Osiguranje putnika

reciklaza

Primećen član
Poruka
926
Potrebna mi je pomoc u vezi naknade osiguranja putnika posle saobracajne nesrece.

Ako sam pogresio forum neka mod prebaci temu gde joj je mesto!

Naime:

Pre 5 godina sam imao tesku saobracajnu nesrecu,nakon toga podneo sam zahtev za naplatu osiguranja....ali je osiguravajuce drustvo posle nekog vremena propalo i otislo u stecaj...tako da je slucaj presao na garantni fond...Posle nekog vremena meni je stiglo resenje za isplatu od njih,ali tek posle 18 meseci su odlucili da isplate novac..
S time sto su me uslovili da ili da uzmem 70% novca (isplata odmah) ili da dobijem sav novac-100% ali morao bih da cekam jos 2 godine.
Ja sam pristao na 70% i uzeo novac,ali tu se javio problem...naime dobio sam 4 resenja ( 1 za mene(najveca suma novca) i 3 resenja koje su dobili otac,majka i brat (prilicno manja suma novca))...javio se problem u vezi naplate kamate za 18 meseci cekanja od kada je stiglo resenje...tj. samo je bratu isplacena kamata (jer je on dobio resenje za najmanju sumu novca) a za nas ostale..posebno meni nista nije stigla isplata kamate.

E sada moj advokat kaze da ce mozda biti isplaceno i meni ali nije nista sigurno.

Moze li mi neko reci sta moze ovde da bude u pitanju...da li mozda moj advokat "mucka" sa nekim oko tog novca i kamate...
Da li stvarno garantni fond uslovljava ovako isplatu novca...ili sta?
Da li neko imao slicno iskustvo...
Svaka pomoc je dobrodosla...

Izvinjavam se ako sam temu otvorio na pogresnom podforumu.

Испричаћу ти моје искуство са Гарантним фондом а уједно ако неко зна нешто више него ја нека да и мени предлог шта да радим.
Имао сам пре годину ипо дана удес. Била је поледица, враћао сам се са славе, оклизнуо сам се и пао на пут. тада је на мене наишао аутомобил који није могао да закочи и сломио ми надлактицу. Возач је када сам устао побегао са лица места а нико од моја три сведока није видео регистрацију. Полиција је записник начинила тек по мом пријему у Ургентни центар а обиласком лица места наравно нису пронашли никакве трагове. Поднео сам захтев Гарантном фонду за наплату нематеријалне штете и после 3-4 месеца, добијам одговор да на основу полицијског извештаја не могу да утврде да ли је мене заиста ударио ауто. Додатни проблем би био и то што сам мало попио то вече, али ми то нису споменули (колико знам пешаку није забранјено да пије, возач треба да пази где и како вози). Тамо су ми предложили да их тужим и пробам на суду да докажем да ме је заиста аутомобил ударио, с обзиром да имам и три сведока чије сам оверене изјаве приложио.
Занима ме да ли сада има било каквог смисла покретати поступак и плаћати судске таксе или је то по мене неповољно?

Poslednja izmena:
Sa obzirom na to u kakvom je stanju nase zakonodavstvo savetujem ti da se naoruzas strpljenjem i da budes spreman na svakojake izazove. U ovoj zemlji uopste nema veze to sto si ti u pravu. Ovde su zakoni takvi da svako moze veoma lako da bude prevaren a kazne su veoma blage ili ih skoro i nema cak i za najteze prestupe.

Back