Osećaj odmora... mora...

Mali čičak

Stara legenda
Poruka
77.633
Da li vi i dalje imate onaj divan osecaj kad stignete na more pa udahnete prvi morski vazduh?
Dok gledate ljude kako prolaze ulicom pa vam je svaka bakica romantican prizor, iako je njoj to svakodnevnica verovatno... onaj osecaj “jao kako je ovde lepo lepse opusteno”?
Ili ste to izgubili sa godinama?

Jos nesto...
Da li vam kad odete negde preumorni bude jos gore na odmoru?

Meni licno su najgori odmori bili oni na koje sam isla umorna kao konj, ocekivajuci da cu se odmoriti. Bukvalno se pretvore u pakao.
Tako da ja smataram da premor ne moze da leci samo odmor. Kad si u balansu sa sobom i odes na odmor srecan, bude prelepo.

Elem, kako vi dozivljavate odmore?
Da li im se radujete?
I jel ispune vasa ocekivanja?

Meni je toga dosta... ne volim izležavanja na plaži, ne podnosim žegu, morski vazduh mi prija samo sinusima.Radujem se odmorima, putujem uglavnom kod prijatelja,koji su se "raštrkali" po svetu ko'j kude...
Ne idem na odmor nikad umorna! Par dana se prvo kod kuće naspavam, pa onda...
Volim aktivan odmor, nije plaža za mene...

Isto kao i Trustnoone volim taj prvi kontakt sa morem. :) Mirise, sum talasa, ciku dece i smeh. Prija mi ta atmosfera bezbriznosti, opustenosti i radosti.
Jedino sto prve dve noci obicno ne spavam dobro i pored svog umora od puta. Ne znam da li je to zbog leta ili dugog putovanja autom ili je zbog promene kreveta, klime. Mozda sve to po malo.
Jos nista nismo bukirali. Kao i svake godine cekamo zavrsetak projekata mog muza. Test faza je pocetkom jula, pa cemo tek onda moci nesto da planiramo. Ako sve bude ok.

od mora volim šum talasa,svežu ribu za večeru, pučinu i sunce, ne volim onu graju i kmekanje sitne dece i glasove mama koje se dernjaju, tako da izbegavam destinacije gde svi treba da se divimo nečijoj princezi ili princu, ako nam u ice coffe ubaci pesak trčeći /jer boougo moj, to je baš preslatkoća, kao i pišanje po poseku/pored ležaljke na kojoj kuliram.
odavno već iskusno biram destinacije u kojima nije navedeno da su pogodne za porodični odmor, već nude sem slane vode i neke noćne performanse (((:

od mora volim šum talasa,svežu ribu za večeru, pučinu i sunce, ne volim onu graju i kmekanje sitne dece i glasove mama koje se dernjaju, tako da izbegavam destinacije gde svi treba da se divimo nečijoj princezi ili princu, ako nam u ice coffe ubaci pesak trčeći /jer boougo moj, to je baš preslatkoća, kao i pišanje po poseku/pored ležaljke na kojoj kuliram.
odavno već iskusno biram destinacije u kojima nije navedeno da su pogodne za porodični odmor, već nude sem slane vode i neke noćne performanse (((:
Ja zato na more i idem u periodu april/maj ili septembar...

To je zato sto jos nemas decu. :D
Muz i ja, nase prvo putovanje, jos smo samo u vezi, letimo za Krit, mala vristi citav let, u sebi razmisljam kako uopste nisam spremna za decu i tesim sebe da ce let brzo proci. Krit je veliki, ko zna gde ce ta porodica. A gde ce?! Pa kod nas u hotelcic u Matali. Znaci krestanje od ranog jutra, Matala je mala, pa imamo krestanje i na plazi, tokom dorucka, na rucak i veceru smo isli van hotela, sva sreca, ali nas je u sobi uvek cekala ta decija opereta u kombinaciji sa stampedom sa sprata iznad. :-)))
Sada to vise ne primecujem toliko. A i na srecu nas mali nije nikada bio takav. Bio je krestalica dok je bio beba, to sve brzo prodje, ali te nauci da malo oguglas na to. Sad je bas pitomo i stalozeno dete. :kucaudrvo: :bacasoprekolevogramena: :D

Da li vi i dalje imate onaj divan osecaj kad stignete na more pa udahnete prvi morski vazduh?
Dok gledate ljude kako prolaze ulicom pa vam je svaka bakica romantican prizor, iako je njoj to svakodnevnica verovatno... onaj osecaj “jao kako je ovde lepo lepse opusteno”?

