић ...
Па да су Хрви устали на крај Великога рта .. Збацили КРУНУ онмражену од Остра и Угра .. направили ХРВИ респубљику ...
назвали је СХС .. и пришљамченој краљевини Србији дзволили из трговачке потребе и кукумавчења крањевске породице уједињење
Однсосно
Орихинално име Република ХБСС ( република Хрвата Бошљака Словенаца Срба ) је под протиском Папе ( а зна се да Хрви само Папзу слушају )
променили у то мрско КРАЊЕВИНА СХС ....
Вероватно ће магистарски рад овога мулца што написа бити
' Како је Хрвим адозлогрила и наметнута круна Срба .... па су је збацили победивши НАЦИГЕРМАНЕ и све остале '
Да не буде да је ово измишљотина ево цитата
хрвати су направили СХС ... па се 'удружили'са Краљевином Србијом'
https://zir.nsk.hr/islandora/object/unizd:1528/preview
цитат
Hrvatski narod vođen stoljetnim težnjama za oslobođenjem od Austrijskog te Ugarskog jarma, nakon niza političkih dogovora u okolnostima Prvog svjetskog rata, te raspada Austro-Ugarske monarhije uspijeva 29. listopada 1918.g. proglasiti suverenu Državu SHS s idejom formiranja zajedničke države s Kraljevinom Srbijom, koje narodne mase prema svim dokumentima nisu podržavale
Шта ти мислте .. јели тако.. тачно историјски ?!
Bilo je prilikom stvaranja drzave SHS,mnogo mutnih radnji.Ali,bolje da sada o tome ne pricamo !
Ne postoji Republika SHS ni HBSS. Kljuc. Postoji Kraljevina!
Preslo se feminacizmom u pravo da svaka ku.rava prica da je postena zena.....
To donosi da i lopovi pricaju da su posteni i cenjeni...
A onda sve ostalo postaje lancano posteno...kad ku.rave i lopovi postaju posteni , a ubice i psi rata postaju investitori i industrijalci, sta je to slagati ko je kad postojao , sta je postojalo i upotrebiti malo C UV lampe i ostariti par papira gde pise da su to i to uradili , kao sto se radi za kradju nekretnina od ubijenog vlasnika...a to se radilo masovno ovih dve decenije...