Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 72.723
Aparat treba da meri brzinu bilo kog opsega, a da moze da meri apsolutnu brzinu tela u kosmosu...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aparat treba da meri brzinu bilo kog opsega, a da moze da meri apsolutnu brzinu tela u kosmosu...
Ne postoji apsolutna brzina tela u kosmosu.Aparat treba da meri brzinu bilo kog opsega, a da moze da meri apsolutnu brzinu tela u kosmosu...
Ne postoji apsolutna brzina tela u kosmosu.
Brizna je uvek relativna u odnosu na neki drugi objekat.
Bitniji je princip kako cete dobiti uporedjenje i razliku necega da bi utvrdili velike brzine i to apsolutne....
Relativne brzine astronomi , mada se to meni ne svidja , mesanje makro i mikro sveta na nacin na koji astronomi rade, ali nisu pogresili sto to rade, nego nacin na koji to rade....sto je zanimljiva stvar....zasto se ljudi uhvate za sile i moc , a ne za dejstvo energiju i entropiju....i silu ali na drugi nacin...
Relativne brzine odredjuju na osnovu crvenog pomaka, bar je tako bilo , tj pomeranje frekvencije pri kretanju ka i od nas....slicno kao kod zvuka..
Kod zvuka se zove doplerov efekat kod svetlosti se zove crveni pomak...
Ali mozete vi biti mastoviti pa npr meriti relativno promenu trajanja neke promene, neke duzine ili trajanja i da na osnovu diletacije duzine odredite apsolutnu brzinu nas ili uredjaja ili Zemlje..
Jel, a vidis ovde je zadatak da se odredi i to jos ako moze i aparatura kolika je apsolutna brzina tela...Ne postoji apsolutna brzina tela u kosmosu.
Brizna je uvek relativna u odnosu na neki drugi objekat.
Брзина се увек мери у односу на нешто. Дефиниши апсолутну брзину.Aparat treba da meri brzinu bilo kog opsega, a da moze da meri apsolutnu brzinu tela u kosmosu...
Zato što ti je brzina relativna u odnosu na zid.Кад лупиш у зид апсолутно и релативно се деформишеш
Pa ko je postavio zadatak koji nema rešenje....Jel, a vidis ovde je zadatak da se odredi i to jos ako moze i aparatura kolika je apsolutna brzina tela...
Dobro tvoj odgovor je nema resenja...Pa ko je postavio zadatak koji nema rešenje....
Zato što ti je brzina relativna u odnosu na zid.
To je upravo ono što sam i ja rekao.
Dobro tvoj odgovor je nema resenja...
Jel, a vidis ovde je zadatak da se odredi i to jos ako moze i aparatura kolika je apsolutna brzina tela...
Nije to moj odgovor, nego su to osnovni postulati fizike.Dobro tvoj odgovor je nema resenja...