Jos nesto...

Meni licno su najgori odmori bili oni na koje sam isla umorna kao konj, ocekivajuci da cu se odmoriti. Bukvalno se pretvore u pakao.
Tako da ja smataram da premor ne moze da leci samo odmor. Kad si u balansu sa sobom i odes na odmor srecan, bude prelepo.

Da li im se radujete?

obozavam taj osecaj, o-bo-za-vam :zaljubljena:
i kad odem preumorna, prva dva dana puno spavam, odnosno spavam popodne i rano legnem uvece i uglavnom na cutim sto vise mogu, iskljucim se potpuno.
odmor uvek ispuni moja ocekivanja jer se ja tako nastelujem da mi nista ne moze pokvariti raspolozenje :D

Bambi,nema to veze sa decom,nego sa decom nevaspitanih roditelja.
Ja imam sina,vec je odrastao covek,isto je bio kad negde idemo za pozeleti,kuci je sve to nadoknadjivao,ali tako i jeste najbolje.
Problem su neobuzdana deca i poludivlji roditelji,koji misle ako su platili da dodju tu gde su dosli,da su sveti i da im se moze sve sto pozele.
A ja licno se umorim od ljudi na poslu,i kad odem na odmor hocu da ga provedem u krugu meni dragih ljudi,tisini,miru...

To je zato sto jos nemas decu. :D
Muz i ja, nase prvo putovanje, jos smo samo u vezi, letimo za Krit, mala vristi citav let, u sebi razmisljam kako uopste nisam spremna za decu i tesim sebe da ce let brzo proci. Krit je veliki, ko zna gde ce ta porodica. A gde ce?! Pa kod nas u hotelcic u Matali. Znaci krestanje od ranog jutra, Matala je mala, pa imamo krestanje i na plazi, tokom dorucka, na rucak i veceru smo isli van hotela, sva sreca, ali nas je u sobi uvek cekala ta decija opereta u kombinaciji sa stampedom sa sprata iznad. :-)))
Sada to vise ne primecujem toliko. A i na srecu nas mali nije nikada bio takav. Bio je krestalica dok je bio beba, to sve brzo prodje, ali te nauci da malo oguglas na to. Sad je bas pitomo i stalozeno dete. :kucaudrvo: :bacasoprekolevogramena: :D

ili su ti deca vec velika, kao meni...
poludim na prekookeanskim letovima od placa dece
msm, jasno je meni da im nije lako, ni njima ni sirotim roditeljima koji ih na smenu nosaju kroz avion, ali brate, nije ni meni lako da ih slusam
ove godine smo prvi put isli u adult only resort na Kubi
nije bilo male dece i povremeno su mi nedostajali da ih gledam kao se igraju, ali je zato bilo mladih koji mogu biti jos gori, jer su nekonrolisano glasni, narocito kad nekontrolisano i nenaviknuto previse popiju...

ili su ti deca vec velika, kao meni...
poludim na prekookeanskim letovima od placa dece
msm, jasno je meni da im nije lako, ni njima ni sirotim roditeljima koji ih na smenu nosaju kroz avion, ali brate, nije ni meni lako da ih slusam
ove godine smo prvi put isli u adult only resort na Kubi
nije bilo male dece i povremeno su mi nedostajali da ih gledam kao se igraju, ali je zato bilo mladih koji mogu biti jos gori, jer su nekonrolisano glasni, narocito kad nekontrolisano i nenaviknuto previse popiju...
Takoe...child free...Al interesantno, ta mala i glupa bitja mi na moru čak ni ne smetaju...ona se iskreno raduju na moru, zbog toga.,.

Poslednja izmena:

Jos nesto...

Da li im se radujete?
Obozavam more,divan osecaj imam cim izadjem iz auta i pogledam u more. Stvarno mi sve deluje opustenije,ljudi mi deluju drugacije. Nekako kao da svi sire neku pozitivnu energiju,tako mi se cini uglavnom. I cim dodjem na more i ostavim stvari tamo gde sam smestena oblacim bilo koj kupaci i odlazim na plazu,nebitno da li u hladovinu ili na sunce.

A ne,odmor mi dobro dodje upravo kada sam preumorna. Nekada se desi da dodjem jako nervozna,ali ostatak odmora mi ne propadne zbog toga. More i bilo koje putovanje me opusta.

Radujem se uvek,ocekivanja su uglavnom ispunjena. Mada su se desavali izuzeci :D

Back