RebeccaBg
Elita
- Poruka
- 17.423
Ja imam suprotnu situaciju i kad hoću da ubrzam postupak pojedem uveče krušku-dve i bez problema ujutro idem u wc, kad hoću bržu reakciju popijem sok od kruške ili napravim smuti gde je kruška primarna.imam vec neko vreme osetljiv stomak i proliv, ali ne klasican proliv koji me ometa u aktivnostima, ali stolica nije formirana normalno, imam gasove neretko, stomak mi iziritira posebno odredjna hrana ili pice, popijem sok od kruske 100% prirodan sa onima mrvicama, odmah gasovi i proliv, njega sam naveo kao primer jer mi se ne desava sa drugim sokovima, neko zrnevlje, ako pojedem jednu-dve mandarine nista, ali ako pojedem 5-6-7 imam gasove, proliv, ne mora biti odmah, ali svakako kasnije se moze desiti, ponavljam ne klasicni proliv, ali previse meka stolica. da li da probam sa nekim probioticima ili nesto drugo preporucujete?
Ukoliko ti se ovo opisano dešava duže vreme ne budi lenj već pravac kod lekara po upute jer se sa tim nije zezati. Mama me nije poslušala , mrzelo je da ide na preglede , nije imala vremena , dešavalo joj se slično kao i tebi i kad smo se vratili sa mora ipak ode i op : kancer debelog creva, a da nije imala ozbiljnije smetnje koje bi ga i nagovestile, bila je zdravija i vitalnija od 90% ljudi ovde.
Ne budi lenj i kod lekara što pre.
Za sam proliv kupi u zdravoj hrani čaj od listova dunje, zaustavlja ga.
Skuvaj malo pirinča u više vode i pij tu pirinčanu vodicu malim gutljajima.
Kupi u Apoteci : Floriotic boulardi ORS , - između ostalog sadrži oralnu rehidratacijsku scr koja nadoknađuje gubitak elikrotila i vode . Malo je skuplji, nešto preko 1000rsd , videću da li će mami pomoći večeras sam joj ga kupila , u Apoteci kažu da je vrh ( za te pare bi trebalo da nešto odradi).