Oružani obračun na novosadskom Štrandu, povređen mladić

Renegade-Ns

Iskusan
Poruka
6.666
Jedna osoba povređena je danas u pucnjavi na novosadskom kupalištu Štrand, saznaje "Blic". Ranjen je mladić D.J. (26), koji je nakon što je otpremljen u KC Vojvodina, pušten na kućno lečenje
Kako nezvanično saznajemo, reč je o navijačkom obračunu, a policija traga za počiniocima. Pucnjava se dogodila za stolom kafića "Ekspanzija" na Štrandu.

Portparol Hitne pomoći dr Mirjana Bursać rekla je "Blicu" da su lekari dobili poziv oko 13.50 , a da je mladić, koji je zadobio povrede u predelu natkolenice zadate vatrenim oružje prevezen u Urgentni centar u svesnom stanju.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/pucnjava-za-stolom-kafica-oruzani-obracun-na-novosadskom-strandu-povreden-mladic/10k8l33

U po bela dana kada je najveca poseta i ima najvise dece se ovako nesto desilo. Evo nekoliko komentara na B92 koja su tacna zapazanja:
Zverinjak. Juce sam bio sa detetom, pa to ko da su preselili CZ na plazu. Nabildovano, istetovirano, besno.... Oni jadni spasioci ne smeju ni da zucnu tim tipovima. A muzika se mesa iz tri razlicita kafica i takmice se ko ce glasnije. Da se namakne sto vise love makar se ljudi i poubijali. Vasar al na kvadrat. Tuga u sta su nam pretvorili plazu.
(Liman, 26. jun 2016 16:04)
.
Ovako nesto se moglo i ocekivati s obzirom sta je "gradsko zelenilo" uradilo sa plazom...rasprodali su celu plazu " olosu" ...na plazi vise nema mesta za odmor...negativna energija kruzi nekadasnjom oazom mira...nabildovani nadr*ani majmuni se sire po plazi i cekaju da ih neko pogleda kako ne treba pa da odmah reaguju na njima svojstven nacin... koristim svaki slobodan momenat da odem na plazu i uzivam u njenoj lepoti..
konacno su uspeli da s*ebu i to malo sto nam je ostalo tako da sam juce odlucila da posle 40 godina ne krocim na strand dok se nesto radikalno ne promeni...do tad cu da uzivam na nekim divljim plazama...narocito posle ovog slucaja...eto toliko od mene
(Nada Savic, 26. jun 2016 16:14) # Link komentara

Rano detinjstvo sam proveo 100 metara od Štranda, daleke 1968 do 1973, zgrada A6 u Fruškogorskoj. Sećam se reke ljudi koja veselo ide na na kupanje svako popodne, među njima i ja i moj sada već pokojni otac...nasmejani, bez nervoze, bez psovanja...ne sećam se da je iko bio ćelav a da je stariji od 5 godina, da je iko bio istetoviran. Niko nije galamio, drao se, nakaradno ponašao...Sećam se ponekog policajca u svetlo plavoj uniformi i lakoj košulji kratkih rukava - pištoljčić u beloj, maloj futroli, kao ukras. Nikada nered, nikada tuča. Visoko drveće i hladovina, kratak red ljudi koji pristojno čekaju tuš, a mi klinci ležimo u vrelom pesku i jedemo sladoled - potpuno bezbrižni. Sve mi se to sada čini kao san ili kao nešto iz prošlog života.
(Petar, 26. jun 2016 16:05)

U po bela dana kada je najveca poseta i ima najvise dece se ovako nesto desilo. Evo nekoliko komentara na B92 koja su tacna zapazanja:

Nešto je otišlo u qjac.
Psiholozi kažu da je to ( manje-više) svetski trend:
STIŽU BESNE GENERACIJE

Evropa je preuzela sistem popustljivosti u vaspitavanju. Vlada ideja da dete mora da bude srećno jer samo ako ima srećno detinjstvo, postaće zdrav i dobar čovek. Samim tim, granice se gube, deca nemaju ograničenja i postaju bahata i na kraju agresivna. Takav način vaspitavanja nikako nije dobar. Potrebno je zadržati ljubav i povećati disciplinu - smatra Milivojević.

U suprotnom, Evropa i ceo svet će za 10 do 15 godina imati veliki problem.

- Činjenica je da države uvode sve više i više pravila, imamo preteranu regulaciju svakog aspekta života. A sazrevaju generacije koje ne podnose pravila. Ne snalaze se i sve rešavaju na silu. Kako će takav svet funkcionisati?

http://www.vesti-online.com/Vesti/Z...t-i-njegove-igracke-4-Stizu-besne-generacije-

...ali ja nigde nisam video toliko nadvkanih ljudi ( pogotovo devojaka) kao u Bg i Srbiji uopšte.
U "hladnom" Beču čovek u nepoznatom društvu ima daleko prijatniji osećaj nego u isto tako nepoznatom društvu u Bg.

Back