Optuznica protiv N.N. lica

To je na tužilaštvu da utvrdi. Krivično delo postoji, a počinilac treba da se utvrdi i privede pravdi....tim poslom se bavi pravosudje angažovanjem policije da utvrdi ko je vinovnik za krivično delo....
Zar ne bi trebalo da se prvo zatrazi od policije da pokrene istragu pa tek kad se nadje i utvrdi N.N. lice da se podize optuznica protiv poznatog lica, a ne protiv N.N.?
Ili je to neka vrsta marketinskog poteza?

Zar ne bi trebalo da se prvo zatrazi od policije da pokrene istragu pa tek kad se nadje i utvrdi N.N. lice da se podize optuznica protiv poznatog lica, a ne protiv N.N.?
Ili je to neka vrsta marketinskog poteza?
Što mene pitaš, kad se već inforimišeš na netu i živiš virtualno, pitaj AI šta je predistražni postupak i ko ga vodi....

Što mene pitaš, kad se već inforimišeš na netu i živiš virtualno, pitaj AI šta je predistražni postupak i ko ga vodi....
Izvini, samo mi je nekako nelogican sled dogadjaja, pa sam se zapitao kakav je to zapravo sistem. Nikad nigde nisam cuo da se pokrece tuzba protiv NN lica.

Meni se cini totaln bez veze da ja odem u bar na pivo, i dok ja uzivam, neko mi ogrebe auto kljucem, i onda ja iz cista mira odem u tuzilastvo i pokrenem optuznicu protiv N.N. lica sto mi je vandalizovao imovinu. Umesto da odem u policiju i prijavim problem tako da se sazna da mi je Pera Peric ogrebao auto i onda pokrenem tuzbu protiv Pere Perica sa osnovanim dokazima za nadokandu stete.

Back