Osiguranje za doktore

kakvo je stanje za zaposljavanje mladih lekara, budi srecan i sa tim..
nadam se da ce onih 2.5% sto se mesecno izdvaja od plate da ide u te svrhe, a ne kao do sada za ko zna sta..
valjda je sve to demokratija
Gomila kolega već ima planove za odlazak iz Srbije, ja sam odradio USMLE step 1, 2ck, cs, i planiram sledeće godine 3, licencu i lovim posao u SAD.
Koliko god da je to tužno, već godinama se uveravam da će se nešto promeniti. Ne vidim boljitak, a ovde gde sam, čini mi se da nisam najpoželjniji.
Malpractice osiguranje je lepa stvar kada možeš to sebi da priuštiš. Ja ne mogu.

za krivicnu odgovornost ne igra ulogu svakako..tako da je osiguranje u svakom slucaju dobro..koliko znam na zapadu ta vrsta osiguranja postoji odavno...kao i za advokate npr....
Naravno. Mi nismo zapad. I daleko ismo ispod tih standarda... Jedno je nametati standard društvu koje može da ga prati, nešto sasvim drugo nametati nešto što nije u ovom trenutku moguće, čisto jer se ugledamo na zapad. Kada se budemo ugledali na zapad po svim preskočenim koracima koji vode do nekog reda u sektoru, onda možemo da pričamo o osiguranjima. Za sada, dovoljno je da dođemo do toga da možemo da izdržavamo decu na propsni način. Neki od nas upravo iz tog razloga čekaju bolje vreme. Što je veći problem od osiguranja od profesionalne odgovornosti.

Što se tiče same postave da je osiguranje potrebno zbog dosadašnjeg lečenja konzervativnim metodama naspram nekih progresivnijih, to ne pije vodu ovde. Nemamo mi ni uslove ni kadra za progresivu, kada na jednog lekara ide mali milion pacijenata, kada je stanje sa prekovremenim radom flagrantno loše, kada je oprema stara i nije u koraku s vremenom, i kada imamo zakon iz 2005. koji ne dozvoljava da se pomerimo s mrtve tačke, kada se radi o novim lekarima, novim specijalistima.
Žao mi je.

za krivicnu odgovornost ne igra ulogu svakako..tako da je osiguranje u svakom slucaju dobro..koliko znam na zapadu ta vrsta osiguranja postoji odavno...kao i za advokate npr....

ma i kasko je fantazija..ali lekari nisu slozni kao advokati i taksisti recimo..i zasto nije bio tender, zasto bas ta osiguravajuca kuca? Opet je neko maznuo mito..druge lekare niko nista nije pitao..

Gomila kolega već ima planove za odlazak iz Srbije, ja sam odradio USMLE step 1, 2ck, cs, i planiram sledeće godine 3, licencu i lovim posao u SAD.
Koliko god da je to tužno, već godinama se uveravam da će se nešto promeniti. Ne vidim boljitak, a ovde gde sam, čini mi se da nisam najpoželjniji.
Malpractice osiguranje je lepa stvar kada možeš to sebi da priuštiš. Ja ne mogu.

Veruj mi to sto radis je sjajna stvar, sada se iscimas, ali imaces kasnije visestruku korist, od strucnog priznanja i sjajnih uslova za rad do toga da ce te iz Srbije kad tad zvati, barem za neka predavanja da drzis..a sta ces kada nisu prepoznali kvalitet na vreme..ja te podrzavam i nemoj da odustanes, ovde boljitka u zdrastvu nikad nece ni biti, samo kozmetske promene, na zalost..
Imam puno kolega na Zapadu i svi koji su se iscimali oko jezika i nostrifikacije su uspeli i sada su priznati lekari u tim drzavama i nijedan, ali nijedan ne planira da se ikada vrati, barem ne kao lekar..

Poslednja izmena:
Veruj mi to sto radis je sjajna stvar, sada s eiscimas, ali imaces kasnije visestruku korist, od strucnog priznanja i sjajnim uslovima za rad do toga da ce te iz Srbije kad tad zvati, barem za neka predavanja da drzis..a sta ces kada nisu prepoznali kvalitet na vreme..ja te podrzavam i nemoj da odustanes, ovde boljitka u zdrastvu nikad nece ni biti, samo kozmetske promene, na zalost..
Imam puno kolega na Zapadu i svi koji su se iscimali oko jezika i nostrifikacije su uspeli i sada su priznati lekari u tim drzavama i nijedan, ali nijedan ne planira da se ikada vrati, barem ne kao lekar..
Upravo ta priča. Eh, Srbijo moja...

Jeli li obavio USMLE do sada?

Back