Осцилације глукозе.

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.777
Ја се лечим од хипотиреозе и док сам лежао некад на клиници за ендокринологију КЦС речено ми је да ми шећер скаче не због хране него штитне жлезде. Скочи за 10 јединица ако поједем и мали комад пилетине без соли али за сат времена одмах спадне за тих 10 јединица. Пошто сам скратио желудац, не могу ништа да једем јер су ми се укуси скроз пореметили. Највише ми прија само оне галете. Неки округли колач у виду пресованог пиринча. Кад га дробиш, дође исто као стиропор. Можда знате о чему говорим. То једем већ две године и ту и тамо по неки кекс. Гвође ми до те мере пало да падам по кући јер ми се врти у глави. Извадим неки дан крв кад оно шећер 12 !! Сад се питам како кад једем ко миш и то неке грицкалице. Докторка ми каже да је толики због угљених хидрата а не глукозе и да морам да избацим те грицкалице а уведем протеине, јаја, сир, млеко, риба, месо. Јуче сам радио профил, јутарњи 10, подневни 21 !!! А вечерњи 13. Међутим оно што ме буни, онај просечни шећер (тромесечни) је 8.8. Како он да буде тако "Мали" у односу на ове које сам поменуо. Ја сад и не једем толико слатко осим нпр. једне чоколадице типа "Марс" у току дана. Или узмем плазму и млеко. Поента је, како то докторка мисли да ће ми месо, јаја, кајмак, риба смањити шећер кад је то машчина плус сол !!?

To što ti grickaš su ti sve prosti šećeri, i ne znam zašto ih uopšte jedeš jer ti sa tolikim šećerom ne smeš ništa od toga.
"Samo" čokoladica Mars? Pa od toga možeš da capneš bre! Zato ti šećer toliko i varira.

Zato ti je doktorka i rekla da baziraš hranu na proteinima, oni se ne pretvaraju u šećere kao ti ugljeni hidrati koje ti grickaš.

To što ti grickaš su ti sve prosti šećeri, i ne znam zašto ih uopšte jedeš jer ti sa tolikim šećerom ne smeš ništa od toga.
"Samo" čokoladica Mars? Pa od toga možeš da capneš bre! Zato ti šećer toliko i varira.

Zato ti je doktorka i rekla da baziraš hranu na proteinima, oni se ne pretvaraju u šećere kao ti ugljeni hidrati koje ti grickaš.
Ја знам да ништа слано, масно и слатко не сме да се једе па сам јео само ту рижу и кекс са млеком. Слатко само понекад. Сад испаде да морам што више меса и млечних производа и рибу. Дневни унос хлеба ми је сто грама или мање.

Ја знам да ништа слано, масно и слатко не сме да се једе па сам јео само ту рижу и кекс са млеком. Слатко само понекад. Сад испаде да морам што више меса и млечних производа и рибу. Дневни унос хлеба ми је сто грама или мање.
па добро. нећеш да изједаш сланину,чварке и остале свињарије.
ал', не капирам зашто заобилазиш пилиће,ћуриће, рибу..

од куваног меса и поврћа, нико жив се није угојио ;)

маму сам држала на дијети за жуч. неће на операцију,а хоће да умре од болова.
уз ове баротине, за месец и по, смрашала је 10 кг., па још 5кг., и крвна слика, одлична.
жучка се смирила....

једино, ако су ти доктори саветовали да једеш та чудеса,а чисто сумњам.

Nije stvar u tome šta ti znaš, jer očigledno ne znaš, već šta bi morao.
Meni nije jasno da ti ne slušaš lekara koji te leči već ovde nas pitaš...

Znači, slatkiši, grickalice i te stvari - zaboravi.

Umesto toga : riba, meso, mahunarke, orašasti plodovi...

Pokusaj jednstavno,

Kuhana piletina i njene juha
Kuhana riba (obavezno bijela) i njena juha
Teletina i juha
Pire krumpir
Kuhani cijeli krumpir
Kuhana riza bez dodavanja icega samo malo zacini sol, ulje...
Griz
Palenta, pura
Nemasni svijezi sir
Kuhana mrkva
Kuhana cikla, malo zacini
Kuhana jabuka
Jogurt
...
...
Ako trebas ideja moze toga jos...
I polako naprijed.
Manji obroci svaka 3, 4 sata.

Sve zvaci sto duze.

Jos ono sto uzimas od sjemenki i dvopek, plazma keksi.
...........
Nikakve cokoladice i sokovi i alkohol.
To zaboravi.
Kreni i za mjesec tek gledaj rezultate.
Ne samo kilograme.
Nego kako se osijecas i ostalo.

Back