Oslobađanje memorijskog prostora

Ortak2

Primećen član
Poruka
909
Screenshot_20250911-193921_Settings.jpg

Google play usluge nisam dirala.
Jer ne znam smem li?
Za sve ostalo brišem keš redovno, ponekad brišem i "podatke", pa se ponovo ulogujem.

Želim da oslobodim još prostora pa pitam smem li dirati ovo a da nešto ne zayebem, dugo vremena nisam ništa "čačkala", (pitam baš za OVO jer zauzima 2, 45 GB) i znam da se nalazi u internoj memoriji telefona.

Levo (crveno) je ti je storage memorija, skladiste, a desno (zeleno) je RAM memorija...
Toga sam se i plašila.
Imam malo RAM memorije, svega 2GB

Ljudi koji se razumeju su mi rekli dve stvari:
1. Što su škrtarili sa RAM-om?
Međutim, ja posle nađem na internetu odgovor, za ovaj model telefona je to dovoljno zbog toga i toga što nisam razumela, ali sam razumela - dovoljno ti je.
Hvala na odgovoru :)

Aplikacije ne zauzimaju mnogo prostora i njihovo uklanjanje pravi više štete nego koristi.

Prostor uglavnom jede sadržaj koju neke aplikacije nagomilavaju, a to su pre svega slike i video. Idi u aplikacije kao što su instagram, facebook, viber, whatsup, messenger, pa onda nađi settings i space/storage (obično se tako zove), pogledaj šta ti ne treba i ukokaj.

A ako ti je odgovor "sve mi treba", što često čujem, onda ti nema pomoći, moraš da kupiš novi telefon sa više prostora.

Toga sam se i plašila.
Imam malo RAM memorije, svega 2GB

Ljudi koji se razumeju su mi rekli dve stvari:
1. Što su škrtarili sa RAM-om?
Međutim, ja posle nađem na internetu odgovor, za ovaj model telefona je to dovoljno zbog toga i toga što nisam razumela, ali sam razumela - dovoljno ti je.
Hvala na odgovoru :)

2GB rama je bilo dovoljno pre 10 godina, sad više nije.

Sad ne treba kupovati telefon ispod 8GB, moj telefon star 3 godine ima 12GB.

Aplikacije ne zauzimaju mnogo prostora i njihovo uklanjanje pravi više štete nego koristi.

Prostor uglavnom jede sadržaj koju neke aplikacije nagomilavaju, a to su pre svega slike i video. Idi u aplikacije kao što su instagram, facebook, viber, whatsup, messenger, pa onda nađi settings i space/storage (obično se tako zove), pogledaj šta ti ne treba i ukokaj.

A ako ti je odgovor "sve mi treba", što često čujem, onda ti nema pomoći, moraš da kupiš novi telefon sa više prostora.
Sve to učinjeno već.
I opet "jede".

Hvala vam, makar sam razumela, mislila sam da neću ni razumeti odgovore
:lol:

Da, tako sam i na prošlom telefonu bila OPSEDNUTA memorijom, tj memorijskim prostorom, i dok sam čačkala memoriju, ode procesor 🤣

Tako je, ne treba da diram. Eventualno da sačekam da bude gore, da dođe do tačke kad MORAM, pa šta bude.
E to nisam cuo skoro da neko upropastio procesor na telefonu, znam da su mnogi brikovali telefon zato sto su cackali oko custing romova.

Back