Osećaj odmora... mora...

Da li vi i dalje imate onaj divan osecaj kad stignete na more pa udahnete prvi morski vazduh?
Dok gledate ljude kako prolaze ulicom pa vam je svaka bakica romantican prizor, iako je njoj to svakodnevnica verovatno... onaj osecaj “jao kako je ovde lepo lepse opusteno”?
Ili ste to izgubili sa godinama?

Jos nesto...
Da li vam kad odete negde preumorni bude jos gore na odmoru?

Meni licno su najgori odmori bili oni na koje sam isla umorna kao konj, ocekivajuci da cu se odmoriti. Bukvalno se pretvore u pakao.
Tako da ja smataram da premor ne moze da leci samo odmor. Kad si u balansu sa sobom i odes na odmor srecan, bude prelepo.

Elem, kako vi dozivljavate odmore?
Da li im se radujete?
I jel ispune vasa ocekivanja?
i prošle i ove godine sam propustio more, tako da sam malo otupeo za taj osećaj...a zvuči poznato, nije da nije

koji čile balans sa sobom kad odeš sa sitnom decom

A to ne može da se radi na balansu sa sitnom decom? Ko kaže?
Ljudi su bice potpuno različiti. Ja bez deteta ne bih otišla na more ni meni to more da plati, kamoli ja njemu. Porodica je celina, moj mir je mir svih nas.
To mogu da razumem ako postoji hrpa jogunaste dece ali sa jednim, dvoje i roditeljima a da su svi pravi i zdravi, bez letnjih infekcija (koju moje upravo ima), pa apsolutno nema razloga da se bude van balansa.
E sada, ako roditelj želi da djuska i pije do zore, to su vec solidno različita interesovanja dece i roditelja. Ukoliko se poštuje njihov ritam i koliko oni malecki realno mogu, odmor je za sve...niko nigde ne žuri, mama i tata ne rade, deca lako budu zahvalna i malo im treba za zadovoljstvo.

Pa da, koliko god bilo iscrpljujuće u poređenju sa onim momačkim/devojačkim odmorima, sada je nešto potpuno drugačije.
To vreme koje smo proveli zajedno je neprocenjivo. Žmu npr radi baš puno, često se desi da se njih dvojica ne vide po 2-3 dana, sada je na putu i videće se tek u petak, ali na moru su bili nerazdvojni.
Davide pored koga ćeš sesti - pored tate, ko da ti isecka meso - tata, ko čita pesmice pre spavanja - tata.
I od tada je tako i ostalo, čim je tata kući sve tata radi, kupa i kuva i secka i ljubi i mazi i crta i sve, nerazdvojni su.

Back