oslovljavanje...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
da li sami sebe oslovljavate sa gospodin / gospođa...?
znaš ono...štaznam primer hotelska recepcija, pa morate da jelda kažete ime i prezime da upiše čovek...pa onda bude ono...gospođa Petrović Petar...il gospodin marković Marko...
ili samo kažete ime i prezime, bez dodatka g-din / g-đa...?

evo da nacrtam...:

ulazite u foaje (valjda se tako kaže ) nekog motela, ili hotela sa dve zvezdice, dočekuje vas recepcionaš uljudnim dobar dan, izvolite...vi kažete dobar dan, mi bi smo da uzmemo sobu samo za večeras...naravno ti i ta(j) tvoj(a)...recepcionaš pita...a vi ste...?
a vi kažete ja sam gospođa Petrović Petar...
eto na to sam mislio...:I

jes' ocu da chitam sve shto mackash uz mastan burek u rano jutro :lol:

- - - - - - - - - -

evo da nacrtam...:

ulazite u foaje (valjda se tako kaže ) nekog motela, ili hotela sa dve zvezdice, dočekuje vas recepcionaš uljudnim dobar dan, izvolite...vi kažete dobar dan, mi bi smo da uzmemo sobu samo za večeras...naravno ti i ta(j) tvoj(a)...recepcionaš pita...a vi ste...?

a pa to vec spada pod x files :lol:

evo da nacrtam...:

Zasto preko dana uzimas sobu za veceras?Imas i onu foru sa dnevnim boravkom,tako sam nacuo,ne bacaj pare
Ghelyon.gif

zvanje je vezano za profesiju...a mešanje profesije i privatnog života nije preporučljivo...pa mi sad to malo nije jasno...:think:
misim jel to neko doktor, pravnik, arhitekta 24/7...?
i na šta liči misim to...došo čovek da uplati uplatnicu u poštu i dobar dan, dobar dan...ja sam arhitekta Petrović Petar...mism koga od šalteruša boli uvo za njegovo zvanje...zvuči malo kurčevito, ako razumeš šta oću da ti kaem...

zvanje je vezano za profesiju...a mešanje profesije i privatnog života nije preporučljivo...pa mi sad to malo nije jasno...:think:
misim jel to neko doktor, pravnik, arhitekta 24/7...?
i na šta liči misim to...došo čovek da uplati uplatnicu u poštu i dobar dan, dobar dan...ja sam arhitekta Petrović Petar...mism koga od šalteruša boli uvo za njegovo zvanje...zvuči malo kurčevito, ako razumeš šta oću da ti kaem...

Mislim da se to desava kad se ljudi potpuno sazive sa svojom profesijom, kad se u toku radnog vremena pri upoznavanju sa drugim ljudima podrazumeva zvanicni protokol da se predstave na taj nacin.
Posle dodje na i salter i kaze dr Petrovic. Sigurna sam da im se u sekundi upali lampica da je informacija nepotrebna.
A nekad ne mogu da odvoje da ih ljudi mogu drugacije posmatrati osim vezano za profesiju, da ih niko nece prepoznati ako ne stoji napomena.

Препричавали су ми јуче неки текст, ваљда из новина, са нета, не бих знао, и прича је да се неко из Делте жалио како је тамо забрањено ословљавање са госн-гђа, већ морају да користе само презимена у обраћању; била је и нека прича, као, запослени морају да се склоне ако наиђе дир. да га пропусте да прође, има првенство да уђе у лифт, онда да имају тачно стазу којом иду у тоалет и тако нека правила. Сви су реаговали са ко вас ебе, имате 2 сома плату, не радите за кикирики, нормално је да газде имају своја правила. То је кад други одређује правила, ал ваљда се ови што сами себима придодају да су господа, другови, мр, импозантније осећају или сматрају да остављају утисак на оклону марву.

ja svako jutro ustanem i kazem sebi,ajmo gospodza smokvo,da vidimo dal je danas dobar dan da se uslikate za dvvd:flert:

gospođa Vi ste opterećeni forumom...:sad2:

- - - - - - - - - -

Mislim da se to desava kad se ljudi potpuno sazive sa svojom profesijom, kad se u toku radnog vremena pri upoznavanju sa drugim ljudima podrazumeva zvanicni protokol da se predstave na taj nacin.
Posle dodje na i salter i kaze dr Petrovic. Sigurna sam da im se u sekundi upali lampica da je informacija nepotrebna.
A nekad ne mogu da odvoje da ih ljudi mogu drugacije posmatrati osim vezano za profesiju, da ih niko nece prepoznati ako ne stoji napomena.
eh...ne mogu da odvoje...:I
šta...manje su bitni ako ne kažu dobar dan, ja sam doktor Nikolić...? :I

eh...ne mogu da odvoje...:I
šta...manje su bitni ako ne kažu dobar dan, ja sam doktor Nikolić...? :I

Ima onih koji stvarno ne mogu da odvoje, oni koji su ceo svoj zivot posvetili i podredili profesiji, nauci i koji u tome ne vide nista narocito, neminovnost zbog ljubavi prema svom poslu.
Ali ima i onih kojima je je bitnije da izgovore pred ljudima stecenu titulu. Ne bih ih ja sve stavljala u isti kos.

Back