Orada kraljica mora!!!

srdjan ceha

Početnik
Poruka
2
Već dugo živim na moru, kuća mi je na 100 metara od plaže u Tivtu. Na ribolov Orade krenuo sam prošle godine i jako mi je žao što to nisam uradio prije. Prošlo ljeto sam hvatao orade na raka kojega izronim ispod kamena obično su u plićaku. Na plaži svetionik u Tivtu hvatao sam dosta orade ali nisu bile preko pola kilograma. Bilo je i dosta trzaja koji nisu urodili plodom ali sada preko hrvatskih foruma sam naučio podosta o ribarenju na oradu. Ja koristim jeftin štap sada ih imam tri i mašinice od 20 evra koje sam ovde nabavio. Tako da sam se uvjerio da netreba imati nikakvu skupu opremu za ovaj vid ribolova jedino ako vam ne zagrize neka od pet kila i pokida i najlon i štap što se može desiti. Moj štap je dužine oko dva metra i koristim najlon 0,25mm olovo može i manje i veće zavisi kolko daleko hoćete da zabacite ali na ovom mom mjestu gdje pecam dubina mora je oko tri metra i ja nezabacujem daleko od obale jer orada je blizu uz obalu i uvjerio sam se da se neboji kupača i zvukova spolja, jer često ronim ovom relacijom i znam podosta. Juče iako je zima i riba se povukla u dubine uhvatio sam oradu od pola kila na moju veliku radost ali na mamac lignju koju sam kupio zaleđenu. Naišla je ko Bogom dana i ja sam je izvukao na obalu. Javite se pišite na ovu temu da razmjenimo iskustva veliki pozdrav!!!!

Back