Осећати се слободним и бити човек а не роб

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ti se ničim obratio.

A ti znaš ko se javlja bez pitanja.;)

Namerno ti ne odgovaram na provokacije, jer neću da se čoveku spamuje tema... Ipak sam mu ja bolji prijatelj od tebe, šta god on mislio...

PS

Sve isto važi i za veselog bosanca...

Hvala.

tebi se i nisam obraćao, nego mali.adadjo-u..

prelistaj malo bolje taj bukvar..

Ма не прозивам ја тебе Дачо, него ти се трпаш тамо где ти није место,а маса никада није значила квалитет,имаш ти више потенцијала него да се трпаш међу 4 форумаша
Лјуба ,идедаибаб,и максим полупани нису неко друштво између милион таквих бирам Адађо и Десса,
А кад оћеш неком да кажеш да је будала,луд или глуп па кажи то не скривај се иза илузија имај муда небуди роб

Prozivaš, prozivaš...

Ali neka...

U zadnjem pasusu ima naznaka vraćanja na temu... Upravo sam se sve vreme odupirao, da ne budem rob primitivizmu, zato sam i pažljivo birao reči...

Birao sam reči, dakle bio sam slobodan da moje mišljenje iznesem na način, na koji to želim...

Vidiš i sloboda zavisi kako je posmatraš...;)

Slobodnjaci i duhovnjaci - poslednja opomena pred zatvaranje teme - koja i onako nema nikakve veze s politikom.
Usput neki mogu biti i kažnjeni što ne bih želeo. Još jedna prijava s ove teme = gotovo.

Laci ova tema je politika i to sama suština politike a to što se spamuje i vređa pa malo kažnjavaj spamere i one koji n FINJAKA probaju da prođu bez kazne

Pinkija za predsednika i gos.mali.adadjo kao potpredsednika,drugaricu kiselu za predsednika vlade:vatromet:...objasnjenje ,oni su jedini slobodni ljudi,svi ostali su

Kome govoriš sve ovo pinki , ovim ljigama na Krstarici ?!
Ako je zbog njih dzabe se trudiš , davno sam ti rekla da sa njima treba kratko i jasno - nogom u glavu !

Kasno je pinki prijatelju !
Nismo imali nikoga da kaže " This is Sparta " , i da nogom u bunar gurne
izaslanika kralja koji je poveo u borbu čitav kontinent na malenu Spartu !
Kasno je , nas nije bilo ni 300 !

Misa mu malog,svasta ce covek ovde procitati......:whistling::whistling:

Написала сам, да се данас у Србији
.....................не осећам слободно,
...а

када се не осећам слободно, онда нема ничега!

.
.

Ма не прозивам ја тебе Дачо, него ти се трпаш тамо где ти није место,а маса никада није значила квалитет,имаш ти више потенцијала него да се трпаш међу 4 форумаша
Лјуба ,идедаибаб,и максим полупани нису неко друштво између милион таквих бирам Адађо и Десса,
А кад оћеш неком да кажеш да је будала,луд или глуп па кажи то не скривај се иза илузија имај муда небуди роб

Moram da ti se zahvalim što si me smjestio u odabrano društvo.
Da si me potrpao među svoje, morao bih se poprilično zabrinuti nad sobom! :mrgreen: :bye:

Зачуђујуће је колико се људи у данашњем свету осећају мање вредним ,колико се плаше особа које су изнад њих у хијерахији власти ,посла или било чега другог.
Први услов да би човек био човек је да се осећа као слободно биће без страха а не као роб уплашен и заробљен.Заробљен не од стране неког другог,већ заробељен у себи самом. Мислићи слободан појединац је човек,роб који се боји туђих реакција је безлична гомила меса.
Желимо ли да будемо људи или месо?
Желимо ли да нам деца буду робови или људи?
Престаните да се плашите,постаните људи преузмите одговорност за будућност наше деце.

Потребно је не бити роб материјалности,слобода нема цену или можда има?
Robovati bilo čemu je robovanje
Biti slobodan je ono što samo sam sebi možeš dovesti u glavu,a posle i u okolinu
Zašto prilagođavati sebe okolnostima . zar nije bolje pokušavati prilagoditi okolnosti čoveku?
Zar nije to bio smisao organizovanja ljudi u društvo ,u pleme ,u narod, u državu?
Zar stranke ne bi trebale da prilagođavaju društvo slobodnom čoveku?
Ili smo svi tu samo da bi robovali materijalizmu?
Живот слободног човека нема цену,и зато је такав човек спрема и да да свој живот да би и његова деца остала слободни људи.
А роб чува своје мало битисање по цену свега само да би опстао ,па макар такаво битисање значило живот црва .

