Osam dana sama u džungli nakon što je jedina preživela pad aviona

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.189
Sensei Presents.png

Jedina preživela avinsku nesreću a onda provela osam dana sama u džungli
092616FeaturesAnnetteHerfkensBZ

Bivši trgovac sa Vol Strita, Anet Herfkens, rodom holandjanka koja sada živi u Njujorku, jedina je preživela užasavajuću avionsku nesreću u Vijetnamu 1992. U to vreme imala je 31 godinu, živela je u Madridu, i bila verena za dečka sa kim je bila 13 godina a koji je poginuo u nesreći, zajedno sa još 22 putnika i šest članova posade.

Annette recovering in hospital in Singapore.

To je trebalo da bude romantično putovanje; iznenadno bekstvo sa svojim verenikom koji je radio kao bankar u Ho Ši Minu. Međutim, umesto da stigne do odmarališta Nha Trang kao što je planirano, avion je pogodio jake turbulencije, isekao planinu i raspao se u džungli.

Prema Anet, sudar se dogodio na isti način na koji ste zamišljali. "Bio je zvuk ubrzavanja motora", priseća se ona. "Onda je došlo do ogromnog propadanja i svi su počeli da vrište. Pogledali smo se, on se ispružio i uhvatio za moju ruku, ja sam zgrabila njegovu, a onda je sve pocrnelo."

Trideset ljudi je izgubilo život u nesreći, uključujući i njenog verenika, a kada je Aneta došla k svesti našla se sama u uništenom trupu, okružena prtljagom i telima. I tu je ostala, ukupno osam dana, čekajući da bude spasena. Spasioci su je prebacili helikopterom u Ho Ši Minov grad a kasnije je prebačena u Singapur gde je lečena i začudjujuće, potpuno oporavila.

Anet Herfkens je 2014. objavila svoje memoare pod naslovom Turbulencija: Istinita priča opstanka gde govori o razmatranju kanibalizma dok je čekala da bude spašena, i kako je polako umiranje zbog dehidratacije nekako bilo transformativno iskustvo. Međutim, ono što najviše iznenađuje je da je kasnija istraga pripisala njen opstanak činjenici da je odbila da nosi pojas.

51z+R39y+nL._SX331_BO1,204,203,200_.jpg

Poslednja izmena:

Back