OSAMNAEST LETA

(ili neka moja razmišljanja o životu inspirisana ko zna čime)​

OSAMNAEST LETA

Na današnji dan, pre ravno 18 godina sam otvorila firmu. Pre toga sam radila u državnoj firmi celih 10 godina. Ljudi uglavnom slave 5,10,20 godina rada a ja htedoh da proslavim puniletstvo. Planirala sam da taj dogadjaj bude u restoranu sa najbližima, klijentima, sa muzikom, jedenjem i pijenjem.....onako kako dolikuje, ali se predomislih. Nije ovo vreme za nepotrebne troškove.......tako da danas radno slavimo nas dve....moja direktorka i ja.....Ah, da........nemamo grejanje u centru od prekjuče....pukla neka cevka ....dogrevamo se klimom i grejalicom.....ipak, nema veze.......oko srca mi je toplo i desna šaka mi je vrela jer otiče....moram posle sići do zlatara da mi iseče burmu....ma nije to od burme no od krštenice boje starog zlata......čak se i ova rospija od direktorke raznežila.....eno je smeši se i ne gleda u kalendar no u radnu knjižicu.....računa koliko imamo do penzije. Kako stvari stoje i kako ova vlada smatra da radna sposobnost raste sa godinama starosti, nas dve ćemo biti nezamenljiv deo sutrašnjice još dugo.....kako se primaknemo penziji tako se ona odmakne.....sve će da učine da ostanemo u dobroj kondiciji....
I tako, prodje život od roka do roka, preturismo preko glave sve i svašta, a vala ima toga još......ma ima bre sve da preživimo ako ništa drugo a ono iz inata.
..

Mila moja sele
nikad nas ne dele
jesmo jedno al' i dva
neka reši ko to zna.

Nas smo dve k'o 2 u 1
ovaj život nije bedan
neg' je bogat...čak i hleban
doduše i malo zajeban.

Ajmo dalje mila drugo
a šta bi smo mi sad drugo,
osmeh hajde ti obuci
i sve tuge sada svuci. :pivce:

Taj posao znam ja dobro se isplati ima Ljilja MMFcelog života da se pati a direktorka će samo da klati.O penziji nemoj ni sanjati u pesmama samo možeš odmor naći.

zxy;bt72338:
Taj posao znam ja dobro se isplati ima Ljilja MMFcelog života da se pati a direktorka će samo da klati.O penziji nemoj ni sanjati u pesmama samo možeš odmor naći.

jes vala......ma meni pare i ne trebaju...to samo ona ide i zbira pare pa ugradjuje u nekakvo kamenje....bezveze.....a i penzija mi ne treba jer duža mi za starost ne zna....to ona gleda u radnu knjižicu :zcepanje:

LJILJA MMM;bt72342:
jes vala......ma meni pare i ne trebaju...to samo ona ide i zbira pare pa ugradjuje u nekakvo kamenje....bezveze.....a i penzija mi ne treba jer duža mi za starost ne zna....to ona gleda u radnu knjižicu :zcepanje:

Inficirala si ti direktorku a ni svesna nije, no se ponadala, da može da odahne, od brige i rada pa da pod ruku sa tobom neke nove stvari uči, osmehe da joj vrate...hahahahaa
Pomozi joj, naka nagradu za rintanje i stvaranje ostvari.:lol:

pely;bt72346:
Inficirala si ti direktorku a ni svesna nije, no se ponadala, da može da odahne, od brige i rada pa da pod ruku sa tobom neke nove stvari uči, osmehe da joj vrate...hahahahaa
Pomozi joj, naka nagradu za rintanje i stvaranje ostvari.:lol:

Pomažem joj......ali stalno drži kalendar u ruci...ma čudo od žene.....evo, sad ni burmu nema.....može da se predstavlja kao neudata :zcepanje:

Sretno punoljetstvo...sad pamet u glavu,sad si odrasla:hahaha:
p.s.sreca da si javila da ste direktorka i ti jedna te ista osoba...ja umalo da ti posaljem za direktorku elektricnu stolicu,kao dar za punoljetstvo:zcepanje::zcepanje:
A sad ozbiljno...Ljiljo,ziva i zdrava nam bila ti
i dabogda jos dugo,dugo uspjesno poslovala i usput nama price i pjesme pisala...:cmok2:

RiadaT.;bt72361:
Sretno punoljetstvo...sad pamet u glavu,sad si odrasla:hahaha:
p.s.sreca da si javila da ste direktorka i ti jedna te ista osoba...ja umalo da ti posaljem za direktorku elektricnu stolicu,kao dar za punoljetstvo:zcepanje::zcepanje:
A sad ozbiljno...Ljiljo,ziva i zdrava nam bila ti
i dabogda jos dugo,dugo uspjesno poslovala i usput nama price i pjesme pisala...:cmok2:

hahahahaahaha
Ma znam ja da ste vi shvatili, ali ipak, da utvrdimo gradivo hahahaha
Moju direktorku da utepaš :eek::eek::eek: onakvu dušu od žene...grešna duša da ti bude :rtfm:
Hvala Riada na lepim željama.....pisaćemo u pauzama, kao i do sada :zag:

69583.gif
:klap:

Ljiljo , sretna godisnjica. Mislim da je pravo vreme da razmislite o tome da Vi nekome budete direktorka , toliko godina iskustva prenesite nekom ko ce Vas odmeniti kad dodje vreme za penziju.Imate dusu, ljubav , znanje, sve sto direktore treba da krasi a Vi lepo pruzite primer drugima.Toj Vasoj direktorki bez duse odmah dajte otkaz. Salim se, naravno, cuvajte je kad Vam daje pauzu za pisanje.Samo da Vas utesim , ova moja dir. ne da mi ni pauzu za pogled kroz prozor a kamoli za pisanje. Veliki pozdrav:bye::heart:

Sanja & S;bt72486:
Ljiljo , sretna godisnjica. Mislim da je pravo vreme da razmislite o tome da Vi nekome budete direktorka , toliko godina iskustva prenesite nekom ko ce Vas odmeniti kad dodje vreme za penziju.Imate dusu, ljubav , znanje, sve sto direktore treba da krasi a Vi lepo pruzite primer drugima.Toj Vasoj direktorki bez duse odmah dajte otkaz. Salim se, naravno, cuvajte je kad Vam daje pauzu za pisanje.Samo da Vas utesim , ova moja dir. ne da mi ni pauzu za pogled kroz prozor a kamoli za pisanje. Veliki pozdrav:bye::heart:

Ha, i ti imaš izgleda grdju rospiju od ove moje :zcepanje: a ti piši van radnog vremena
Ma, polako nas dve........biće lakše od proleća.
Nisam ja za to da ostavljam u amanet firmu.....mislim da deca trebaju više da postignu od roditelja....a za ovo...bogami treba i partner koji će razumeti, pomoći i dati podršku....:zag:

Back