Слободног човека нетреба нико да води он осећа где мора да иде ,слободан човек нетражи вођу,сваки слободан човек је вођа сам по себи

Poslednja izmena:
Sloboda - Azra
Sloboda nije bozje sjeme pa da ti ga netko da
Sloboda nije zahvalnica procitana abecednim redom
Sloboda nije krilatica reklamnog panoa
Ona je konstruktivna kritika postojeceg stanja,
Sloboda je zena ( uzmi je )
Sloboda nije podmetanje ideoloski zakrzljale forme
Sloboda nije podmetanje ideoloski bilo kakve forme
Sloboda nije jednostavan domaci zadatak
Ona je svjesna sklada i nesklada nesavrsenih ljudi
Sloboda te ceka ( uzmi je )

Datumi, sjecanje
Kontrola lupa vratima
Regularna predstava
Tko ne pamti, iznova prozivljava
Iznova...
Sloboda nije mizantropski odbaceno kukavicje jaje
Sloboda nije uzajamno milovanje idiotskih glava
Sloboda nije referada stanicnih setaca
Ona je svjesna sklada i nesklada nesavrsenih ljudi
Sloboda je zena ( uzmi je )

Први услов да би човек био човек је да се осећа као слободно биће без страха а не као роб уплашен и заробљен.Заробљен не од стране неког другог,већ заробељен у себи самом. Мислићи слободан појединац је човек,роб који се боји туђих реакција је безлична гомила меса.
Čovek koji shvata šta je ispravno i ne boji se kazne za takvo delo iako će ga neko sankcionisati

Čovek koji shvata šta je ispravno i ne boji se kazne za takvo delo iako će ga neko sankcionisati

Prvi uslov slobode je ekonomska sloboda i nezavisntost, .......:roll:

Kako kod ljudi , tako i kod drzava........finansijski nezavisnom coveku mogu svi da pushe .........mogu da ga mrze........a jadniku koji mora da konta svaki dan , gde ce da nadje koru hleba da odnese kuci deci da jedu , mogu da trpaju sta hoce........:roll:

Svako lupetanje o slobodi i nezavisnosti, a da iza toga ne stoji finansijska nezavisnost je guslanje q...za male pare........:think:

Korenje, i te fore, ostavi za one koji se loze na takva glupava filozofska izdrkavanja...

Poslednja izmena od moderatora:
Prvi uslov slobode je ekonomska sloboda i nezavisntost, magare........:roll:

Kako kod ljudi , tako i kod drzava........finansijski nezavisnom coveku mogu svi da pushe qraz..........mogu da ga mrze........a jadniku koji mora da konta svaki dan , gde ce da nadje koru hleba da odnese kuci deci da jedu , mogu da trpaju sta hoce........:roll:

Svako lupetanje o slobodi i nezavisnosti, a da iza toga ne stoji finansijska nezavisnost je guslanje qrzu...za male pare........:think:

Korenje, i te fore, ostavi za one koji se loze na takva glupava filozofska izdrkavanja...

I naravno stigao je Džej.
Šibicario, pa navratio
Finansijski nezavisan čovek ?
U sistemu kada novac nema vrednosti šta znači finansijski nezavisan?
Kada krene glad, šta znači dijamant?
Seljak je uvek bio gazda i ekonomista ,seljak je bio slobodan,seljak je bio gladan kad godina izda ali je preživeo
proleter je rob ,i kako će preživeti besposlicu, nego robski ulazeći nekom u dupe da dobije nadnicu.
A neko će šibicariti

Dakle
coveku niko ne moze uskratiti slobodu ako je on ne uskrati samome sebi?

Gledao sam deset Božijih zapovesti,i scenu gde Mojsije tera Jošuu da se bori i da ne bude rob ,da ne razmišlja kao rob
"Jer kada roba neko tuče on cvili i plače i moli
a slobodan čovek mu pogleda u oči i kaže pokušaj još jednom i više te neće biti."
Biti rob političarima ,ekonomistima i svemu što nas sada okružuje je stanje na koji smo sami pristali
jer nikada im nismo pogledali u oči i zabranili im da se ponašaja prema nama kao prema robovima.

Poslednja izmena:
Svako nečemu robuje, na ovaj ili onaj način, sa manje ili više kompromisa. Međutim, koje ćemo sve kompromise napraviti, zavisi od okruženja koje nam diktira uslove... Naše je samo da se prilagođavamo.

Svi smo baceni u okove finansijskog ropstva.Ako meni sef ide na nerve i najradje bih otisla i rekla mu pushi se majmune, ja to ne radim, jer imaM DJECU koju izdrzavam.Kako sam onda slobodna?Jer negu da glasam?Ili sto kazem ovaj lopov, onaj ubica?To nije sloboda.Zapravo, mislim da prava sloboda i ne postoji.

Зачуђујуће је колико се људи у данашњем свету осећају мање вредним ,колико се плаше особа које су изнад њих у хијерахији власти ,посла или било чега другог.
Желимо ли да будемо људи или месо?
Желимо ли да нам деца буду робови или људи?
Престаните да се плашите,постаните људи преузмите одговорност за будућност наше деце.

Plasim se samo da bi nesto strasno moglo da se desi ljudima koje volim.....kao i svi na ovom forumu verujem!
A te lance dobijas ako se povinujes volji drugih ljudi.......ako imas slobodnu volju niko i nista te ne moze zaustaviti!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back