KraNp
Veoma poznat
- Poruka
- 10.777
Ја се лечим од хипотиреозе и док сам лежао некад на клиници за ендокринологију КЦС речено ми је да ми шећер скаче не због хране него штитне жлезде. Скочи за 10 јединица ако поједем и мали комад пилетине без соли али за сат времена одмах спадне за тих 10 јединица. Пошто сам скратио желудац, не могу ништа да једем јер су ми се укуси скроз пореметили. Највише ми прија само оне галете. Неки округли колач у виду пресованог пиринча. Кад га дробиш, дође исто као стиропор. Можда знате о чему говорим. То једем већ две године и ту и тамо по неки кекс. Гвође ми до те мере пало да падам по кући јер ми се врти у глави. Извадим неки дан крв кад оно шећер 12 !! Сад се питам како кад једем ко миш и то неке грицкалице. Докторка ми каже да је толики због угљених хидрата а не глукозе и да морам да избацим те грицкалице а уведем протеине, јаја, сир, млеко, риба, месо. Јуче сам радио профил, јутарњи 10, подневни 21 !!! А вечерњи 13. Међутим оно што ме буни, онај просечни шећер (тромесечни) је 8.8. Како он да буде тако "Мали" у односу на ове које сам поменуо. Ја сад и не једем толико слатко осим нпр. једне чоколадице типа "Марс" у току дана. Или узмем плазму и млеко. Поента је, како то докторка мисли да ће ми месо, јаја, кајмак, риба смањити шећер кад је то машчина плус сол !!?